Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι φούσκες για τον Κλάτενμπεργκ!

Οι φούσκες για τον Κλάτενμπεργκ!
Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 - 21:21
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η υπόθεση είναι «ανοιχτό βιβλίο» και δεν αιφνιδιάζει ούτε τις FIFA, UEFA. Κάποιες ομάδες, στις οποίες δεν αρέσει το 50-50 στη διαιτησία αλλά και η επιλογή ξένων διαιτητών, θα κάνουν τα πάντα για να μην επεκταθεί το συμβόλαιο του Μαρκ Κλάτενμπεργκ από το καλοκαίρι και μετά.

Μάλιστα, έχουν τόσο μεγάλο και ανεξήγητο πανικό που δεν πρωτοτυπούν. «Παλιά μου τέχνη κόσκινο» και... προπαγάνδα στο φουλ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος έθεσε θέμα απομάκρυνσης του προέδρου της ΚΕΔ. Όμως, όπως είπε και ο πρόεδρος της Λίγκας Γιώργος Μποροβήλος, η κάθε ομάδα μπορεί να θέσει όποιο θέμα θέλει, δηλαδή δεν σημαίνει κάτι. Εκτός των άλλων, το θέμα που έθεσε ο Μπέος δεν συζητήθηκε στο ΔΣ της περασμένης Τετάρτης (9/3) επειδή έλειπε ο πρόεδρος του Βόλου από την τηλεδιάσκεψη.

Είναι «παραμύθια» ότι η Super League έχει αρμοδιότητα στο θέμα του Κλάτενμπεργκ. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα η UEFA την έχει αφαιρέσει και από την ΕΠΟ και παράλληλα η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία πληρώνει μεγάλο μέρος του μισθού του προέδρου της ΚΕΔ. Άρα, η UEFA είναι αυτή που θα κληθεί να αποφασίσει για την παραμονή του Κλάτενμπεργκ και η ΕΠΟ, ειδικά όμως η Super League, δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για αυτό το θέμα. Αξίζει να θυμίσουμε ένα σενάριο που έπαιξε πριν από καιρό το οποίο ανέφερε ότι η UEFA έχει αποφασίσει την επέκταση του συμβολαίου του.

Για το τι ισχύει με το θέμα του αρχιδιαιτητή και η επιβεβαίωση ότι η UEFA είναι αρμόδια, αρκεί να θυμίσουμε τις δηλώσεις του πρώην τοποτηρητή της, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Χέρμπερτ Χούμπελ. «Η διαιτησία δεν είναι ακόμη έτοιμη να επιστρέψει πλήρως στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ», σημείωσε ο Επικεφαλής της Επιτροπής Xρηστής Διοίκησης και Συμμόρφωσης της UEFA, ενώ πρόσθεσε ότι είναι ένα «από τα ευαίσθητα σημεία του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Παράλληλα ο Αυστριακός... έδωσε και το «στίγμα» των εξελίξεων: «Ο Κλάτενμπεργκ έχει την πλήρη στήριξη της UEFA που θέλει να του ανανεώσει το συμβόλαιο για 1-2 χρόνια».

Μπορεί οι δηλώσεις να έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως η UEFA δεν αλλάζει γνώμη για τέτοια θέματα.

Και κάτι τελευταίο: Κάποιοι συνέδεσαν την επιστολή του Μπέου για τον αρχιδιαιτητή με το γεγονός ότι η ΕΠΟ αποφάσισε να διεξαχθούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο δυο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της Εθνικής για το Nations League, το μήνα Ιούνιο (με την Κύπρο ή την Εσθονία και με το Κόσοβο).

Διαβάστε επίσης

Το ποδόσφαιρο δεν έγινε... θύμα της ΕΠΟ

Το ποδόσφαιρο δεν έγινε... θύμα της ΕΠΟ

Πήγε να δημιουργήσει πρόβλημα με την καταγγελία στις FIFA, UEFA για δήθεν παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, λόγω κόντρας της με τον Αυγενάκη. Όμως, οι ξένοι ξέρουν.