Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για αυτό η ΕΠΟ εκτέθηκε στις FIFA, UEFA

Για αυτό η ΕΠΟ εκτέθηκε στις FIFA, UEFA
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 - 16:36

Στην ΕΠΟ νομίζουν ότι θα γλιτώσουν την αλλαγή σελίδας, με τα «πασαλείμματα» που έκαναν στο καταστατικό τους και το ονόμασαν ολιστική μελέτη. Όμως, στις FIFA, UEFA έχουν την άποψη ότι για επιτευχθεί ο στόχος της αλλαγής δομής της ομοσπονδίας θα πρέπει η ολιστική μελέτη να υλοποιηθεί στο ακέραιο, όπως έκανε η κυβέρνηση από την πλευρά της.

Κάτι που δεν έκανε η ΕΠΟ και νομίζει ότι θα καταφέρει να συντηρήσει την υπάρχουσα κατάσταση, χωρίς άλλες «απώλειες». Στο Πάρκο Γουδή νομίζουν ότι ο Φιλιππούσης θα μονιμοποιηθεί ως εκτελεστικός διευθυντής και ότι δεν υπάρχει θέμα με τη σύνθεση της Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης.

Είναι ανοιχτός ο δρόμος η ομοσπονδία να κληθεί να ψηφίσει κι άλλες αλλαγές. Στις 27 Αυγούστου 2021 ψήφισε κάποιες, όμως όπως αναφέραμε η ολιστική μελέτη, σύμφωνα με την UEFA, είναι «όλα ή τίποτα»!

Ειδικότερα η ΕΠΟ έκανε έξι βασικές εκπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα:

-Τις αρμοδιότητες του Εκτελεστικού Διευθυντή της ΕΠΟ θα τις καθορίζει η Εκτελεστική Επιτροπή και όχι να είναι αυτόνομος.

-Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα κάνει εισηγήσεις όπως τώρα και θα παίρνει αποφάσεις προς επικύρωση από την ΕΕ της ΕΠΟ, όπως προέβλεπε η ολιστική μελέτη.

-Ο πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών δεν θα είναι μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ.

-Οι νέες Ενώσεις (προπονητών, ποδοσφαιριστών, γυναικείου ποδοσφαίρου κλπ) δεν θα έχουν από δύο ψήφους στις ΓΣ, όπως προέβλεπε η ολιστική.

-Η υποχρεωτική παρουσία γυναίκας στην Εκτελεστική Επιτροπή θα καθιερωθεί από το 2024 και όχι από τώρα στην περίπτωση παραίτησης ή έκπτωσης νυν μέλους.

-«Εξαφάνισαν» το ασυμβίβαστο προέδρων ΕΠΣ και μελών της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης