ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Έχουν μαζευτεί πολλά για την ΕΠΟ

Έχουν μαζευτεί πολλά για την ΕΠΟ
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 - 23:59
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με αφορμή και το σενάριο για τον Μπαλτάκο, άσχετα αν δεν υπάρχει περίπτωση να είναι υποψήφιος πρόεδρος, βγαίνουν τρία συμπεράσματα:

1) Ο Δημητρίου δεν φαίνεται να έχει καμία πιθανότητα να είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ στις εκλογές της 1ης Ιουνίου, άσχετα αν ναυάγησε η υποψηφιότητα του Μπαλτάκου. Θα ψάξουν να βρουν άλλον.

2) Η «εξυγίανση» βιάζεται να βρει υποψήφιο πρόεδρο, προκειμένου να προλάβει τις εξελίξεις. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν η FIFA και η UEFA θα παρέμβουν για επιβολή διοικούσας επιτροπής στην ομοσπονδία. Καθόλου τυχαίο ότι οι εκπρόσωποί τους στην έκτακτη ΓΣ τη ΕΠΟ δεν διέψευσαν το συγκεκριμένο σενάριο που η ΕΠΟ φοβάται πολύ.

3) Μπορεί στο Πάρκο Γουδή να διαφημίζουν ότι θέλουν πρόεδρο κοινής αποδοχής, όμως δεν υπάρχει διάθεση για κάτι τέτοιο! Το λένε, μόνο για να το λένε. Αποδείχθηκε και με τον Ζαγοράκη που τον «καθάρισαν», τον παραίτησαν, μετά από πέντε μήνες. Όμως, το απαράδεκτο που έκαναν με τον Μπαλτάκο είναι ότι πήγαν να προκαταβάλλουν τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την κυβέρνηση, άσχετα αν διαψεύστηκαν με πάταγο! Με αυτό που έκαναν απέδειξαν ότι κάτι φοβούνται (για να λένε ότι ο Μπαλτάκος ήταν κοινής αποδοχής) και τι άλλο μπορεί να φοβούνται εκτός από διοικούσα επιτροπή;

Για αυτή την ΕΠΟ έχουν μαζευτεί πολλά. Για αυτό το καλοκαίρι θα επιβληθεί διοικούσα επιτροπή. Το ότι τρέχει για να τα... μπαλώσει με την ολιστική μελέτη δεν αλλάζει κάτι. Άλλωστε την είχε «θάψει», άρα αυτό που κάνει τώρα, δεν είναι αρκετό για να γλιτώσει την ΕΠΟ. Ο λόγος είναι ότι αυτό που υλοποιεί η ΕΠΟ δεν είναι ολιστική μελέτη! Είναι η δική της εκδοχή της ολιστικής μελέτης. Οι ξένοι δεν είναι «κουτόφραγκοι», έχουν καταλάβει ότι η ΕΠΟ την προσάρμοσε όπως την βόλευε και για αυτό «έφαγαν» το πρώτο άδειασμα, καθώς ο εκπρόσωπος της UEFA Λούκα Νικόλα τους είπε ότι αποκλειστικά αρμόδια για τη Super League είναι η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και η ΕΠΟ απλά επικυρώνει.

Διαβάστε επίσης