Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με εντολή των FIFA, UEFA μένει ο Κλάτενμπεργκ

Με εντολή των FIFA, UEFA μένει ο Κλάτενμπεργκ
Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022 - 21:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα πράγματα σχετικά με το μέλλον του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην ΚΕΔ είναι ξεκάθαρα. Αν υπήρχε περίπτωση να μη μείνει και για την επόμενη σεζόν, θα το έλεγε στο πρόσφατο σεμινάριο των διαιτητών της Super League, όπου φάνηκε το ακριβώς αντίθετο. Συγκεκριμένα, ο Άγγλος έδειξε ότι κάνει σχέδια για το μέλλον (π.χ. θέλει VAR στην SL 2).

Ξεκάθαρο είναι και ότι ο Κλάτενμπεργκ λογοδοτεί μόνο στις FIFA, UEFA, όπως επίσης και ότι αυτές αποφασίζουν για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τη διαιτησία. Οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές έχουν «δηλώσει» όχι μόνο ότι θέλουν ξένο αρχιδιαιτητή και για τη σεζόν 2022-23 αλλά και ότι επιθυμούν την παραμονή του νυν προέδρου της ΚΕΔ. Θυμίζουμε τις δηλώσεις του Χέρμπερτ Χούμπελ, πρώην τοποτηρητή τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Η διαιτησία δεν είναι ακόμη έτοιμη να επιστρέψει πλήρως στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ», σημείωσε ο Επικεφαλής της Επιτροπής Xρηστής Διοίκησης και Συμμόρφωσης της UEFA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κλάτενμπεργκ θα μείνει με ντιρεκτίβα. Η FIFA και η UEFA δεν θα μπουν σε συζήτηση για άλλον αρχιδιαιτητή. Θα έρθει επιστολή ή θα εξουσιοδοτηθεί ο Μάριος Γεωργίου και θα τους πει να ψηφίσουν την επέκταση του συμβολαίου του Κλάτενμπεργκ. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με την επέκταση του συμβολαίου του Περέιρα, για τρίτη σεζόν, θυμίζουμε και την επίθεση του Χούμπελ σε παράγοντες του μπλοκ του νότου που είχαν αποχωρήσει από την ΕΕ της ΕΠΟ, επειδή δεν έμπαινε σε ψηφοφορία.

Στην ΕΠΟ προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα ότι τάχα θα γίνει συζήτηση, για το μέλλον του Κλάτενμπεργκ, όμως πρόκειται για σενάριο. Επίσης, επικαλούνται μεγάλο οικονομικό κόστος για την ΚΕΔ και θέλουν ο ένας παράγοντάς της να είναι ξένος αλλά να πλαισιωθεί από Έλληνες! Ήδη, «παίζουν» τα ονόματα των Καλογερόπουλου, Θάνου. Όμως, ο Κλάτενμπεργκ θέλει το αντίθετο. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ θέλει να μην εμπλέκονται άλλοι ούτε στα εκπαιδευτικά μαθήματα. Για αυτό και στο πρόσφατο σεμινάριο, στο οποίο οι διαιτητές χωρίστηκαν σε δυο γκρουπ (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη) μαθήματα τους έκαναν ο ίδιος και οι συνεργάτες του Κόλινς και Καπέλα.

Διαβάστε επίσης

Μπαλτάκος για την ΕΠΟ; Καληνύχτα σας!

Μπαλτάκος για την ΕΠΟ; Καληνύχτα σας!

Οι ενώσεις δεν τον ήξεραν αλλά θα τον προτείνουν για πρόεδρο! Όπως δήλωσε ο ίδιος «είμαι Παναθηναϊκός, συνεργάστηκα με τον ΠΑΟΚ, γνωρίζω χρόνια τον Μελισσανίδη, μη με ρωτάτε για τον Ολυμπιακό»

Έτσι... ξεδόντιασαν την ΕΠΟ!

Έτσι... ξεδόντιασαν την ΕΠΟ!

Εκεί την κατάντησαν οι «σύμμαχοι» καθώς οι FIFA, UEFA αποφασίζουν για τη διαιτησία, το κράτος για τους αθλητικούς δικαστές και η Super League για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο...