Ντουντούκα
ΠΑΘΟΣ! Πάμε να το γεμίσουμε...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Μονόδρομος η... κόκκινη κάρτα της Super League στην ΕΠΟ

Μονόδρομος η... κόκκινη κάρτα της Super League στην ΕΠΟ
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 - 17:22
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το ποτήρι ξεχείλισε για αυτή την απίθανη ΕΠΟ και όπως φαίνεται και από την ομιλία του ηγέτη του Ολυμπιακού, στο ΔΣ της Super League που έγινε (19/5) μέσω τηλεδιάσκεψης, το «καμπανάκι» έγινε... καμπάνα! Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις, ήταν χείμαρρος και έδειξε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται να ανεχθούν αυτή την ΕΠΟ, καλώντας να κάνουν το ίδιο οι υπόλοιπες ΠΑΕ, η FIFA, η UEFA και η κυβέρνηση, για την οποία, χαρακτηριστικά, επισήμανε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού την ανέχεται για τρία χρόνια.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει έτοιμη πρόταση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2020 την είχαν καταθέσει στη Super League. Με αυτή η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ζητούσε «μετ' επιτάσεως» την αυτονόμηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ, τονίζοντας ότι: «Το μοντέλο αυτό ακολουθείται σχεδόν από όλα τα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τις πιο ανταγωνιστικές ευρωπαϊκές λίγκες και είναι η ύστατη ελπίδα να σωθεί το πρωτάθλημά / προϊόν μας από την πλήρη απαξίωση, ώστε οι επενδύσεις όλων μας να έχουν ανταπόκριση και προοπτική».

Δηλαδή, ο Ολυμπιακός θέλει το αυτονόητο. Από τότε είχε χτυπήσει το... καμπανάκι ότι «το υπάρχον σύστημα διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου είναι αποτυχημένο και αδιέξοδο. Και σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Για αυτό και οι πρωταθλητές πρότειναν να αναλάβει η Super League τα θέματα λειτουργίας και οργάνωσής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, και πιο συγκεκριμένα:

«- Όλα τα οργανωτικά, κανονιστικά, και λειτουργικά θέματα του πρωταθλήματος της SL1

- Τη λειτουργία όλων των Πειθαρχικών Επιτροπών για το Πρωτάθλημα της SL1

- Τη Διαιτησία του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της SL1

Και κάθε συναφές θέμα με την οργάνωση και την λειτουργία του πρωταθλήματός μας».

Μετά τα όσα είπε ο κ. Μαρινάκης η λύση είναι μια. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να πάει μπροστά, βάζοντας την ΕΠΟ στο «ράφι» του παρελθόντος. Δεν είναι δυνατόν παράγοντες που στελεχώνουν την Εκτελεστική Επιτροπή της και έχουν σχέση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να αποφασίζουν για θέματα που έχουν σχέση με τις ΠΑΕ που επενδύουν εκατομμύρια, ούτε οι ΠΑΕ να δίνουν τα προβλεπόμενα ποσοστά στην ΕΠΟ που δεν πάνε για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου αλλά, σύμφωνα με καταγγελίες, για παχυλούς μισθούς των αποκαλούμενων golden boys.

Η ΕΠΟ έχει δείξει ότι είναι ακατάλληλη. Αυτό δεν αλλάζει...

Διαβάστε επίσης

«Καμπανάκι» με τους ξένους ρέφερι

«Καμπανάκι» με τους ξένους ρέφερι

Ρεζιλεύονται οι ρέφερι χαμηλού επιπέδου που έρχονται στην Ελλάδα. Μετά τους Ιταλούς Τσίφι και Φάμπρι στην Τούμπα, ήρθε ο Γκόμεθ που, επίσης, έδειξε κατώτερος των περιστάσεων.