Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εκτός τόπου και χρόνου ο Μπαλτάκος!

Εκτός τόπου και χρόνου ο Μπαλτάκος!
Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022 - 22:47
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει ο Τάκης Μπαλτάκος ο οποίος με το που έγινε πρόεδρος της ΕΠΟ νομίζει ότι του ανήκει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ έδειξε ότι θέλει τον απόλυτο έλεγχο της διαιτησίας. Οι δηλώσεις του, με το που εξελέγη, έριξαν τις μάσκες, σχετικά με τη φιλοσοφία του, και δείχνει ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Με το... καλημέρα ο Μπαλτάκος ασχολήθηκε με τη διαιτησία, την οποία θεωρεί «τσιφλίκι» της ΕΠΟ. Ο νέος πρόεδρος νομίζει ότι το ποδόσφαιρο βρίσκεται στη δεκαετία του 1990 και θέλει τη διαιτησία στην ΕΠΟ, παραβλέποντας ότι η UEFA έχει αποφασίσει να είναι ανεξάρτητη! Απορία αποτελεί και αν διάβασε την ολιστική μελέτη. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Μπαλτάκος ασχολήθηκε μέχρι και με την αθλητική δικαιοσύνη, αν και τη στελεχώνουν τακτικοί δικαστές, αν και ήδη υπάρχουν κανονισμοί για να βγαίνουν γρήγορα οι αποφάσεις. Μόνο και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων άρχισε το «μπλα μπλα» και δεν βάζει φρένο.

Για τη διαιτησία ο Μπαλτάκος ισχυρίστηκε ότι «νόμοι αντισυνταγματικοί δεν θα εφαρμόζονται από την ΕΠΟ. Το Σύνταγμα είναι σαφές και προβλέπει σωματειακή αυτονομία. Η ΕΠΟ δεν εφαρμόζει νόμους αντισυνταγματικούς. Έχει μέλη τις ΕΠΣ και είναι μέλος της UEFA. Ακούει τις ΕΠΣ, συνεργάζεται με την ΟΥΕΦΑ. Ό,τι είναι να γίνει στη διαιτησία, θα το κάνει η ΕΠΟ. Ό,τι δεν το κάνει η ΕΠΟ, απλά δεν θα περάσει. Πάντοτε σε συμφωνία με τη FIFA και την UEFA. Η διαιτησία είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ, κανενός υπουργού. Τελεία και παύλα». Μήπως, ξεχνά ότι ο Κλάτενμπεργκ ζήτησε την επαγγελματική διαιτησία; Μήπως ξεχνά πως αν οι υπερκείμενες αρχές είχαν συνάντηση με τον Αυγενάκη και αν είχαν αντίρρηση θα την εξέφραζαν στον υφυπουργό; Επαγγελματική διαιτησία σημαίνει πρόοδος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κινδυνεύει να κατηγορηθεί για οπισθοδρομικός.

Για την αθλητική δικαιοσύνη ο Μπαλτάκος ισχυρίστηκε ότι «πρέπει να βγαίνουν γρήγορα οι αποφάσεις. Θα περάσουμε διατάξεις στο Καταστατικό, ώστε όσες δίκες έχουν αγωνιστικό περιεχόμενο, θα ορίζονται σε δύο μέρες και η απόφαση θα βγαίνει σε τρεις ημέρες. Σύνολο πέντε μέρες. Όποιος δικαστής δεν τηρεί αυτή τη διάταξη θα παύεται από τη Γενική Συνέλευση. Αν δεν μπορεί ο δικαστής να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα, να παραιτηθεί. Αλλιώς θα τον παύσει η ΕΠΟ. Επίσης, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου δεν θα στέλνει όποιους δικαστές επιθυμεί. Οι δικαστές θα κληρώνονται, όπως συμβαίνει στα πολιτικά δικαστήρια. Είναι απαραίτητες αυτές οι αλλαγές».

Θα κρίνει ο Μπαλτάκος τακτικούς δικαστές; Και η ΕΠΟ;

Ούτε την εποχή του Καίσαρα δεν γίνονταν αυτά;

Ο Μπαλτάκος εξελέγη πρόεδρος μιας παραπαίουσας ομοσπονδίας. Δεν είναι δερβέναγας.

Διαβάστε επίσης

ΕΠΟ: Το χρονικό του ξεπεσμού

ΕΠΟ: Το χρονικό του ξεπεσμού

Η ΓΣ που δεν ασχολήθηκε κανείς, η τιμωρία του προεδρείου, η ακύρωση των εκλογών για νέο προεδρείο, το «μπλόκο» της UEFA στην έφεση αδειοδότησης του Άρη