Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΠΟ: Το χρονικό του ξεπεσμού

ΕΠΟ: Το χρονικό του ξεπεσμού
Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 - 20:34
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Την 1η Ιουνίου έγιναν οι εργασίες (;) της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, με διοικητικό και οικονομικό απολογισμό αλλά και για την έγκριση του προϋπολογισμού της. Η συγκεκριμένη ΓΣ θα έπρεπε, σε μια ομοσπονδία με κανονικότητα, να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου, με «κυψέλη» προτάσεων για την αναβάθμισή του.

Ποια ήταν η εικόνα; Η ΓΣ αποτέλεσε την επιβεβαίωση του ξεπεσμού την ομοσπονδίας, επειδή διεξήχθη χωρίς προεδρείο, με την επιλογή του αρχαιότερου συμβούλου να προεδρεύσει ενώ οι εκλογές για να εκλεγεί ο Μπαλτάκος πρόεδρος ήταν τελευταίο θέμα.

Στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς άστραψε και βρόντηξε κατά της ομοσπονδίας και κατά της επικείμενης εκλογής του Μπαλτάκου. Απαντήσεις δεν πήρε, ενώ, με εξαίρεση αυτή του εκπροσώπου της UEFA, Λούκα Νίκολα όλες οι υπόλοιπες ήταν «να'χαμε να λέμε». Πάντως, ελάχιστοι κατάλαβαν ότι η ομιλία του Νίκολα είχε μήνυμα προς την ΕΠΟ αλλά και «καρφιά» για τα κακώς κείμενα, καθώς, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η χρηστή διακυβέρνηση είναι μία διαδικασία που απαιτεί αλλαγές. Αυτή πρέπει να είναι η αρχή λειτουργίας που πρέπει να διέπει την ΕΠΟ».

Η εικόνα της ΓΣ της ΕΠΟ χωρίς προεδρείο, με τους Γαβριηλίδη (σ.σ. ο αρχαιότερος συμβούλους), Φιλιππούση (σ.σ. ο προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής) να είναι οι μόνοι στις θέσεις που κοιτούσαν τα μέλη της ΓΣ, δεν πρέπει να άρεσε ούτε στους ξένους εκπροσώπους των FIFA, UEFA (Νόνταρ Αχαλκάτσι, Ραλφ Τάνερ, Λούκα Νίκολα, Μάριος Γεωργίου).

Η ΓΣ ήταν η αποθέωση του ξεπεσμού της ΕΠΟ! Πως φτάσαμε ως εκεί; Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, ο αντιπρόεδρος Στέργιος Αντωνίου και ο ταμίας Κλέαρχος Τζαφέρης τιμωρήθηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας (σ.σ. η έφεση εκδικάστηκε προχθές) με τρίμηνη απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Στη θέση τους η ΕΠΟ, για να το... σώσει ενόψει της ΓΣ, είχε εκλέξει αντίστοιχα τους Τάκη Παπαχρήστο, Δημοσθένη Κουπτσίδη, Αγγελο Δανιήλ, όμως η εκλογή τους δεν έγινε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί με απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, όπου πρόεδρος είναι η πρώην Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη.

Οι Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης τιμωρήθηκαν για την υπόθεση των αδειοδοτήσεων των 11 ομάδων της Super League 2. Σε όλα αυτά προσθέστε και το «φιάσκο» της ΕΠΟ που με παρέμβαση της UEFA πέταξε στα σκουπίδια την έφεση κατά της αδειοδότησης του Άρη. Δηλαδή, η ΕΠΟ είναι ανίκανη ακόμη και για τα βασικά (εκλογές για προεδρείο και αδειοδοτήσεις)...

Διαβάστε επίσης