Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μαρινάκης έχει όραμα και το απέδειξε

Ο Μαρινάκης έχει όραμα και το απέδειξε
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 - 16:31
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Ολυμπιακός είναι παράδειγμα όχι μόνο για όλες τις ελληνικές ομάδες αλλά πολλές φορές έχει αποδείξει ότι λειτουργεί σε σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, μια λειτουργία που είναι «μοντέλο» και για πολλούς μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης. Όλα αυτά οφείλονται στον ηγέτη της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος απέδειξε ότι έχει όραμα, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε μια εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει προβλήματα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέλεξε να βγει μπροστά. Ανέλαβε το τιμόνι της Super League, με άνετη πλειοψηφία, ενώ επειδή είναι πρόεδρος της διοργανώτριας, εξ οφίτσιο θα είναι και β' αντιπρόεδρος της ΕΠΟ. Ως παρένθεση να αναφέρουμε ότι αρκετοί στο Πάρκο Γουδή «πάγωσαν» στο άκουσμα της είδησης ότι ο ηγέτης του Ολυμπιακού αναλαμβάνει τη Σούπερ Λίγκας, ήρθε η ώρα να προσγειωθεί και ο Μπαλτάκος που έκανε δηλώσεις εκτός τόπου και χρόνου.

Τόσο στην δήλωσή του, με αφορμή την εκλογή του όσο και σε προηγούμενη σαρωτική παρέμβασή του στο ΔΣ της Λίγκας, στις 19 Μαΐου, ο Μαρινάκης ήταν ενωτικός. Σήμερα τόνισε ότι «ήρθε η στιγμή να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά, αν φυσικά το θέλουν πραγματικά όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων και οπωσδήποτε πρέπει να δεσμευτούμε γι' αυτό».

Στην προηγούμενη παρέμβασή του (19/5) είχε αναφέρει: «Μπορεί να έχω τις αντιπαραθέσεις μου με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό αλλά αυτές είναι για μέσα στο γήπεδο. Εδώ πρέπει να με ηρεμία να πάρουμε αποφάσεις που θα είναι για το καλό και των μεγάλων και των μικρών».

Ηρθε η ώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι συνεπές στο ραντεβού με τη νέα εποχή. Με μια κανονική ΕΠΟ και με ό,τι πρέπει για την ανάπτυξη του πρωταθλήματος, ώστε να γίνει πιο ελκυστικό.

Στην παρέμβασή του στη Λίγκα, στις 19 Μαΐου, ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξήγησε ότι «το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε». Αρα, είχε προετοιμάσει ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της διοργανώτριας. Για την ιστορία είχε προσθέσει: «Παραβατικοί θα διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο κι εμείς σαν Λίγκα, αλλά και όσοι θεσμικά σοβαροί υπάρχουν θα μείνουμε θεατές; Δηλαδή, η Κυβέρνηση τρία χρόνια τώρα τι κάνει; Κοιμάται και δεν παρεμβαίνει;».

Παράλληλα έθεσε και το δίλημμα: «Θέλετε ένα ποδόσφαιρο ευρωπαϊκό ή θέλετε να είστε δέσμιοι των Σαράκηδων, των Γιαννάκηδων, των Αντωνίου, Δημητρίου και των αφεντικών τους έχοντας αυτό το ποδόσφαιρο;»

Το μέλλον είναι εδώ. Ο Μαρινάκης ανέλαβε το τιμόνι για να μπει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε πρώτο πλάνο, για ένα ποδόσφαιρο που να συναγωνίζεται τα προηγμένα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού ξέρει και μπορεί...

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

ΕΠΟ: Το χρονικό του ξεπεσμού

ΕΠΟ: Το χρονικό του ξεπεσμού

Η ΓΣ που δεν ασχολήθηκε κανείς, η τιμωρία του προεδρείου, η ακύρωση των εκλογών για νέο προεδρείο, το «μπλόκο» της UEFA στην έφεση αδειοδότησης του Άρη