Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ενότητα και στην πράξη με Μαρινάκη

Ενότητα και στην πράξη με Μαρινάκη
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 - 22:46
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία της Super League πάει μπροστά και ακολουθεί η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ. Μόνο η ΑΕΚ ξέμεινε πίσω, κι αυτή μόνο στο θέμα του Κλάτενμπεργκ, όμως το μέλλον δεν μπορεί να την περιμένει. Οι 11 στις 14 ΠΑΕ πήραν στα χέρια τους τις τύχες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και σέρνουν την ΕΠΟ στην παραμονή του Κλάτενμπεργκ, ενημερώνοντας σχετικά και τις FIFA, UEFA, για τη στήριξή τους στον Άγγλο, επιθυμώντας να παραμείνει στη ΚΕΔ για τα δυο επόμενα χρόνια. Επίσης, ομόφωνα οι 14 ΠΑΕ είπαν «ναι» στην επαγγελματική διαιτησία.

Η Super League αλλάζει με τον Μαρινάκη στην προεδρία της. Η ενότητα προχωρά και στην πράξη, η Λίγκα προχωρά ολοταχώς στο ραντεβού της με το μέλλον.

Η μεγάλη αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο άρχισε με το... καλημέρα, συγκεκριμένα από τις 24 Ιουνίου. Μέχρι πρότινος τα θέματα της Super League, σπάνια, απασχολούσαν σοβαρά την επικαιρότητα, όμως με τον Μαρινάκη στην προεδρία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της!

Με την εκλογή του ηγέτη του Ολυμπιακού στην προεδρία της διοργανώτριας είναι ξεκάθαρο ότι η διοργανώτρια μετατράπηκε σε πρωταγωνίστρια. Να σημειώσουμε ότι μετά από δέκα χρόνια ένας ιδιοκτήτης ΠΑΕ ανέλαβε τα ηνία της διοργανώτριας και παράλληλα από τις πρώτες εξαγγελίες του φαίνεται και η όρεξη να προσφέρει, εννοείται προς όφελος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ήδη η Λίγκα πέτυχε διπλή νίκη επί της ΕΠΟ και αναμένεται να συμβεί το ίδιο τόσο με την παραμονή του Κλάτενμπεργκ όσο και με την επαγγελματική διαιτησία που επίσης δεν θέλει η ΕΠΟ. Μέχρι τώρα αποκαταστάθηκε η τάξη, επειδή όλοι έβλεπαν ότι η διοργανώτρια είχε παραχωρήσει δικό της γήπεδο στην ομοσπονδία, επειδή στο Πάρκο Γουδή κυριαρχούν τα μπλοκ του βορρά και του νότου, όμως κανείς δεν έκανε τίποτα.

Πιο συγκεκριμένα οι δυο νίκες της Super League επί της ΕΠΟ (μέχρι τις επόμενες με την παραμονή του Κλάτενμπεργκ και την καθιέρωση της επαγγελματικής διαιτησίας) είναι οι εξής:

1) Ο Μαρινάκης έβαλε όρια να μην παρεμβαίνει η ομοσπονδία σε θέματα επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το ξεκαθάρισε στην ενωτική ομιλία του, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της την περασμένη Τετάρτη (29/6), προσθέτοντας ότι το δικαίωμα η διοργανώτρια να διαχειρίζεται η ίδια τα θέματα που την απασχολούν προκύπτει και από οδηγία της UEFA. Η ολιστική μελέτη εστάλη τον Οκτώβριο του 2020, όμως πρώτη φορά έγινε τέτοιος διαχωρισμός και τον έκανε ο Μαρινάκης, δείχνοντας ότι έχει και πλάνο.

2) Στο κύπελλο πέρασε της Super League. Το σχέδιο της ΕΠΟ ήταν να ξεκινούν οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας από την πρώτη φάση και να μπορούν να κληρωθούν μέχρι και με κυπελλούχους ΕΠΣ. Φανταστείτε την ταλαιπωρία και την επιβάρυνση των ομάδων που θα εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Ευρώπη. Τελικά, στο κύπελλο ισχύει ό,τι και πέρσι. Οι δέκα ομάδες που δεν παίζουν στην Ευρώπη θα μπαίνουν στη φάση των «4» και οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Άρης στη φάση των «16».

Γιατί η ΕΠΟ να ασχολείται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο όταν μπορεί αλλού να προσφέρει πάρα πολλά; Μπορεί να ασχοληθεί με την Εθνική και με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Ακατάλληλοι για τη διαιτησία ΕΠΟ και Μπαλτάκος

Ακατάλληλοι για τη διαιτησία ΕΠΟ και Μπαλτάκος

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν ενημέρωσε τον Ινφαντίνο, ότι ξένοι και Έλληνες διαιτητές είναι απλήρωτοι. Επίσης λειτουργεί πραξικοπηματικά, αγνοώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων που ψήφισαν υπέρ του Κλάτενμπεργκ.