Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΠΟ: Έχασαν την... μπάλα και τον ύπνο τους

ΕΠΟ: Έχασαν την... μπάλα και τον ύπνο τους
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 - 12:40
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η επιστολή-«κεραυνός» που έστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης την περασμένη Πέμπτη (14/7) στην ΕΠΟ, μετά από απόφαση του ΔΣ της Super League, είναι πρώτο θέμα συζήτησης και όλοι εξάγουν το συμπέρασμα ότι ταρακούνησε τους υψηλόβαθμους παράγοντες και τα υψηλόβαθμα στελέχη της ομοσπονδίας. Εν αναμονή, λοιπόν, της απάντησης στον πρόεδρο της Super League, αν και είναι εξόχως διασκεδαστικά όσα συζητούνται και δείχνουν ότι έχασαν τη... μπάλα και τον ύπνο τους. Στο Πάρκο Γουδή, νομίζουν ότι υπάρχει περίπτωση να μην δώσουν τα στοιχεία. Να δούμε τι θα προκύψει στις δυο συνεδριάσεις των ΕΕ της ΕΠΟ που έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή (22/7) συν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού ποδοσφαίρου την ίδια μέρα.

Αναλυτικά οι δικαιολογίες που διαρρέουν από το Πάρκο Γουδή για λόγους προπαγάνδας:

-«Δεν υπάρχει χώρος για γραφείο» έσπευσε να δηλώσει ο Μπαλτάκος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ παραβλέπει ότι ο Μαρινάκης είναι πρόεδρος της Super League και εξ οφίτσιο β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ. Επειδή η διοργανώτρια είναι η βασική χρηματοδότρια της ΕΠΟ δεν μπορεί να συγκριθεί με τον αναπληρωτή πρόεδρο ή τον α’ αντιπρόεδρο που είναι πρόεδροι ΕΠΣ.

-«Χρειάζεται απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ για τη λίστα υπαλλήλων και τα οικονομικά στοιχεία» είναι μια άλλη δικαιολογία από κάποιους σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής. Η Super League έχει δικαίωμα να ζητήσει όλα τα στοιχεία (όπως και για τους μισθούς, τα έσοδα από χορηγίες ή τα χρήματα που λαμβάνει από τις FIFA, UEFA). Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η ΕΠΟ δεν μπορεί να αρνηθεί, υπάρχει κι άλλος δρόμος για να τα πάρει η Λίγκα.

-«Γιατί το θυμήθηκε τώρα» ακούστηκε ως μια ακόμη δικαιολογία! Σιγά μην τους δώσει και λόγο!

-«Δεν έχει δικαίωμα» συμπέρανε άλλος. Να προσέξουν επειδή με άλλα θέματα (π.χ. αδειοδοτήσεις ομάδων Super League 2, πρόθεση για έφεση στην αδειοδότηση του Αρη κτλ) έκαναν... γκάφες και εκτέθηκαν.

-«Τα ίδια έκαναν, από τη Super League, και πριν τέσσερα χρόνια αλλά το ξέχασαν», ελπίζουν στην ΕΠΟ. Ναι, αλλά τώρα είναι πρόεδρος ο Μαρινάκης.

-«Θα τους αφαιρέσουμε το πρωτάθλημα»! Ναι, ακούστηκε κι αυτό! Μια δικαιολογία για γέλια. Να προσέξουν μην μπει διοικούσα στην ΕΠΟ.

-«Ο οικονομικός απολογισμός ψηφίστηκε από τις ΓΣ». Και πάλι, τότε δεν ήταν πρόεδρος ο Μαρινάκης, ενώ δεν περιλαμβάνει τα στοιχεία που θέλει η Λίγκα.

-«Γιατί δεν ζητά στοιχεία για προηγούμενα χρόνια;» δικαιολογούνται από την ΕΠΟ. Κάνουν και κριτική στη Super League, τρομάρα τους! Δεν έχουν καταλάβει ότι θα τους ταράξουν στον έλεγχο;

-«Η Super League είναι ένωσή μας»! Όχι όποια κι όποια, είναι η μοναδική η οποία είναι και χρηματοδότρια της ΕΠΟ. Οι υπόλοιπες εισπράττουν.

Κανονικά, η ΕΠΟ δεν έπρεπε να στεκόταν σε τέτοιες δικαιολογίες. Αν αρνηθεί, θα δείξει ότι εκτός από πανικόβλητη είναι και φοβισμένη.

Η προϊστάμενη αρχή του ποδοσφαίρου, όπως είναι η ΕΠΟ οφείλει να δίνει το καλό παράδειγμα και να δώσει τα στοιχεία που ζητεί ο Μαρινάκης. Αλλωστε, λόγω της αδειοδότησης, η ομοσπονδία έχει απόρρητα στοιχεία των ΠΑΕ.

Τα σπουδαία την Παρασκευή

Εκτός από συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ την Παρασκευή (22/7), θα συνεδριάσει και η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (ΕΕΠ), παρουσία και του Βαγγέλη Μαρινάκη τόσο στην ΕΕ όσο και στην ΕΕΠ. Το βασικό θέμα της τελευταίας θα είναι η εισήγηση του Μπαλτάκου για την αναβάθμιση του Μπένετ στην ΚΕΔ. Μπορεί στο καταστατικό της ΕΠΟ να αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εισηγείται για τον αρχιδιαιτητή, όμως επειδή η διαιτησία βρίσκεται υπό επιτροπεία, το καταστατικό πάει περίπατο. Επιπλέον, τίθεται και το ερώτημα, οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που δεν θέλουν τον Κλάτενμπεργκ πρέπει να ψηφίσουν αυτό που θέλουν ή αυτό που αποφάσισε η Λίγκα, με συντριπτική πλειοψηφία, δηλαδή επέκταση του συμβολαίου του Κλάτενμπεργκ για τα επόμενα δυο χρόνια; Η ΕΕΠ έγινε για να έχει λόγο όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η ΕΠΟ απλά να επικυρώνει.

Η Stoiximan σε υποδέχεται με σούπερ δώρο* με τον κωδικό OLY22, χωρίς κατάθεση! *Όροι & προϋποθέσεις!

Διαβάστε επίσης

Διαιτησία: Χειρότερα δεν γίνεται!

Διαιτησία: Χειρότερα δεν γίνεται!

Βήματα προς τα πίσω με τον Μπένετ, «βροχή» τα λάθη στη Super League. Δυσάρεστη έκπληξη και για τον Άγγλο που ξεκίνησε... καμπάνες και επιστρατεύει ξένους ρέφερι.

Ακατάλληλοι για τη διαιτησία ΕΠΟ και Μπαλτάκος

Ακατάλληλοι για τη διαιτησία ΕΠΟ και Μπαλτάκος

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν ενημέρωσε τον Ινφαντίνο, ότι ξένοι και Έλληνες διαιτητές είναι απλήρωτοι. Επίσης λειτουργεί πραξικοπηματικά, αγνοώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων που ψήφισαν υπέρ του Κλάτενμπεργκ.