Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τους παίζει μονότερμα ο Μαρινάκης

Τους παίζει μονότερμα ο Μαρινάκης
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:28
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σε ελεύθερη πτώση των πρόσκαιρων «συμμάχων» εξελίχθηκε το ΔΣ της Super League την περασμένη Τρίτη (20/9). Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Βαγγέλης Μαρινάκης τους παίζει μονότερμα καθώς οι ομάδες δείχνουν εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του.

Η πρώτη επιβεβαίωση ήρθε από το ότι μόνοι οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, με... ουρά τους τον Βόλο, αντέδρασαν στην ανακοίνωση της Super League κατά της ΑΕΚ, την περασμένη εβδομάδα. Το τελευταίο ΔΣ της διοργανώτριας ήρθε για να «σφραγίσει» αυτό το συμπέρασμα, αφού (και πάλι) κανείς δεν τους ακολούθησε.

Οι «σύμμαχοι» είναι απομονωμένοι. Οι άλλες ομάδες κατάλαβαν ότι καιροσκοπούν για να εκμεταλλευθούν καταστάσεις, προκειμένου να ωφεληθούν οι ίδιοι (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Βόλος), μάλιστα, για το σκοπό αυτό, δεν διστάζουν να επιδοθούν και σε πόλεμο μεταξύ τους. Για παράδειγμα, η ΑΕΚ (άσχετα αν υποστήριξε το αντίθετο) θέλει Ελληνες διαιτητές, ο ΠΑΟΚ ξένους. Άλλο παράδειγμα η επίθεση του Μπέου σε στελέχη του ΠΑΟΚ, όπως και η «αρπαγή» του Φερνάντες, ενώ ο ΠΑΟΚ συζητούσε για να τον αποκτήσει.

Όμως, ο Μαρινάκης έχει δείξει ότι θέλει το γενικό καλό του ποδοσφαίρου, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφία των ομάδων. Κορυφαίο παράδειγμα ότι ο Ολυμπιακός συμφώνησε με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Αρα, με πρόεδρο τον Μαρινάκη στη Super League το καλοκαίρι δεν θα υπάρχουν «άστεγες» ομάδες, όπως τα προηγούμενα χρόνια που οι «εξυγιαντές»... σύμμαχοι τους είχαν εγκαταλείψει στην τύχη τους.

Επίσης, με Μαρινάκη στην προεδρία μειώθηκε στο 1 % από 5 % το ποσοστό που καταβάλουν οι ΠΑΕ από τα τηλεοπτικά τους συμβόλαια στην ΕΠΟ. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Super League δρομολογεί και τη μείωση του ποσοστού, επίσης, στο 1 %, που καταβάλουν οι ΠΑΕ στην ομοσπονδία.

Να μην παραβλέπουμε και την υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας που θα αποτελεί και αλλαγή σελίδας για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ακόμη, αλλαγή... βιβλίου θα είναι η αποκόλλησή του από την ΕΠΟ επειδή πρόκειται για ομοσπονδία κατώτερη των περιστάσεων. Εφτασε στο σημείο να μην έχει άλλους βασικούς πόρους και η βασική χρηματοδότρια να είναι η Super League, καθώς οι ΠΑΕ τα τελευταία δυο χρόνια έχουν καταβάλει συνολικά 23 εκατ. ευρώ για τα «χαράτσια» της ΕΠΟ που έχει «βυθίσει» τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλλου, αν και από εκεί έπρεπε να βγάζει τα περισσότερα. Μια ΕΠΟ που δεν μπορεί να φροντίσει ούτε το χλοοτάπητα στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής στον Αγιο Κοσμά που προπονείται μια μέρα στο Περιστέρι και την άλλη στη Καλλιθέα. Δεν νοιάζεται για την Εθνική, πως θα νοιαστεί για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης