Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα σκάνδαλα στη διαιτησία: Οι φορές που ΕΠΟ και Μπαλτάκος άδειασαν τον Μπένετ

Τα σκάνδαλα στη διαιτησία: Οι φορές που ΕΠΟ και Μπαλτάκος άδειασαν τον Μπένετ
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 - 22:30
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Έχουν μαζευτεί πολλά, όμως πέρα βρέχει για τον αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ. ΕΠΟ και Μπαλτάκος «άδειασαν» πολλές φορές τον πρόεδρο της ΚΕΔ που παραμένει στο πόστο του και ο κατήφορος της διαιτησίας συνεχίζεται. Τα παραδείγματα δεν είναι λίγα, από την αντικατάσταση του Σιδηρόπουλου, την ομιλία Μπαλτάκου στο σεμινάριο, μέχρι και η απουσία του από τη συνάντηση ΕΠΟ-διεθνών!

Ο Μπένετ στόμα έχει και μιλιά δεν έχει. Ούτε δήλωση έχει κάνει μέχρι τώρα ούτε καν τυπική δήλωση με την ανάληψη των καθηκόντων του. Πρώτα τα μαθαίνουμε όλα από την προπαγάνδα και μετά τα κάνει. Μέχρι και σε βλάχικο γλέντι πήγε το καλοκαίρι, όμως για τη διαιτησία δεν μίλησε!

Θα ήταν εύκολο να δηλώσει ότι θα έκανε αναμόρφωση των πινάκων διαιτησίας, αν και ήταν σκάνδαλο επειδή είχε ψηφίσει αυτούς του καλοκαιριού. Πρώτα έκανε δηλώσεις ο Μπαλτάκος ότι θα γίνουν προσθήκες, μετά κάποιοι πρόεδροι ΕΠΣ και... ξαφνικά ο Μπένετ τα έκανε πράξη.

Πρώτα προανάγγειλαν τιμωρία του Καραντώνη (Ημαθίας) και μετά ο Μπένετ τον έβαλε στο «ψυγείο». Όμως, ποτέ δεν μαθεύτηκε ο λόγος. Όμως, πάλι δεν κατάλαβε ότι με κάτι τέτοια δεν δείχνει αφεντικό στη διαιτησία.

Το... αποκορύφωμα είχε να κάνει με τον Σιδηρόπουλο. Παρότι διέρρευσε ο ορισμός του στον αγώνα Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1, ο Μπένετ τον ανακοίνωσε επίσημα και επειδή έγινε χαμός (οι λόγοι ήταν η διαρροή και ο ορισμός Έλληνα διαιτητή σε ντέρμπι), τον... έσυραν σε αλλαγή του Σιδηρόπουλου. Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν τον είχαν ενημερώσει για τη συμφωνία των ομάδων της Σούπερ Λίγκας να σφυρίζουν ξένοι στα ντέρμπι, άρα το «άδειασμα» ήταν πολύπλευρο!

Προκάλεσε άσχημη εντύπωση το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν ήταν παρών στη συνάντηση των Μπαλτάκου, Δημητρίου με τους διεθνείς διαιτητές. Δεν ξανάγινε να συναντώνται παράγοντες με διαιτητές χωρίς την παρουσία του αρχιδιαιτητή. Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε έξαλλος και έθεσε τον Σιδηρόπουλο εκτός ορισμών! Κατά τα άλλα το θέμα της συνάντησης στην ΕΠΟ ήταν η επαγγελματική διαιτησία που θα την αναλάμβανε ο ίδιος ο Μπένετ!

Στο σεμινάριο του καλοκαιριού ο Μπένετ εκτέθηκε σε όλους τους διαιτητές από ένα ακόμη άδειασμα του Μπαλτάκου. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τους απείλησε με τιμωρίες, αν και αρμόδιος είναι ο αρχιδιαιτητής! «Μην κάνετε χειρουργεία γιατί θα τελειώσετε από την διαιτησία. Αντισταθείτε και αν δεν το κάνετε, θα έχει πρόβλημα η ΚΕΔ, ενώ κι εσείς θα διαγραφείτε από τον πίνακα», είπε ο Μπαλτάκος στους διαιτητές, σε μια ακόμη ωμή παρέμβασή του.

Διαβάστε επίσης

Καρέ-καρέ η αλλοίωση της βαθμολογίας

Καρέ-καρέ η αλλοίωση της βαθμολογίας

Τα οκτώ κραυγαλέα λάθη των διαιτητών. Από τον Ολυμπιακό «έκλεψαν» έξι βαθμούς, παράλληλα έδωσαν πέντε στον Παναθηναϊκό, τέσσερις στον ΠΑΟΚ και τρεις στην ΑΕΚ.