Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Super League: Τα 6 «χειρουργεία» αλλοίωσης του VAR

Super League: Τα 6 «χειρουργεία» αλλοίωσης του VAR
Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022 - 22:39
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Είναι ο... ορισμός του «κάνω το μαύρο άσπρο» ή και το αντίστροφο! Είναι τα «εγκλήματα», όπως αποκαλεί ο κόσμος τα χοντρά λάθη, τα «χερουργεία» της διαιτησίας που αλλοίωσαν μέχρι και το VAR. Σημειώστε ότι τέτοια ηχηρά φάλτσα έγιναν μόνο σε παιχνίδια υπέρ των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και κατά του Ολυμπιακού. Κέλετ, Σιδηρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Ευαγγέλου είναι κάποιοι από τους διαιτητές που... έβγαλαν μάτια.

Συγκεκριμένα:

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0 (2η αγωνιστική): Στο 82' ο Ευαγγέλου (Αθηνών), ο οποίος ήταν στο VAR, «σίγησε» και δεν ειδοποίησε τον Καραντώνη (Ημαθίας) για να δώσει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε χέρι του Τζουκάνοβιτς. Το λάθος ήταν τόσο χοντρό που ο Μπένετ αναγκάστηκε να τους τιμωρήσει.

ΠΑΟΚ-Λαμία 1-0 (4η αγωνιστική): Ο διαιτητής Τσαγκαράκης (Χανίων) και ο Κουμπαράκης (Κυκλάδων) έκλεισαν τα μάτια σε πέναλτι υπέρ της Λαμίας στο 23', όταν ο Βιεϊρίνια σήκωσε ψηλά το πόδι του στο κεφάλι του Μανούσου, έτσι προσπαθώντας να παίξει τη μπάλα χτύπησε τον αντίπαλό του στο πρόσωπο. Ηταν ο ορισμός του πέναλτι και ένας από τους... ορισμούς της αλλοίωσης του VAR.

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-2 (9η αγωνιστική): Ο Βεργέτης (Αρκαδίας) έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, όταν (66') Γκατσίνοβιτς έκανε λες και τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα, όταν τον ακούμπησε ο Χάμποντ. Επρόκειτο για φυσιολογική επαφή, ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου) τον κάλεσε στο VAR, όμως παρά την ανασκόπηση της φάσης δεν ανακάλεσε την απόφασή του.

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (7η αγωνιστική): Ο διαιτητής Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) σωστά έδωσε (76') επιθετικό φάουλ του Αϊτόρ στον Τζουκάνοβιτς, όμως ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) συνέστησε να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι και μετά από αυτή ο ρέφερι αναγκάστηκε να σφυρίξει πέναλτι, από το οποίο προήλθε το μοναδικό γκολ.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 (11η αγωνιστική): Πράματα και θάματα... Ο Δανός διαιτητής Κέλετ, στο 97', έκανε το μεγαλύτερο διαιτητικό «έγκλημα» των τελευταίων ετών, καθώς «είδε» πέναλτι του Αβιλα στον Ιωαννίδη, αν και ο πρώτος, απλά, ακούμπησε στον αντίπαλό του στο στήθος. Ο συμπατριώτης του Σούνμπεργκ τον κάλεσε στην οθόνη για να το πάρει πίσω, όμως ο Κέλετ επέμεινε στο χοντρό λάθος του.

ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0 (12η αγωνιστική): Μεγάλη απορία τι είδε ο διαιτητής Κουτσιαύτης (Αρτας). Ακόμη μεγαλύτερη, τι είδε ο Διαμαντόπουλος που ήταν στο VAR. Πως γίνεται να συμφώνησαν σε πέναλτι υπέρ του Αμραμπατ αντί για θέατρο; Το λάθος προκάλεσε τόσο πολύ, καθώς ο Μεγιάδο δεν υπέπεσε σε παράβαση, απόδειξη ότι και στην περίπτωση αυτή ο Μπένετ αναγκάστηκε να τους τιμωρήσει.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης