Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

H Super League έβγαλε στη σέντρα την ΑΕΚ και τη… μεζούρα

H Super League έβγαλε στη σέντρα την ΑΕΚ και τη… μεζούρα
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023 - 22:02
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Απούσα, όπως και στο παιχνίδι της Κυριακής, έτσι στο ΔΣ της Super League η ΑΕΚ, καθώς δεν πήρε μέρος υπό το φόβο της κατακραυγής των ΠΑΕ και ενόψει της αυριανής (9/2) εκδίκασης της υπόθεσης του αγώνα της με τον Ατρόμητο. Ετσι δεν είδε, στο συμβούλιο που έγινε με τηλεδιάσκεψη, ότι όλες οι ΠΑΕ καταδίκασαν τις τακτικές της, παράλληλα δεν είδε και την ομόφωνη καταδίκη της μεζούρας, όπως και των μεθόδων που γελοιοποιούν το ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ αιτιολόγησε ότι δεν παίρνει μέρος στο συμβούλιο για να μη νομιμοποιήσει όποια απόφαση ληφθεί, δείχνοντας ότι θέλει οι αγώνες να κρίνονται στα χαρτιά και όχι στα γήπεδα. Οσο κι αν θέλει να πείσει για το αντίθετο πλέον δεν τα καταφέρνει.

Κατά τα άλλα η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Λίγκας μπορεί να θεωρηθεί και υπερασπιστικό όπλο για τη δικαίωση του Ατρομήτου, ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης της μεζούρας. Πλέον, με τη στάση-μπετόν όλων των ομάδων η ζυγαριά γέρνει συντριπτικά υπέρ της δικαίωσης του Ατρομήτου, κόντρα στη γελοιοποίηση του ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα ομόφωνα όλες οι ΠΑΕ αποφάσισαν οι μετρήσεις, εφόσον ζητηθούν, να γίνονται το πρωί των αγώνων με πιστοποιημένα όργανα. Επίσης, οι ομάδες είναι σύμφωνες τα παιχνίδια να κρίνονται στα γήπεδα. Όλα αυτά δείχνουν και την απομόνωση της ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για όσα ειπώθηκαν και αποφασίστηκαν στο ΔΣ της Λίγκας: To Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (στην οποία παρέστησαν τα 13 από τα 15 μέλη του - απουσίασαν η ΠΑΕ ΑΕΚ και η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1) Ο σωστός τρόπος μέτρησης των goal posts είναι αυτός που ορίζεται στον οικείο κανονισμό της FIFA, δηλαδή συσκευή λέιζερ ή ειδική ράβδος μέτρησης και κανένας άλλος τρόπος

2) Είναι προφανής επιθυμία και προτίμηση όλων πως, για το καλό του ποδοσφαίρου, οι αγώνες θα πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα,

3) Εφεξής θα δoθεί οδηγία σε κάθε παρατηρητή και συντονιστή εγκατάστασης της Super League όπως, επιμελεία τους, στη συνάντηση προετοιμασίας αγώνα (πρωινή σύσκεψη), εφόσον τίθεται θέμα από τη φιλοξενούμενη ομάδα, να λαμβάνει χώρα μέτρηση των διαστάσεων των goal posts με πιστοποιημένη μέθοδο (ειδική ράβδο μέτρησης που θα φέρει πιστοποίηση από τον επίσημο συνεργάτη της Super League για θέματα αγωνιστικών χώρων).

Διαβάστε επίσης