Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι αποτυχίες «βυθίζουν» τον Μπαλτάκο

Οι αποτυχίες «βυθίζουν» τον Μπαλτάκο
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 15:36
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τι ωραία που πέφτει ο Τάκης Μπαλτάκος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δείχνει ότι δεν μπορεί να σταθεί στα δύσκολα, ενώ επλήγη και από το γεγονός ότι πρόεδροι ΕΠΣ σύρθηκαν να πάρουν απόφαση για αποζημίωσή του στη ΓΣ της ΕΠΟ, όμως δεν φέρνει το θέμα στη ΕΕ της ομοσπονδίας, επειδή φοβάται ότι δεν θα εγκριθεί, ενώ ο Ολυμπιακός έχει προειδοποιήσει με δικαστική προσφυγή.

Διαβάστε τι έπαθε ο Μπαλτάκος τις τελευταίες μέρες: 1) Τον εξέθεσε ο Φλωρίδης μετά το ατόπημα να ζητήσει τη δικογραφία για τους «στημένους αγώνες», ενώ κατηγορήθηκε και για απόπειρα συγκάλυψης, 2) Εκανε πίσω μετά την επιστολή Μαρινάκη και απέσυρε τη διάταξη-ντροπή για το ακαταδίωκτο των Φιλιππούση, Μπάρτζη, Σαράκη, 3) Απέκλεισε την επαγγελματική διαιτησία, επειδή δεν μπορεί να την αναλάβει η ΕΠΟ και νομίζει ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, 4) Δεν κλήθηκε στο ραντεβού Μητσοτάκη, Τσέφεριν, απόδειξη-επιβεβαίωση ότι τον αγνοούν τόσο η κυβέρνηση όσο και η UEFA.

Όμως, ακόμη δεν άρχισαν τα δύσκολα για τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Η συντριβή του θα είναι να αναλάβει η FIFA την πειθαρχική διαδικασία της υπόθεσης των «στημένων αγώνων». Αυτό θα είναι ένα «βραβείο» ανικανότητας και θα πρέπει να παραιτηθεί, χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μπει και διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ, δηλαδή να τον καταργήσουν. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες άρχισε ήδη να πλανάται η σκέψη για διοικούσα επιτροπή λόγω της γενικότερης κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ηδη, με το μέχρι τώρα χειρισμό της υπόθεσης των «στημένων αγώνων», τόσο η κυβέρνηση (Σκέρτσος, Φλωρίδης) όσο και η FIFA (με δεδομένο ότι έχει διαρρεύσει πως αυτή θα αναλάβει την πειθαρχική διαδικασία) δεν έχουν εμπιστοσύνη στον Μπαλτάκο. Εννοείται ότι υπάρχει ενδεχόμενο στην ΕΠΟ να τον αδειάσουν ανά πάσα στιγμή καθώς δεν προέρχεται από τις ΕΠΣ. Χώρια που υποδείχθηκε από το μπλοκ του νότου, μετά τα βρήκε με το μπλοκ του βορρά και τώρα είναι ξανά με τον μπλοκ του νότου (αλλά τον έχουν σε απόσταση για... τιμωρία, λόγω της κόντρας του με τον Φιλιππούση).

Σα να μην έφταναν τα κυβερνητικά αδειάσματα για την υπόθεση των «στημένων αγώνων», καθώς και ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος αγνόησε τον Μπαλτάκο στον οποίο επίσης έστειλε επιστολή, ήρθε και ο «αποκλεισμός» από το Μέγαρο Μαξίμου, από τη συνάντηση της Τετάρτης 16 Αυγούστου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν. Τι άλλο μένει να πάει ο Μπαλτάκος που δείχνει ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων;

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη ευκαιρία ριζικών αλλαγών

Μεγάλη ευκαιρία ριζικών αλλαγών

Κομβικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο το ραντεβού της Τετάρτης (16/8) Μητσοτάκη, Τσέφεριν, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει σύσκεψη (11 π.μ.), όπου προσκλήθηκαν οι Μαρινάκης, Αλαφούζος, Μελισσανίδης, Σαββίδης.

Σχέδια Μπαλτάκου για νέο πραξικόπημα

Σχέδια Μπαλτάκου για νέο πραξικόπημα

Θέλει να κρατήσει τον Μάνταλο ή να βάλει αρχιδιαιτητή με... καπέλο τον Μάνταλο! Για να πετύχουν τον στόχο τους (γελάει ο κόσμος!) διαδίδουν ότι τάχα ζήτησαν λίστα από την UEFA.

Το ...φάντασμα των σεμιναρίων

Το ...φάντασμα των σεμιναρίων

ΕΠΟ και ΚΕΔ δεν ανακοίνωσαν ότι θα γίνουν στο «Σαλέ» της Ξάνθης, στο ξενοδοχείο που αγόρασε ο Καλπαζίδης, ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη, και σύμφωνα με δημοσιεύματα πωλήθηκε σε Ουκρανό