Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ούτε τα προσχήματα με τον αρχιδιαιτητή: Από τον Αγγλο Μπένετ, στον Σουηδό... Μπένετ

Ούτε τα προσχήματα με τον αρχιδιαιτητή: Από τον Αγγλο Μπένετ, στον Σουηδό... Μπένετ
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 - 22:49
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης το είπε με μια λέξη: Ξεφτίλα...

Ιδού το σχέδιό τους στη διαιτησία: Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, η ΑΕΚ (= μπορείτε να πείτε ο Μελισσανίδης) και ο ΠΑΟΚ (δηλαδή ο Ιβάν Σαββίδης) θέλουν τα συνεχιστούν τα ίδια και χειρότερα. Για αυτό και φέρνουν έναν απίθανο Σουηδό αρχιδιαιτητή, με στόχο να παραμείνει αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ ο Σταύρος Μάνταλος, τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει καταγγείλει ότι εμπλέκεται στη διαιτησία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και όλως τυχαίως οι ορισμοί του είναι... καρμπόν με του Μπένετ!

Στόχος τους είναι αυτή η... κατάσταση να συνεχιστεί και με αρχιδιαιτητή τον Φρόιντφελντ. Από τον Αγγλο Μπένετ, στον... Σουηδό Μπένετ. Να είναι καλά ο Μάνταλος και να συνεχίζονται τα αίσχη. Δεν τους νοιάζει αν ρίχνουν λάδι στη φωτιά, καθώς η διαιτησία βρίσκεται στο κάδρο από την πρώτη αγωνιστική και οι περισσότερες ομάδες ήδη έχουν βγάλει ανακοινώσεις διαμαρτυρίας.

Η ατάκα με το... τροχόσπιτο

Αλλο πάλι και τούτο: Το καλοκαίρι του 2022 δεν ήθελαν τον Κλάτενμπεργκ, αν και τον είχε επιλέξει η πλειοψηφία της Super League αλλά τους... έκανε ο Μπένετ. Τώρα, επέλεξαν τον ανθυποψήφιο του Κλάτενμπεργκ, τον οποίο είχαν απορρίψει ως «ανεπαρκή» το 2020 και παράλληλα τον είχαν ακούσει να λέει ότι θα ερχόταν στην Ελλάδα με το ...τροχόσπιτό του. Σημειώστε ότι έρχεται μόνο για οκτώ μήνες και χωρίς να επιλέξει ο ίδιος τους συνεργάτες του. Ποιος σοβαρός θα ερχόταν με τέτοιες συνθήκες;

Ακόμη, και το βιογραφικό του Πίτερ Φρόιντφελντ δεν μπορεί να σταθεί ούτε να θεωρηθεί ότι μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο της διαιτησίας. «Από το 2009 έως το 2019 διετέλεσε υπεύθυνος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Σουηδίας για τον ορισμό διαιτητών της πρώτης κατηγορίας του σουηδικού πρωταθλήματος (λίγκας), μέντορας των Σουηδών top-class διαιτητών, για τα σεμινάρια των διαιτητών, το σχέδιο ανάπτυξης της διαιτησίας, τις βαθμολογίες διαιτητών κλπ», αναφέρει μεταξύ άλλων αυτό που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ. Όχι μόνο είναι άνεργος από το 2019, οι κακές γλώσσες λένε ότι κάνει βόλτες με το τροχόσπιτό του, παράλληλα δεν έχει εργαστεί πουθενά αλλού ως παράγοντας της διαιτησίας! Σημειώστε και ότι προέρχεται από πρωτάθλημα χωρίς VAR.

Ούτε ο Σουηδός προτάθηκε από την UEFA ούτε έχει την έγκρισή της. Οι αξιωματούχοι της δεν θέλουν να ...φορτωθούν μια επιλογή από την στιγμή που ο Μπαλτάκος και οι λοιποί δεν κρατάνε τα προσχήματα. Δεν τους ζήτησαν τίποτα...

Χωρίς εξηγήσεις...

Ο Φρόιντφελντ επιλέχθηκε, όμως κανείς δεν εξήγησε γιατί δεν υιοθετήθηκε η πρόταση της Super League να ζητηθεί από την UEFA λίστα τριών υποψήφιων αρχιδιαιτητών για να επιλέξουν τον έναν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Πιο διάφανη πρόταση δεν υπήρχε, όμως προτίμησαν το σκοτάδι, να φέρουν από το πουθενά έναν ανύπαρκτο Σουηδό που λέγεται ότι διετέλεσε διαιτητικός μέντορας του Μάνταλου, πάντως, γνωρίζουμε ότι σίγουρα ήταν του Σιδηρόπουλου!

Να θυμίσουμε ότι ούτε ο Μπένετ είχε επιλεγεί μέσω λίστας της UEFA. Δεν τους ενδιαφέρει η πρόοδος στη διαιτησία αλλά να ευνοούνται συγκεκριμένες ομάδες και να αδικούνται άλλες...

Αυτό το να ζητάνε και τα ρέστα οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, είναι για να γελάνε και τα τσιμέντα. Αλλα έλεγαν στη Super League, άλλα έκαναν στην ΕΠΟ.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης