Ντουντούκα
Τα καλύτερα έρχονται! Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ...

Αυτές είναι οι 10 προκλήσεις της ακατάλληλης ΕΠΟ

Αυτές είναι οι 10 προκλήσεις της ακατάλληλης ΕΠΟ
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 - 12:19
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στην ΕΠΟ δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζουν. Η μια πρόκληση διαδέχεται την άλλη. Είναι πολλά αυτά που έχουν γίνει και βγαίνει το συμπέρασμα ότι, με την ανοχή της εξαφανισμένης Κυβέρνησης και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση συνεχίζονται τα σημεία και τέρατα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΕΠΟ εκθέτει και την Κυβέρνηση και το οδηγεί από το κακό στο χειρότερο, έχει περάσει και τον πάτο του βαρελιού.

Αναλυτικά, οι 10 προκλήσεις της ανίκανης ΕΠΟ:

1) Η ολιστική μελέτη που φέρει τις υπογραφές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Αν γινόταν, θα άλλαζε και η δομή της ΕΠΟ.

2) «Ο Μπαλτάκος δεν μίλησε ποτέ με την UEFA και τη FIFA και δε ζήτησε βιογραφικά», αποκάλυψε ο Μαρινάκης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ (10/10) που επέλεξε τον Σουηδό Φρόιντφελντ για αρχιδιαιτητή. Όλα αυτά για να μένει ο Μάνταλος αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ.

3) «Υπάρχει συμφωνία μεταξύ Σαββίδη και Μελισσανίδη, τη μία τετραετία να επιλέγει ο ένας τον πρόεδρο της ΕΠΟ και την άλλη ο άλλος. Υπάρχει συμφωνία για τον Μάκη Γκαγκάτση το επόμενο καλοκαίρι», δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος, πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ και Δήμαρχος της πόλης. Που είναι η ανεξαρτησία της ΕΠΟ;

4) «Πράγματι, προτάθηκα από Ενώσεις που είναι κοντά στην ΑΕΚ, αλλά και στον ΠΑΟΚ, όμως πάντα έτσι γινόταν», παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Μπαλτάκος με δήλωσή του (18/4) στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

5) Η υποβάθμιση του Κυπέλλου συνεχίζεται. Νωπές ακόμη οι μνήμες από την κωμωδία με την έδρα του περσινού τελικού. Φέτος δεν έβρισκαν κανάλι για να παραχωρήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα έδωσαν όσο όσο.

6) Τα σκάνδαλα με την Εθνική. Ο απλήρωτος βοηθός του Πογέτ, φιλικό παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία χωρίς θεατές στην ακατάλληλη Ριζούπολη, ψάχνουν γήπεδο για προπονήσεις κτλ.

7) Οι προσλήψεις ημετέρων (τελευταίο παράδειγμα ο Δημητριάδης ως τιμ μάνατζερ στην Εθνική Ελπίδων), οι υψηλές αμοιβές των golden boys, αποζημιώσεις για άκυρες απολύσεις υπαλλήλων...

8) Η ΕΠΟ αρνείται να συνδράμει τη Super League για τη λειτουργία της επαγγελματικής διαιτησίας, την οποία σαμποτάρει.

9) Ορίζονται ξένοι διαιτητές από το κάτω ράφι που σφυρίζουν σαν τους Ελληνες της... εξυγίανσης.

10) Εχουν τη αποκαλούμενη Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, όμως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν έχει την πλειοψηφία, ενώ λειτουργεί χωρίς κανονισμό.

Διαβάστε επίσης