Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι έχει και τι θέλει μέχρι να φύγει για Αυστρία

Τι έχει και τι θέλει μέχρι να φύγει για Αυστρία
Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 - 10:12

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Δημήτρη Μάνο και Μεντί Καμαρά έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός. Δυο ΜVP για την επίθεση δηλαδή και έναν ταλαντούχο Αφρικανό, που τα προηγούμενα δύο χρόνια αγωνίστηκε στη Γαλλία με τη φανέλα της Αζαξιό. Αν θεωρήσουμε ως κλειδωμένη και την επιστροφή του Ανδρέα Γιαννιώτη, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για τέσσερις προσθήκες, που αν μη τι άλλο είναι πολύ σημαντικές...

Για το Λάζαρο και τον Μάνο οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Ο πρώτος με 16 γκολ και 4 ασίστ ήταν MVP του φετινού πρωταθλήματος, ενώ ο δεύτερος με 27 γκολ και 10 ασίστ έλαμψε στην Football League με τη φανέλα του ΟΦΗ. Ειδικά οι επιδόσεις του 23χρονου Μάνου προκαλούν... ίλιγγο, έστω κι αν σημειώθηκαν στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας μας. Εμείς δεν θυμόμαστε τα τελευταία δέκα χρόνια παίκτη με τέτοια στατιστικά στη Football League, οπότε καλό θα είναι να μην λέμε έτσι εύκολα... έλα μωρέ στη Β' εθνική τα έβαλε ο Μάνος.

Όσον αφορά στους άλλους δύο που αναφέραμε στον πρόλογο, ο Γιαννιώτης είναι ένας τερματοφύλακας που προέρχεται από δυο εξαιρετικές σεζόν με Πανιώνιο και Ατρόμητο αντίστοιχα και αν μη τι άλλο δείχνει έτοιμος να υπερασπιστεί την εστία του Ολυμπιακού, ενώ ο Καμαρά είναι ένας 21χρονος μέσος που μπορεί να αποδειχθεί λαβράκι τύπου Σισέ για τον Ολυμπιακό.

Με τέσσερα νέα πρόσωπα (και με αρκετούς παίκτες από το προηγούμενο ρόστερ να έχουν αμφίβολο μέλλον στην ομάδα), δεν μπορεί να ξεκινήσει καλοκαιρινή προετοιμασία φυσικά. Γι' αυτό ακριβώς γίνεται προσπάθεια να αποκτηθούν τουλάχιστον τέσσερις παίκτες ακόμα μέχρι τις 25 Ιουνίου που θα φύγει η ομάδα για το Ζέεφελντ. Ένας στόπερ, ένας δεξιός μπακ, ένας ποιοτικός αμυντικός χαφ και ένας επιθετικός (σέντερ φορ). Αυτές φαίνεται να είναι οι προτεραιότητες μέχρι να φύγει η ομάδα για την Αυστρία και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και οι προσπάθειες της διοίκησης.

Να μην ξεχάσουμε βέβαια ότι επιστρέφουν και κάποιοι δανεικοί όπως οι Τσιμίκας, Σιώπης, Μανθάτης και Σάλιακας, οι οποίοι θα διεκδικήσουν θέση στο ρόστερ της νέας περιόδου, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπως ο Φετφατζίδης, που μπορεί να προστεθεί στις τέσσερις προσθήκες που προαναφέραμε. Κι όλα αυτά μέχρι να φύγει η ομάδα για την Αυστρία επαναλαμβάνουμε, διότι το καλοκαίρι θα είναι μεγάλο...

Διαβάστε επίσης