Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

7+1 λόγοι για χαμόγελα!

7+1 λόγοι για χαμόγελα!
Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018 - 22:00
Αρθρογράφος: Δημήτρης Γρηγορόπουλος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τρία γκολ απέναντι στην Βάτενς και πέντε απέναντι στην Μποτοσάνι! Μ' ένα εντυπωσιακό 8-0 έκλεισε ο Ολυμπιακός το δεκαήμερο της προετοιμασίας του στην Αυστρία, οπότε από πλευράς αποτελεσμάτων τουλάχιστον θα πρέπει να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Επειδή, όμως, τα αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία, υπάρχουν άλλοι πολύ πιο σημαντικοί λόγοι που μας κάνουν να χαμογελάμε για την ομάδα που κτίζει σιγά-σιγά ο Πέδρο Μαρτίνς.

1) Αρχικά θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό το μηδέν στην άμυνα που κράτησε ο Ολυμπιακός στα δύο πρώτα φιλικά του είναι αν μη τι άλλο καλός οιωνός. Την περασμένη σεζόν η ομάδα αντιμετώπισε μεγάλα αμυντικά προβλήματα και την επόμενη θα πρέπει σίγουρα να τα αποφύγει. Ειδικά στο φιλικό με την Μποτοσάνι, λοιπόν, ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα και τον Μαρτίνς.

2) Παιδιά που επέστρεψαν στην ομάδα όπως ο Γιαννιώτης και ο Τσιμίκας δείχνουν πανέτοιμα όχι απλά για να μείνουν στο ρόστερ, αλλά και για να παίξουν βασικοί. Καλά για τον Γιαννιώτη ούτως ή άλλως το ξέραμε ότι για βασικός προορίζεται, αλλά πλέον φαίνεται ότι μπορεί να κερδίσει θέση και ο Τσιμίκας. Νωρίς είναι ακόμα, βέβαια, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Κούτρη, που σε λίγο θα μπει κι αυτός, αλλά ο Τσιμίκας δείχνει να έχει επιστρέψει πολύ δυναμικά.

3) Ικανοποίηση υπάρχει και για την παρουσία του Βούκοβιτς μέχρι τώρα, καθώς ο Σέρβος που ουσιαστικά... χάθηκε στην προηγούμενη σεζόν, φαίνεται πως θέλει πολύ να πάρει ρεβάνς. Αν θα παραμείνει ή όχι στο ρόστερ δεν το γνωρίζουμε ακόμα, αλλά στα δύο πρώτα φιλικά είδαμε έναν κεντρικό αμυντικό που αν μη τι άλλο βγάζει στο χορτάρι εμπειρία και ποιότητα...

4) Για τον Καμαρά τα είχαμε πει και μετά το προηγούμενο φιλικό. Ο 21χρονος μέσος είναι διαμαντάκι και έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Παίκτης που παίζει με το κεφάλι ψηλά και που προσφέρει πολλά στη μεσαία γραμμή, τόσο στο ανασταλτικό, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Με την Βάτενς είχε δυο ευκαιρίες να σκοράρει με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά τον αδίκησε η μπάλα. Με την Μποτοσάνι, δοκίμασε το δεξί του και πάλι και σημείωσε ένα εντυπωσιακό γκολ.

5) Για τον Φορτούνη, που μετά την γκολάρα που είχε σημειώσει στο φιλικό με τη Βάτενς, πέτυχε κι ένα πανέμορφο γκολ με την Μποτοσάνι, δεν χρειάζονται πολλά λόγια, διότι όλοι γνωρίζουν ποιος είναι. Η δουλειά που έκανε με τον Γερμανό γυμναστή πριν ακόμα ξεκινήσει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό δείχνει να τον έχει βοηθήσει πολύ. Ο διεθνής άσος έχει πεισμώσει να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος τη νέα σεζόν και μέχρι στιγμής δείχνει ικανός να τα καταφέρει.

6) Ούτε για τον Λάζαρο χρειάζονται πολλά λόγια, διότι ξέρουμε ποιος είναι κι από το ντεμπούτο έδειξε τι μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Ωραία κίνηση και ποικιλία από τα πλάγια, καλά στημένα και ασίστ μετά από υπέροχες συνεργασίες όπως αυτή που είδαμε στο 1-0 απέναντι στους Ρουμάνους. Είναι παίκτης μεγάλης κλάσης ο Λάζαρος, στον Ολυμπιακό θα έχει συγκεκριμένο ρόλο και είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει πολύ.

7) Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τον Γκερέρο κι αυτό όχι επειδή στα φιλικά με την Βάτενς και την Μποτοσάνι πέτυχε συνολικά τρία γκολ. Θα μπορούσε να 'χει πετύχει και περισσότερα, όπως θα μπορούσε να μην είχε πετύχει και κανένα. Ακόμα και... άκαπνος να έμενε, όμως, η εικόνα που βγάζει μέσα στο γήπεδο δεν μπορεί να περνάει απαρατήρητη. Είναι ωραίος και κυρίως σύγχρονος επιθετικός ο Ισπανός και δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα...

Στον τίτλο σας μιλάμε για 7+1 λόγους για χαμόγελα, αλλά μέχρι στιγμής εφτά αριθμήσαμε. Ποιον αφορά το “συν ένα”; Αυτό το εκπληκτικό παιδί που ακούει στο όνομα Μάριος Βρουσάι! Το γκολ που σημείωσε απέναντι στην Μποτοσάνι είναι ενδεικτικό του σπάνιου ταλέντου του, ενώ η συνολική του παρουσία στην προετοιμασία μέχρι τώρα έχει έρθει να επιβεβαιώσει όσα λέγαμε και γράφαμε γι' αυτόν από την προηγούμενη περίοδο. Ο Ολυμπιακός θα γεμίσει κι άλλο στα εξτρέμ και ίσως τελικά δεν χωρέσει στο ρόστερ (αν και προσωπικά πιστεύω ότι ο Μαρτίνς θα τον κρατήσει), αλλά ότι κι αν συμβεί αυτό το παιδί δείχνει να έχει λαμπρό μέλλον...

Διαβάστε επίσης

Η φωνή της ψυχής του Λάζαρου

Η φωνή της ψυχής του Λάζαρου

Λίγα λόγια για το βιντεάκι που από το βράδυ της Τετάρτης έχει στεναχωρήσει αρκετούς. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος

Διαμαντάκι ο Καμαρά!

Διαμαντάκι ο Καμαρά!

Νωρίς είναι ακόμα για μεγάλα λόγια, αλλά ο Αφρικανός έλαμψε με την παρουσία του απέναντι στη Βάτενς. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος