Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Οφόε και το κεντρικό χαφ

Ο Οφόε και το κεντρικό χαφ
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 - 16:46
Αρθρογράφος: Δημήτρης Γρηγορόπουλος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τώρα που απομένουν τα τυπικά για να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Βάντις Οτζίτζα Οφόε στη Γάνδη, δεν είναι άσχημη ιδέα να πούμε ότι ένας παίκτης σαν τον Βέλγο λείπει από τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, αλλά με κάπως διαφορετικά χαρακτηριστικά και με εντελώς διαφορετικά μυαλά και διάθεση…

Για την ποιότητα του Οφόε όσοι αμφιβάλλουν… μάλλον πρέπει να το κοιτάξουν. Ο Βέλγος είναι ένας παίκτης που έχει την ικανότητα να δεσπόζει στη μεσαία γραμμή και έχει κάποια πολύ ζηλευτά χαρακτηριστικά, με κυριότερα ότι μπορούσε να κατεβάσει πολύ εύκολα την μπάλα (με τους αντιπάλους τις περισσότερες φορές να μην του την παίρνουν με τίποτα), αλλά και να την μεταβιβάσει σωστά και εύκολα. Τέλειος δεν είναι – αν ήταν άλλωστε θα είχε κάνει και διαφορετικές μεταγραφές – αλλά σε γενικές γραμμές είναι ένας εξαιρετικός μέσος.

Αγωνιστικά αυτό που λείπει από τον Οφόε είναι η ταχύτητα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πολύ αργός) και η δυνατότητα να προσφέρει ανασταλτικά. Ακόμα και στις καλές του εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό, σπανίως έκοβε μπάλες ο Βέλγος. Ήθελε μεν να την έχει στα πόδια του – και κάποιες φορές περισσότερο απ’ όσο έπρεπε μάλιστα – αλλά δεν έμπαινε και πολύ συχνά στον… κόπο να την κερδίσει από τον αντίπαλο.

Γι’ αυτό ακριβώς λέμε ότι χρειάζεται έναν παίκτη σαν τον Βέλγο ο Ολυμπιακός, αλλά με κάπως διαφορετικά χαρακτηριστικά και… με πολύ διαφορετικά μυαλά. Έναν παίκτη σαν τον Μιλιβόγεβιτς για παράδειγμα, που ανασταλτικά ήταν κυματοθραύστης στη μεσαία γραμμή, χωρίς μάλιστα να υστερεί στο δημιουργικό κομμάτι. Έναν παίκτη που από την πρώτη στιγμή δέθηκε με τη φανέλα κι τον κόσμο του Ολυμπιακού και δεν ζήτησε ποτέ να του βάλουν σεκιουριτάδες στο σπίτι του για να κοιμάται ήσυχος. Έναν παίκτη που θεωρεί την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του και πριν λίγο καιρό έψαχνε να αγοράσει σπίτι στη χώρα μας.

Όχι πως είναι εύκολο να βρεις «Μιλιβόγεβιτς», βέβαια, αλλά ο Ολυμπιακός τέτοιο παίκτη θέλει. Αν θα αποδειχθεί τέτοιος ο Γουίλιαν ή ο όποιος «Γουίλιαν» δεν μπορούμε να το ξέρουμε βέβαια. Προς το παρόν αυτό που επείγει είναι να έρθει ένας κεντρικός χαφ, με αγωνιστικά χαρακτηριστικά σαν κι αυτά που προαναφέραμε, ώστε να κλείσει μια σημαντική τρύπα που υπάρχει στο ρόστερ. Και ίσως γι’ αυτό το «κλείσιμο» να μην περιμένουμε και πολύ ακόμα…

Διαβάστε επίσης

Ένα τσιγάρο δρόμος...

Ένα τσιγάρο δρόμος...

Η κούραση του Ολυμπιακού, η ετοιμότητα της Γκενκ, οι λόγοι που γίνονται τα φιλικά και ένα υστερόγραφο. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος.

Θρύλος 60λεπτος με μέλλον...

Θρύλος 60λεπτος με μέλλον...

Εξαιρετικός βαθμός στη δημιουργία, μέτριος στην αποτελεσματικότητα, αλλά αυτό που κρατάμε είναι ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος.