Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έφηβος όμορφος και δυνατός!

Έφηβος όμορφος και δυνατός!
Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 - 13:07
Αρθρογράφος: Δημήτρης Γρηγορόπουλος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Εντάξει το δείγμα δεν είναι μεγάλο, καθώς μόνο τέσσερα επίσημα ματς έχει δώσει ο Ολυμπιακός και έχει μπροστά του ένα πέμπτο που είναι πολύ σημαντικό, αλλά μέχρι στιγμής ο κόσμος έχει αρκετές αφορμές για να χαμογελάει με την ομάδα που παρουσιάζει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ένας έφηβος όμορφος επιθετικά και δυνατός αμυντικά δείχνει να είναι ο νέος Ολυμπιακός. Επιθετικά η ομάδα είναι πολύ δυνατή και κυρίως πολύ δημιουργική, ενώ αμυντικά έχει σκληρύνει και δεν δέχεται τις φάσεις που δεχόταν με ευκολία στην προηγούμενη σεζόν. Το ξαναλέμε ότι ακόμα είναι νωρίς για μεγάλα λόγια και για οριστικά συμπεράσματα, αλλά σίγουρα η ομάδα που παρουσιάζει ο Πέδρο Μαρτίνς αφήνει μεγάλες υποσχέσεις.

Θέλετε να δούμε και τους σχετικούς αριθμούς; Ο Ολυμπιακός σε τέσσερα επίσημα ματς έχει πετύχει 11 γκολ (σχεδόν τρία ανά παιχνίδι δηλαδή) και έχει δημιουργήσει 84 τελικές προσπάθειες! Κατά μέσο όρο δηλαδή δημιουργεί 21 τελικές προσπάθειες ανά παιχνίδι, επίδοση που αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακή. Με τόσες τελικές, μάλιστα, θα μπορούσε να έχει πετύχει ακόμα περισσότερα γκολ, αλλά μην ξεχνάμε ότι η ομάδα έχει έξι δοκάρια μέχρι τώρα (!) και στο ματς με τον Λεβαδειακό, όπου χάθηκε κι ένα πέναλτι, έπεσε πάνω σ' έναν εντυπωσιακό Επασί, ο οποίος είχε κατεβάσει ρολά και νικήθηκε μόνο από το εξαιρετικό φάουλ του Χριστοδουλόπουλου.

Όσο σημαντικό είναι όμως το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δημιουργεί με μεγάλη ευκολία στην επίθεση, άλλο τόσο σημαντικό είναι ότι έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία μέχρι τώρα. Μόλις δυο γκολ έχει δεχθεί η ομάδα μέχρι τώρα! Το πρώτο όταν τα πάντα είχαν κριθεί στο ματς με την Λουκέρνη στην Ελβετία και το δεύτερο από το αυστηρό έως ανύπαρκτο πέναλτι που καταλογίστηκε στο παιχνίδι με την Μπέρνλι στο Καραϊσκάκη. Και το πιο σημαντικό ξέρετε ποιο είναι; Ότι η ομάδα δεν κινδυνεύει καν να δεχθεί γκολ. Η Μπέρνλι έκανε μόλις πέντε τελικές στο Καραϊσκάκη και με εξαίρεση το πέναλτι δεν βρήκε ούτε μια φορά εστία, ενώ άλλες πέντε τελικές έκανε ο Λεβαδειακός, που ουσιαστικά απείλησε ελάχιστα την εστία του Γιαννιώτη. Πέρυσι ομάδες σαν τον Λεβαδειακό έκαναν με ευκολία φάσεις μέσα στο Καραϊσκάκη και φέτος η ομάδα έχει δώσει τρία ματς στην έδρα της και ουσιαστικά δεν έχει απειληθεί καθόλου!

Κι αυτό να ξέρετε ότι δεν οφείλεται τόσο στα πρόσωπα (αν και η αλήθεια είναι ότι παίκτες όπως ο Βούκοβιτς και ο Καμαρά έχουν προσφέρει πολλά στην ανασταλτική λειτουργία), όσο στο γεγονός ότι η ομάδα έχει δουλέψει σωστά και έχει γίνει πολύ πιο σκληρή και δυνατή αμυντικά...

Διαβάστε επίσης

Η χαρά ο πιο καλός οιωνός

Η χαρά ο πιο καλός οιωνός

Στα λόγια του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου όλη η ουσία από το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος