Ντουντούκα
Το όνειρο δεν τελειώνει ποτέ... Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Οφείλουμε να στηρίξουμε...

Οφείλουμε να στηρίξουμε...
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 - 22:25
Αρθρογράφος: Δημήτρης Γρηγορόπουλος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά τη νίκη με 3-1 σετ επί του Παναθηναϊκού, η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού έφτασε τις 41 συνεχόμενες νίκες την Ελλάδα! Κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του ελληνικού βόλεϊ, που είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί!

Επίσης το σερί του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού απέναντι στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό σε βόλεϊ ανδρών και γυναικών, πόλο ανδρών και μπάσκετ γυναικών έφτασε στο 39-0! Οι «πράσινοι», με λίγα λόγια, έχουν... ξεχάσει πότε νίκησαν για τελευταία φορά τον Ολυμπιακό σε κάποιο απ' αυτά τα αθλήματα!

Ωραία είναι όλα αυτά για τους φίλους του Ολυμπιακού και... δυσάρεστα για κάποιους άλλους, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε ότι αυτές οι επιτυχίες έρχονται για δύο σοβαρούς λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός είναι ένας νοικοκυρεμένος σύλλογος με πολύ στέρεες βάσεις και ο δεύτερος και κυριότερος ότι είναι ένας σύλλογος που έχει υψηλά μπάτζετ σε όλα του τα τμήματα (σ.σ. για τα ελληνικά δεδομένα πάντα) και κάθε χρόνο επενδύει πολλά χρήματα...

Και επειδή κάποια στιγμή καλό θα είναι να λέμε τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη, ας ξέρουν όλοι ότι η ανταπόκριση του κόσμου όσον αφορά στις κάρτες μελών και φιλάθλων, είναι μεν σχετικά καλή, αλλά όχι αυτή που αρμόζει στον Ολυμπιακό και στις επιτυχίες που προσφέρει στον κόσμο του. Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί κάτι παραπάνω από 50.000 κάρτες φιλάθλου, ενώ υπάρχουν και περίπου 24.000 μέλη. Χοντρικά δηλαδή, τα έσοδα του Ερασιτέχνη από κάρτες φιλάθλου και μελών είναι 1,7 εκ. ευρώ. Και λέμε χονδρικά, διότι αυτό το ποσό δεν μπαίνει καθαρό στα ταμεία του Ερασιτέχνη, καθώς υπάρχουν έξοδα έκδοσης και διάθεσης των καρτών, φόροι, λειτουργικά κ.α.

Ακόμα και καθαρά, όμως, να ήταν τα 1,7 εκ. ευρώ, δεν αρκούν για έναν Ερασιτέχνη Ολυμπιακό που έχει σχεδόν τριπλάσιο μπάτζετ. Για μια ακόμα φορά δηλαδή ο Βαγγέλης Μαρινάκης και δυο τρεις ακόμα άνθρωποι που στηρίζουν κάποια τμήματα, θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Θα το κάνουν, όπως το κάνουν κάθε χρόνο, αλλά καλό θα είναι να συνδράμει και ο κόσμος. Δεν είναι δύσκολο να φτάσουν οι κάρτες φιλάθλου στις 70.000 και οι κάρτες μελών να αξίζουν τις 30.000. Υπάρχουν πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν κι αυτοί αρωγοί αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Αν θέλουμε να χαιρόμαστε κάθε χρόνο νίκες και επιτυχίες από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, οφείλουμε να στηρίξουμε...

Διαβάστε επίσης

Για να ζουν κάποιοι με το φόβο του...

Για να ζουν κάποιοι με το φόβο του...

Τα χέρια του Μάνταλου και του Βιεϊρίνια, τα... χέρια των διαιτητών και η ποιότητα που οφείλει να βγάλει στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός... Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος.

Προχωράει, με στόχο το απόλυτο...

Προχωράει, με στόχο το απόλυτο...

Ο διαφορετικός ΠΑΣ, ο εκνευριστικός Παπαδόπουλος και οι πρωταγωνιστές της «ερυθρόλευκης» νίκης... Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος.

Φετίχ οι μεταγραφές, αλλά...

Φετίχ οι μεταγραφές, αλλά...

Το σημαντικό για τον Θρύλο είναι τι θα κάνει στα κρίσιμα ματς που ακολουθούν μέχρι την Τούμπα και όχι ποιος θα έρθει για τριτοτέταρτος εξτρέμ... Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος.