Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν «μιλάνε» της μπάλας, θα είσαι άλλη ομάδα...

Όταν «μιλάνε» της μπάλας, θα είσαι άλλη ομάδα...
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018 - 23:15
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Νίκη με 3-1 και στην Ελβετία και επίδειξη δύναμης για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Λουκέρνη. Και όχι μόνο. Αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό. Η ομάδα πέρσι δοκιμάστηκε πολύ. Πάρα πολύ. Ζήσαμε στιγμές που… δεν πιστεύαμε ότι άλλαζε τέταρτη πάσα. Το συμπέρασμα ήταν ξεκάθαρο και πρώτος από όλους το κατάλαβε αυτός που αποφασίζει. Η εντολή ρητή. Να έρθουν ποδοσφαιριστές με ποιότητα, που θα αλλάξουν την ομάδα προς το καλύτερο. Και αυτό έγινε…

Μάγκες μου, μην το πάμε μακριά. Μία-μία να πάρεις τις περιπτώσεις.

Ποντένσε. Ο άνθρωπος «μιλάει» στην μπάλα. Σίγουρα πρέπει να έχει καλύτερα τελειώματα, αλλά είναι πηγή έμπνευσης. Μπορεί να δημιουργήσει για πλάκα, γρήγορος είναι, ξέρει καντάρια μπάλας. Ε, όταν αυτός θα είναι στο 100%, να φοβούνται…

Φορτούνης. Άλλο πράγμα φέτος, τελείως. Δούλεψε πολύ το καλοκαίρι. Φαίνεται στο γήπεδο. Τρία δοκάρια σε δύο ματς και σίγουρα μπορούμε να τον δούμε και ακόμη καλύτερο. Θα έρθουν και τα γκολ, θα είναι όπως πρέπει γιατί τον εμπιστεύεται και ο προπονητής.

Χριστοδουλόπουλος. Ο Ολυμπιακός εκτός από ποιότητα εδώ, απέκτησε και εμπειρία. Φάνηκε από τα γκολ που πέτυχε στα δύο ματς. Δύο και δύο, συνολικά τέσσερα! Στα καλύτερά του, με την ομάδα της καρδιάς του! Ήταν εκεί που έπρεπε, την ώρα που έπρεπε, έκανε τις ευκαιρίες γκολ.

Γκερέρο. Θυμάμαι κάποια σχόλια για τα τρία γκολ που είχε βάλει με την Λεγκανιές. Ο Ισπανός επιθετικός έκανε… απόσβεση αυτών, στα δύο ματς με την Λουκέρνη. Και τώρα, λογικά για τους… γκρινιάρηδες το μέτρημα αρχίζει από το «0». Πιέζει ψηλά, τα κάνει όλα, πανέξυπνη μεταγραφή.

Φετφατζίδης. Από το να βλέπω έναν ξένο αλλαγή του Φορτούνη, προτιμώ αυτόν χίλιες φορές. Επίσης «μιλάει» της μπάλας, βγαίνει μπροστά, μαγική η πάσα του στον Ποντένσε στην φάση που έγινε και το 3-0. Θα δώσει πολύτιμες λύσεις, ακόμη και απέναντι σε κλειστές άμυνες στην Ελλάδα.

Νάτχο. Τον βάζω εδώ και ας μην έχει παίξει ακόμη. Θα δώσει πολλά πράγματα, όμως, γιατί είναι ένας ακόμη που «μιλάει» στην μπάλα. Ποδοσφαιριστής με ξεχωριστή ποιότητα, θα βοηθήσει πολύ και αυτός. Και σκεφτείτε τις αντίπαλες ομάδες. Όταν έψαχνες να φτιάξεις ευκαιρία με τα… κιάλια και τώρα βγάζεις για πλάκα είκοσι τελικές στα ματς! Για πλάκα… Ναι, λογικά δεν θα τις βγάλει στην επόμενη φάση, λόγω άλλου αντιπάλου. Αδυνατώ, όμως, να πιστέψω πως στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα βρει και χειρότερες ομάδες της Λουκέρνης. Εκεί, θα… χαζέψει ο κόσμος. Θα γουστάρει, θα πηγαίνει στο γήπεδο και θα φεύγει ευτυχισμένος, όπως συνέβη στο βράδυ της 9ης Αυγούστου μετά το 4-0 επί των Ελβετών.

Σήμερα ήρθε στην χώρα και ο Γκιγιέρμε. Μια μεταγραφή που είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός. Μια μεταγραφή που θα του δώσει πολλά πράγματα. Τρεξίματα, επίσης σιγουριά με την μπάλα. Τον χρειαζόταν αυτόν τον ποδοσφαιριστή ο Μαρτίνς, θα του λύσει τα χέρια. Και φυσικά, θα τον βάλει σε άλλη διαδικασία για να δει τον Μπουχαλάκη και τον Καμαρά.

Αναμένεται και ο Χασάν, ο Αιγύπτιος φορ. Είναι δυνατός, σκοράρει. Κλασσικά, στην μόδα του facebook κάποιοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους ήδη. Ευχαριστώ, αλλά δεν… θα πάρουμε. Το είδαμε και με τον Γκερέρο. Εμπιστοσύνη στην ομάδα, μπορείτε να έχετε;

Υ.Γ.: Ας δει ο κόσμος πως πέρασε η Μπεσίκτας την Λίντσερ από την Αυστρία απόψε και να καταλάβει πολλά… Όπως και η ζημιά που έπαθαν ουκ ολίγα καλά ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Υ.Γ.2: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

Διαβάστε επίσης