Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κρίμα, αλλά έχει μέλλον και «καίγεται» για νίκες

Κρίμα, αλλά έχει μέλλον και «καίγεται» για νίκες
Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018 - 23:51
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Το πάλεψε, το πίστεψε, αλλά εννιά λεπτά ήταν αρκετά για να μην μπορέσει ο Ολυμπιακός να πάρει αποτέλεσμα στο Μιλάνο, απέναντι σε αυτή την βαριά φανέλα, με τα επτά πρωταθλητριών στο μανίκι. Η Μίλαν, έχει μεγαλύτερη ποιότητα από πέρσι, είναι καλύτερη ομάδα και σε καμία των περιπτώσεων ο Γκατούζο δεν είδε το ματς, όπως το είδε ο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος προπονητής πήρε την απόφαση να ρισκάρει, με πολλές αλλαγές στην εντεκάδα. Με τον Σα αντί του Γιαννιώτη. Με τον Κούτρη, αντί του τιμωρημένου έτσι και αλλιώς Τσιμίκα. Με τον Τοροσίδη αντί του Ομάρ. Με τους Μιράντα, Σισέ αντί των Βούκοβιτς, Μεριά. Με τον Φετφατζίδη αντί του Λάζαρου και τον Ναουέλ αντί του Ποντένσε. Με τον Τουρέ αντί του Φορτούνη και τους Νάτχο, Γκιγιέρμε, στην θέση των Καμαρά, Μπουχαλάκη. Και μπροστά, τον Γκερέρο. Θα μπορούσε να είναι και ο Χασάν…

Ο Μαρτίνς, δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό στην λογική ότι ξέρει πως το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ είναι τελικός. Πως εκεί δεν έχει ρίσκα και πρέπει να πάει με όσο το δυνατόν καλύτερο και πιο φρέσκο σχήμα.

Ο Ολυμπιακός πάτησε καλά. Με την πάροδο του χρόνου στο ματς, κατάφερε να σκοράρει νωρίς (14’) με το γκολ του Γκερέρο, αλλά κράτησε και μπάλα. Έπαιρνε και στιγμές, δύο στο πρώτο ημίχρονο με τον Ναουέλ που ειδικά στην μία, δεν τελείωσε καλά την φάση.

Ξεκάθαρα, οι δύο αλλαγές του Γκατούζο έκριναν το ματς. Τσαχλάνογλου και Κουτρόνε έκαναν την διαφορά για την Μίλαν, μαζί με το γκολ του Ιγκουαΐν. Και μάγκες, είδαμε πως μέσα σε όλα τα γκολ, ήταν ο Σισέ. Ο Σισέ που ως το 60’ κράταγε μια χαρά. Φάνηκε, όμως, πως στα γκολ είχε «θέματα». Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να δουν όλοι αυτοί που ως τώρα κατηγορούν τον προπονητή γιατί δεν έπαιζε. Προφανώς και βλέπει κάτι στις προπονήσεις, αυτός ξέρει καλύτερα…

Ο Μαρτίνς, ήταν και άτυχος σε ένα κομμάτι του αγώνα. Ήθελε να βάλει Ποντένσε και Καμαρά, αλλά τον πρόλαβε το γκολ της ισοφάρισης. Και αμέσως μετά το 2-1… Θα μπορούσε να έχει αλλάξει κάποια πράγματα νωρίτερα, να φρεσκάρει κάπως την ομάδα. Αυτό είναι κάτι που φαντάζομαι θα το έχει και ο ίδιος στο μυαλό του. Έτσι είναι, όμως. Βγήκαν οι αλλαγές του Γκατούζο, έκαναν την διαφορά δύο εξαιρετικοί παίκτες και ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα.

Θα αναλύσουμε πολλά και αύριο… Ο Ολυμπιακός πάντως αλλάζει. Άλλαξε όλη την εντεκάδα και κατάφερε και διατήρησε μια ταυτότητα. Κυκλοφόρησε και μπάλα, αλλά δεν ένιωθε την τρελή πίεση στην εστία του. Κρατάς και θετικά. Δεν μπορείς, όμως, να μην κρατήσεις και το γεγονός ότι δέχεται τρία γκολ σε εννέα λεπτά. Νομίζω πως αυτές τις φάσεις, θα τις αναλύσει για τα καλά ο Μαρτίνς στην ομάδα. Με πολύ κουβέντα για το μέλλον, γιατί έτσι πρέπει.

Ο Μαρτίνς είπε πως του άλλαξε τα δεδομένα η αλλαγή του Τοροσίδη, γιατί με τις ενοχλήσεις του, άλλαξε όλο το πλάνο. Κρατάω, όμως, αυτό το «κρίμα» που χαρακτήρισε, γιατί ο Ολυμπιακός αδίκησε την εικόνα που είχε για 70 λεπτά παιχνιδιού… Τελικός με την ΑΕΚ τώρα. Κάτι για το τέλος. Συγκλονιστικός κόσμος. Ρεσιτάλ στην εξέδρα, έκανε και τους Ιταλούς να λένε τα καλύτερα. Από νωρίς στην πόλη έδωσαν το δικό τους χρώμα, κρίμα που δεν μπόρεσαν και αυτοί να συνδυάσουν αυτή την βραδιά με ένα καλό αποτέλεσμα…

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

Διαβάστε επίσης