Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τις Κυριακές σας πίσω μην ξεχάσετε…

Τις Κυριακές σας πίσω μην ξεχάσετε…
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 - 21:35
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Η κατάσταση είναι καταθλιπτική… Ελληνική διαιτησία. Ανέκδοτο. Και για να προλάβω τους… απέναντι που θα αρχίσουν να μου λένε τις ιστορίες με τις κασέτες «για τα 20 χρόνια…». Διαφημίστηκε η εξυγίανση του ποδοσφαίρου; Τι μας παρουσίαζαν; Ότι οι διαιτητές πλέον δεν θα επηρεάζονται… Ότι θα σφυρίζουν οι καλύτεροι. Πως οι βοηθοί που θα παίζουν, θα κοιτάζουν το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γράφτηκαν χιλιάδες λέξεις. Στιγματίστηκε κόσμος. Διαιτητές που στην άκρη δεν έχουν… μία, βρέθηκαν με τις προσωπικότητές τους θιγμένες. Ο στόχος ήταν να γυρίσει λέει ο κόσμος στα γήπεδα, γιατί δεν… άντεχε. «Τις Κυριακές μας πίσω», έλεγε το μοτό τους.

Έχω πει και στην εκπομπή στον Sport24 Radio 103,3 πως ασχολήθηκα με το ρεπορτάζ της διαιτησίας, όταν ζούσε ο Θόδωρος Νικολαϊδης, στο «ΦΩΣ». Έμαθα πολλά. Και πρόσωπα μέσα από την διαιτησία. Και πιστέψτε με, ασχολούμαι ακόμη από άλλη… διάσταση, όμως, για να δω και εγώ αλάνια μου πως είναι το 50-50.

Μην πάτε μακριά… Όπως το έγραψα και στα social media. Μην γράφετε για τους Έλληνες διαιτητές λέει… Μάλιστα. Ο διαιτητής Σκουλάς έγινε διεθνής πριν λίγο καιρό. Στην Τρίπολη δεν είχε θέμα, στο Αστέρας-ΠΑΟΚ. Δεν… είδε τίποτα στο ημίχρονο από το «πέσιμο» που του έγινε, κανείς δεν κλήθηκε σε απολογία. Η ΚΕΔ φυσικά τον… επιβράβευσε γι’ αυτή του την απόφαση και σήμερα, «κλαίνε» στο Περιστέρι και τον Ατρόμητο, με το πέναλτι που έδωσε υπέρ της Ξάνθης και διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Ο Κάστρο της Ξάνθης… ανέτρεψε τον εαυτό του, αλλά δεν τρέχει μία.

Χθες στην Ριζούπολη, έδωσαν πάλι ορισμό στην Δέτση, αυτή που είχαμε δει στο Παναιτωλικός-ΑΕΚ και έπαθαν τα μάτια μας. Στους οφθαλμίατρους τρέχαμε, αλλά η ΚΕΔ την κρατάει ενεργή, επειδή την… πάει μέλος της και θέλει να την στηρίξει. Ναι, αλλά αν δεν μπορεί;

Στο ΟΑΚΑ, ο Φωτιάς δίνει ένα πέναλτι εύκολα στην ΑΕΚ. Και στο δεύτερο ημίχρονο, δεν δίνει εκείνο που είναι… Στο πρώτο, όμως, μέσα στα μάτια του δεν βλέπει την κόκκινη στον Μάνταλο για το χτύπημα στον Ινγκλέσιας. Και με την φάση να έχει τελειώσει. Τρικυμία… Δεν βάζω τίποτα για ματς του Ολυμπιακού, για να μην μου… ευαισθητοποιηθούν και οι πιο… ευαίσθητοι και θεωρούν ότι το άρθρο θέλει να οδηγήσει κάπου. Δεν μπορούν τα παλικάρια, δυστυχώς για όλους. Αλλά βρε παραμυθάδες της εξυγίανσης, τέτοιες Κυριακές θέλατε πίσω;

Διαβάστε επίσης