Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αν ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός, απλά θα το διέκοπταν νωρίτερα…

Αν ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός, απλά θα το διέκοπταν νωρίτερα…
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 - 23:57
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Υπό άλλες προϋποθέσεις θα κάναμε άλλη… κουβέντα. Για το τι άρεσε και τι δεν άρεσε από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Σαφέστατα, ο Ολυμπιακός φεύγει ήρεμος. Φεύγει νικητής και πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος χαλαρός.

Έχω επισημάνει και μέσω των κειμένων μου, αλλά και στο ραδιόφωνο, πως δεν μου αρέσει αρκετές φορές ο τρόπος με τον οποίο μπαίνει η ομάδα στα ματς. Με μια χαλαρότητα, με ένα άλλο στυλ. Βέβαια, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ υπήρχε λόγος να μην μπει καλά. Το πέσιμο από τους οπαδούς των γηπεδούχων στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, έφερε μια αναστάτωση. Έφερε μια κατάσταση στην οποία από μέσα, το «ζυγίζεις» διαφορετικά ότι γίνεται εκτός γηπέδου.

«Τσίμπησαν» οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς και έδειχναν να μην απειλούν. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, πήραν και τις ευκαιρίες τους. Μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στους «πράσινους», αλλά τα τελειώματα ήταν κακά. Ο Μασούρας το έψαχνε το γκολ μόνος, ο Ποντένσε μακριά από τον καλό του εαυτό και ο Φορτούνης λες και ήταν στεναχωρημένος με κάτι. Με copy-paste φάση με την Ντιναμό Κιέβου, να περνάει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να μην μπορεί να σκοράρει.

Πας με το 0-0 στα αποδυτήρια και στην επανάληψη ανεβάζεις ρυθμό. Φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός θα έψαχνε πλέον να βρει πρώτος το γκολ και να πάρει το τρίποντο. Ήρθε από μια εξαιρετική ενέργεια. Άριστη σέντρα του Κούτρη, άριστο τελείωμα από τον Γκερέρο, γκολ σέντερ φορ. Κεφαλιά και χωρίς κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Διούδη. Έγινε το 0-1 και οι… ψαγμένοι, γνώριζαν τι θα ακολουθήσει πάνω κάτω.

Μια μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού, αποφάσισε να το… διαλύσει. Για τους δικούς της λόγους. Ήθελαν 50-50 κάποτε, τους έφταιγε αυτό. Ο Γερμανός διαιτητής, έδειξε να παίζει έτσι. Αν χάνει μια φάση, είναι π.χ. η αγκωνιά του Μακέντα στον Σισέ. Μάτωσε ο στόπερ του Ολυμπιακού, άνοιξε η μύτη, αλλά κάρτα δεν βγήκε ποτέ. Τι να πουν για τη διαιτησία; Για μία φάση οφσάιντ; Οκ… Δεν έγινε κάτι… Στα ίσα ήρθε το γκολ και εκεί ξέσπασαν.

Ουσιαστικά, υπέγραψαν τη… νέα σελίδα του Παναθηναϊκού. Φώναζαν πριν λίγο καιρό για 5η θέση και τώρα μπορούν να μπουν σε παιχνίδι παραμονής στην κατηγορία. Σε συνδυασμό με τις ποινές που θα ακολουθήσουν.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν όπως έπρεπε σε αυτό το ματς. Δεν ήταν και εύκολο ωστόσο. Σκεφτείτε δηλαδή, να ήταν και όπως έπρεπε. Απλά, θα έμπαιναν νωρίτερα μέσα… Φαίνεται πως η συνταγή είναι εκείνη της Λεωφόρου, με τον Μήτρογλου να σκοράρει στο 90ό λεπτό. Να μην μπορούν να το διακόψουν κιόλας, να μην προλαβαίνουν.

Όταν κάτι που γίνεται το 2012 (βλέπε γκολ Αμπντούν), γίνεται και το 2019, τότε κάπου έχεις κάνει λάθος… Αν μπορείς βέβαια να το αναγνωρίσεις…

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το ΟΑΚΑ ήρεμος. Κρατάει τη διαφορά στο -7 από τον ΠΑΟΚ και πάει για να τελειώσει το πρωτάθλημα όπως θέλει, χωρίς απώλεια. Είναι βασικό για όλο τον οργανισμό να καταφέρει κάτι τέτοιο. Για πολλούς λόγους… Οι παίκτες θα πάνε στις Εθνικές τους, το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί 31 Μάρτη με τον Ατρόμητο εντός. Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει να δει θέματα της επόμενης ημέρας… Πιο ήρεμος σίγουρα…

Από εκεί και πέρα, έγραψα στο Facebook κάτι. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ως αντίπαλος, σεβάστηκε περισσότερο τον Παναθηναϊκό απ’ ότι πολλοί «πράσινοι». Δεν θα κρίνω τώρα ότι ψήφισε να μην υποβιβαστεί. Όταν χάνεις «σβηστά» από τον ΠΑΟΚ, όταν θες να παίζεις με πιτσιρίκια, όταν θες να κάνεις μια νέα αρχή, πρέπει να μπορείς να συμβιβαστείς στο να χάνεις από έναν ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Αν δεν, ανοίγεις άλλα κεφάλαια… Το 0-1 «μαγική εικόνα» και τώρα, η ζωή συνεχίζεται και ο καθένας με τα «θέματά» του... Προφανώς και δεν μπορούν να υπολογίσουν πόσο τους σεβάστηκε ο Ολυμπιακός. Είναι, όμως και ένα ταμείο για όλους… Για να παίρνουν και τα χαμπάρια τους για το μέλλον.

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

Διαβάστε επίσης