Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξαφνικά «αγάπησαν» τον Κόκκαλη ή μισούν τόσο τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη;

Ξαφνικά «αγάπησαν» τον Κόκκαλη ή μισούν τόσο τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη;
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 - 00:12
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Ζούμε… περίεργες ημέρες και ήταν λογικό ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, από τη στιγμή που υπήρξαν εξελίξεις που σηκώνουν μεγάλη κουβέντα. Η εξέλιξη με τον Πέτρο Κόκκαλη είναι σοβαρή. Δεν είναι ένα απλό πρόσωπο. Είναι ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη και ένας άνθρωπος που συμμετείχε τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στα κοινά του Πειραιά.

Πριν από μήνες, ένας άνθρωπος της… πιάτσας, μου είχε πει πως είναι πολύ πιθανό να δω τον Πέτρο Κόκκαλη υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αδυνατούσα να το πιστέψω. Ίσως επηρεασμένος και από τη συμμετοχή του στον «Πειραιά Νικητή». Φυσικά, όπως δήλωσε, θα… μυρίσει τον κρίνο για να αποφασίσει. Ο κόσμος βέβαια το έχει τούμπανο, αλλά ας περιμένουμε.

Ένας από τους λόγους που αδυνατούσα να το πιστέψω, ήταν και ότι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Και φυσικά και με τον Ολυμπιακό, γιατί όσο και να θέλουν να το παρουσιάσουν πιο… ρομαντικό, στόχος είναι και ο Ολυμπιακός. Απλά, η ιστορία με τον Πέτρο Κόκκαλη, θα βολέψει τους αγαπητικούς του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να βάλουν μια καραμέλα που θα λέει ότι δεν τα έχουν με τον Ολυμπιακό και αποδεικνύεται από τη συμμετοχή του Πέτρου Κόκκαλη στις εκλογές, στηρίζοντάς τους…

Φυσικά και ο Πέτρος Κόκκαλης θα έχει εξασφαλίσει το «οκ» του Σωκράτη Κόκκαλη που επιβεβαιώνει ότι πάει… απέναντι. Έχει φανεί περίτρανα το τελευταίο διάστημα, πως δεν είναι διατεθειμένος σε αυτή τη μάχη που έχει ξεσπάσει, να στηρίξει τον Ολυμπιακό του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο πόλεμος είναι γνωστός και βρώμικος για εμένα, αλλά και για κάθε Ολυμπιακό που στηρίζει την ομάδα.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω τι έκανε ο Σωκράτης Κόκκαλης στον Ολυμπιακό. Σε άλλα χρόνια, άλλες εποχές, έγραψε τη δική του ιστορία και έφερε τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Αυτό δεν θα το αμφισβητήσει κανείς. Όπως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένα δίλλημα. Δεν γίνεται σύγκριση του Κόκκαλη με τον Μαρινάκη και το εξηγώ, γιατί ορισμένοι έχουν μπερδευτεί για τα καλά μάλιστα…

Την Πέμπτη, έγινε γνωστό πως εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη, έχει μειοδοτήσει στην προσφορά για έργο στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, το γήπεδο της ΑΕΚ. Δεν μου προξενεί καμία εντύπωση. Ο Κόκκαλης, πάντα τις κοίταζε τις δουλειές του. Ήθελε να γίνονται καλά οι δουλειές του, γιατί μπορεί να είναι Ολυμπιακός, αλλά πάνω από όλα είναι επιχειρηματίας. Έχει φανεί σε όλο αυτό το διάστημα, για τα καλά μάλιστα. Πάμπολλα τα παραδείγματα.

Το τι έχουν χρεώσει οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, έχει επίσης καταγραφεί. «ΚΟΚΚΑΛΙΣΤΑΝ», διαβάζαμε… Για παράγκες επίσης. Την Πέμπτη, οι ΑΕΚτζήδες δεν έβγαλαν… άχνα, για το γεγονός ότι παίρνει έργο στο γήπεδό τους εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη. Βέβαια, του έχουν πει τόσα και τόσα, όταν φτιάχτηκε το Καραϊσκάκη. Ότι έβγαλαν από το φάκελο τη Νέα Φιλαδέλφεια μας έλεγαν και πως έβαλε ο Κόκκαλης το Καραϊσκάκη…

Να ανατρέξω μήπως στο πρωτάθλημα του 2008; Στην ιστορία με τον Βάλνερ; Θεωρούσαν πως τότε ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη, τους… έκλεψε ένα πρωτάθλημα. Ή μήπως δεν ήταν αυτός ο Κόκκαλης; Παραδείγματα και άλλα πολλά.

Στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Πέτρος Κόκκαλης, υπάρχουν δύο υποσημειώσεις. Η μία, έχει να κάνει με το μοντέλο της διοίκησης του «Πειραιά Νικητή». Όταν δεν σου αρέσει κάπου, τα μαζεύεις και φεύγεις. Γιατί αλλιώς, είσαι συμμέτοχος, είσαι κοινωνός της όλης προσπάθειας. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, μόνο για εντυπώσεις ενόψει της επόμενης ημέρας «χρεώνονται» όλα. Βέβαια, άκουσα και για 15 χρόνια πρόεδρος. Προφανώς ο Πέτρος μιλούσε, δεν διάβαζε μήνυμα του Σωκράτη Κόκκαλη θέλω να πιστεύω, έτσι; Γιατί όλοι όσοι ζήσαμε το ρεπορτάζ όλα αυτά τα χρόνια, θυμόμαστε πως ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν είχε μείνει και πολύ ευχαριστημένος από τα όσα κατέγραψε ο γιος του Πέτρος, στη θητεία του στον Ολυμπιακό.

Κάτι ακόμη… Δεν ασχολιόταν λέει ο Ολυμπιακός με τις κυβερνήσεις. Ναι, ε; Και πως έγινε σύνθημα η Νέα Δημοκρατία στο Καραϊσκάκη; Πως τα άκουγε ο Καραμανλής και η σύζυγός του; Ή μήπως τα… διαγράφουμε και αυτά; Και επειδή θυμάμαι και καλά, υπήρχαν και μηνύματα με σπρέι στους τοίχους… Πολλά μπορούμε να θυμηθούμε, όσο πάμε προς τα πίσω.

Η επιλογή του Πέτρου Κόκκαλη να κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι δική του. Άντε και της οικογένειάς του, να έχει πάρει το «οκ». Είμαι από αυτούς που έχω την άποψη πως δεν μπορείς να καθοδηγήσεις κόσμο. Στην κάλπη άλλωστε, ο καθένας ξέρει τι ψηφίζει. Κάτι… γιαγιάδες που πάνε με έτοιμο το ψηφοδέλτιο έμειναν, αλλά και γι’ αυτές δεν παίρνει όρκο κανείς αν… στρίβουν την τελευταία στιγμή.

Σε αυτό που μπορείς να σταθείς, είναι οι εξελίξεις. Και εδώ, βλέπουμε πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση, τον Ολυμπιακό δεν τον παίζει καλά. Μαζί φυσικά και τον Μαρινάκη. Τώρα, αν αυτό κάποιοι δεν θέλουν να το δουν, ε, μάλλον ζουν σε μια άλλη Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, κανείς δεν τους υποχρεώνει να ψηφίσουν κάτι άλλο. Είναι θέμα του καθενός. Δεν μπορεί, όμως, να μην κάνουμε κάποιες διαπιστώσεις.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στο θέμα των εντυπώσεων, μπορεί να έχει κάνει ένα… λάθος. Τι εννοώ; Ποτέ δεν βγήκε να αναφερθεί στα προβλήματα. Σε αυτά που βρήκε όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό. Γιατί όλοι όσοι γνωρίζουμε και τη μεταβατική περίοδο, γνωρίζουμε για χρέη, για διάφορα «σύννεφα» που προέκυπταν . Δεν τον… έβγαλε σέντρα ποτέ ο Μαρινάκης. Αντίθετα και δίπλα του τον είχε στη σουίτα και κουβέντα άνοιγε…

Τα… σύννεφα στη σχέση Μαρινάκη-Κόκκαλη, ήταν γνωστά καιρό. Μάλιστα, όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης έχασε ξαφνικά τον γιο του, υπήρχαν πολλοί στο χώρο μας, που δεν ήξεραν αν θα βρεθεί στην κηδεία ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Εκεί, έδειξε και την ανθρώπινη πλευρά του. Τα άφησε όλα στην άκρη, σωστά και μαζί με το γιο του Μιλτιάδη, βρέθηκαν στο δράμα της οικογένειας Κόκκαλη.

Όχι ότι θα άλλαζε κάτι… Από εκεί και πέρα, όμως, τα σενάρια φούντωναν και ήθελαν τον άλλο γιο, Πέτρο Κόκκαλη, να κάνει… παιχνίδι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πηγαίνοντας έτσι… απέναντι.

Όλοι αυτοί που έβριζαν τον Σωκράτη Κόκκαλη, χυδαία μάλιστα κάποιοι, τώρα ξαφνικά βγάζουν… αγάπη. Προσπαθούν να «χτίσουν» το «Κόκκαλης ή Μαρινάκης», αλλά άπαντες καταλαβαίνουν. Φυσικά και δεν αγάπησαν κανέναν Σωκράτη Κόκκαλη. Είναι τέτοιο το μίσος τους για τον Μαρινάκη, τέτοιο το μίσος τους για τον Ολυμπιακό, που απλά αυτή τη στιγμή κάνουν τον Κόκκαλη ένα… πιόνι στη σκακιέρα τους. Χρησιμοποιώντας ένα βαρύ όνομα, για να «χτυπήσουν» και τον Ολυμπιακό, αλλά και τον άνθρωπο που τρέχει σε δύσκολες εποχές την ομάδα.

Με συγχωρείτε, αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία συγκρίσεων. Για πολλούς λόγους. Αυτή τη στιγμή, αυτό που κάνει ο Μαρινάκης, μπορεί να το κάνει μόνο αυτός. Οποιοσδήποτε άλλος, θα τα είχε μαζέψει και θα είχε φύγει. Δεν θα άντεχε όλο αυτό τον πόλεμο. Όλη αυτή τη λάσπη. Είναι ώρες-ώρες που απορώ, που λέω πως αντέχει; Ας το βάλουν κάποιοι στην άκρη του μυαλού τους και ας συνειδητοποιήσουν και τις εποχές. Δεν είναι ώρα για… μαγκιές και παιχνίδια στην πλάτη του Ολυμπιακού. Εννοείται πως ο Ολυμπιακός είναι πάνω από όλους. Όλοι έδωσαν, αλλά και πήραν από τον Ολυμπιακό. Όπως και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Την ομάδα, την τρέχει τώρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και σε τέτοιες εποχές, όταν «δικοί σου» πάνε απέναντι, το παιχνίδι μόνο στα ίσια δεν παίζεται. Ο καθένας με τις επιλογές του, σίγουρα… Όχι, όμως, και… αγάπες για τον Κόκκαλη, από αυτούς που θέλουν να «χτυπήσουν» με τον τρόπο τους τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη…

Θα επανέλθω, γιατί δεδομένα θα έχουμε πολλά επεισόδια μπροστά μας.

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

Διαβάστε επίσης