Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι τρέχει με τον Σα;

Τι τρέχει με τον Σα;
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 - 23:33
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Κάποια στιγμή η υπόθεση του Ζοσέ Σα, έδειχνε σε καλό δρόμο. Κυρίως όσον αφορά στο κομμάτι που είχε να κάνει με την οψιόν αγοράς του από την Πόρτο. Ο Πορτογάλος πορτιέρο, ήρθε τέλη Αυγούστου. Δεν άργησε να φέρει σε δεύτερο ρόλο τον Ανδρέα Γιαννιώτη, έχοντας βέβαια και την ανάλογη στήριξη του Πέδρο Μαρτίνς.

Η εικόνα του μέσα στο γήπεδο, κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Ο 26χρονος τερματοφύλακας, πρώτα έπαιξε σε Κύπελλο Ελλάδας και EuropaLeagueκαι μετά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στις 29 Οκτώβρη 2018 έκανε ντεμπούτο σε αυτό, στο 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης. Και από εκεί και μετά, ουσιαστικά δεν ξαναβγήκε.

Έχει καταγράψει 31 συμμετοχές και 2770 λεπτά. Αναμφισβήτητα, μια γεμάτη χρονιά. Από τη στιγμή που δεν είχε ανταγωνισμό, με τον Γιαννιώτη να μπαίνει στο περιθώριο και τον Λοντίγκιν να αποτελεί μια συμπληρωματική λύση για δεύτερος, ο Σα ήταν δεδομένο πως θα ανεβάσει τις μετοχές του κατακόρυφα.

Που βρίσκεται, όμως, αυτή τη στιγμή η περίπτωσή του; Προφανώς και κάτι… κολλάει. Αλλιώς θα είχε «κλειδώσει» η παραμονή του.

Πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως στο μυαλό του Σα όλο αυτό το διάστημα, έχει μπει μια πρόταση από άλλη ομάδα. Δεν είναι παράλογο να έχει συμβεί αυτό. Έκανε καλή χρονιά, κλήθηκε ακόμη και στην Εθνική Πορτογαλίας. Ας μην το ξεχνάμε αυτό. Γιατί έχει τη σημασία του.

Οι πληροφορίες λένε πως ο Σα για να πει το «ναι» σε ένα νέο συμβόλαιο, ζητά μια γενναία αύξηση αποδοχών του. Ακούγονται διάφορα νούμερα, αλλά κανείς δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει. Βλέπετε είναι καθαρά θέμα συζητήσεων της διοίκησης με τον Πορτογάλο τερματοφύλακα και τον ατζέντη του.

Το είπα και στο ραδιόφωνο, αλλά κάποια πράγματα είναι και θέματα ισορροπιών. Δεν μπορείς να έχεις σε… εκκρεμότητα τον Φορτούνη και να πας να δώσεις 1.000.000 ευρώ το χρόνο στον Σα. Δεν γίνεται. Ποδοσφαιρική λογική είναι πάνω από όλα.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για να παραμείνει ο Σα. Την ίδια ώρα, στην Ισπανία γράφουν για τον Ρομπέρτο. Όχι ότι έχει μικρότερο κασέ βέβαια, έτσι; Απλά ο Ολυμπιακός το θέμα του τερματοφύλακα, θέλει να το κλείσει όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Για να είμαστε και δίκαιοι, η παραμονή του Σα έπαιζε από αρχές του Γενάρη. Μπαίνουμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Απρίλη και προφανώς κάτι… τρέχει με τον Πορτογάλο.

Στον Ολυμπιακό, παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν στις τελικές επαφές για το θέμα του. Είτε αυτό έχει θετική είτε αρνητική εξέλιξη…

Διαβάστε επίσης