Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μια επένδυση 5.000.000 ευρώ και βάλε…

Μια επένδυση 5.000.000 ευρώ και βάλε…
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 - 12:08
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Ήρθε στην Ελλάδα χθες αργά το βράδυ και μετρά αντίστροφα. Αναμένεται η ανακοίνωση της απόκτησης του Ρούμπεν Σεμέδο, του Πορτογάλου αμυντικού που έρχεται στον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς για να κάνει τη διαφορά.

Μια μεταγραφή με υψηλό μάλιστα κόστος, σε σχέση με ότι είχε ακουστεί στην αρχή. Γιατί όπως διαμορφώθηκαν τα δεδομένα, ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τους Ισπανούς «ντίλαρε» με την Βιγιαρεάλ κοντά στα 4.000.000 ευρώ. Ίσως και λίγο παραπάνω.

Μέσα σε όλα αυτά, ήρθε κι ένα ποσοστό της τάξης του 20%, που είχε ως μεταπώληση η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η προηγούμενη ομάδα του. Ο Ολυμπιακός λόγω και της δικαστικής διαμάχης στην περίπτωση του Ποντένσε, δεν μπορούσε να μπει σε συζητήσεις με την Σπόρτινγκ. Έτσι, κάλυψε και αυτό το ποσοστό με τη μεταγραφή να φτάνει τα 5.000.000 ευρώ.

Ποσό που αφορά τις ομάδες, έτσι; Όχι το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή. Και για να έχει ο κόσμος μια εικόνα, με συμβόλαιο τετραετές και τα λεφτά της εφορίας μέσα, η μεταγραφή όλη πηγαίνει πάνω από 11.000.000 ευρώ.

Τον πιστεύει τον Σεμέδο ο Ολυμπιακός και του δίνει την ευκαιρία να ξαναφτιάξει και το όνομά του, αλλά και να πάρει από αυτόν μέσα στο γήπεδο. Να γίνει ο αμυντικός που θα δώσει στοιχεία που έλειψαν από την ομάδα.

Ο Μαρτίνς άλλωστε τον επέλεξε και γιατί είναι γρήγορος, αλλά και γιατί μπαίνει δυνατά σε φάσεις. Γι’ αυτό ήταν ο νούμερο ένα στη λίστα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τους συνεργάτες του, έκαναν τα πάντα για να τον φέρουν στην Ελλάδα και να υλοποιήσουν την επιθυμία του προπονητή.

Ο Σεμέδο υπογράφει, ανακοινώνεται και θα φύγει άμεσα για Πολωνία.

Διαβάστε επίσης