Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι αριθμοί ως τώρα δείχνουν την αλήθεια!

Οι αριθμοί ως τώρα δείχνουν την αλήθεια!
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 - 22:27
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Λογικά οι 25.000 που βρέθηκαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» πρέπει να ήταν στον… κόσμο τους. Δεν εξηγείται αλλιώς, να προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν πως ο Σκουλάς είχε καλή εικόνα στον αγώνα με τον Ατρόμητο. «Έβραζε» όλο το γήπεδο. Εκνευριστικός με το «καλημέρα», κατάφερε να κάνει τον κόσμο να ασχολείται μαζί του. Εδώ ο άνθρωπος στο τέλος έκανε τα πάντα για να μην αποβάλει τον Κατράνη σε μια επίδειξη άγχους…

Βλέπεις βέβαια κάποια πράγματα και καταλαβαίνεις πάρα πολλά. Έπρεπε να συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα για να δει κίτρινη κάρτα ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου. Στο ίδιο έργο θεατές.

Προσέξτε να δείτε αναλυτικά. Πρώτη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης. Κερδίζει δύσκολα 1-0. Ο διαιτητής Κουμπαράκης δεν βγάζει ούτε μία κίτρινη κάρτα στους φιλοξενούμενους. Στην 3η αγωνιστική, ο Βόλος γνωρίζει τη συντριβή με 5-0. Στο τέλος βλέπει πέντε κάρτες, με δεύτερη κίτρινη στον Λύρατζη για το πέναλτι που έκανε. Δύο κίτρινες πήρε και ο Ολυμπιακός από τον Φωτιάδη. Με τη Λαμία, ο Διαμαντόπουλος στο 2-0, βγάζει δύο κίτρινες στους φιλοξενούμενους. Καμία στους γηπεδούχους. Στον αγώνα με τον ΟΦΗ και διαιτητή τον Μακεδόνα Παπαδόπουλο, είδαμε πολλά. Το τάκλιν του Κοροβέση στον Ποντένσε έμεινε ατιμώρητο. Ολοκληρώθηκε το ματς με 2-1, με τον Ολυμπιακό να βλέπει δύο κίτρινες και τον ΟΦΗ άλλες δύο! Απίστευτο, αλλά αληθινό… Στον αγώνα με την ΑΕΚ και ρέφερι τον Ζόρζε Σόουζα, ο Ολυμπιακός παίρνει δύο κάρτες και η ΑΕΚ τρεις. Βλέποντας τις φάσεις, διαπιστώνει κανείς πως «καθάρισε» άλλες τρεις για την ΑΕΚ για… πλάκα. Φτάνουμε στο ματς με τον Ατρόμητο. Τρεις κίτρινες για τους Περιστεριώτες, δύο είδε ο Ολυμπιακός και η μία κόκκινη, στον Αβραάμ Παπαδόπουλο!

Είναι ξεκάθαρο πως οι διαιτητές έρχονται στο Καραϊσκάκη και βάζουν πλάτη στους φιλοξενούμενους. Δεν βγάζουν κάρτα νωρίς λες και το έχουν αρχή. Λες και πρέπει να δοθεί το… σύνθημα με κάποιο τρόπο. Θέλετε και τις κάρτες μακριά από το Καραϊσκάκη. ΑΕΛ-Ολυμπιακός 2-2 οι κίτρινες. Στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 5-2 και λίγες ήταν για τους «πράσινους» με την εικόνα που είχαν. Άρης-Ολυμπιακός 4-5 οι κίτρινες κάρτες. Και Ξάνθη-Ολυμπιακός 2-3 οι κάρτες. Μήπως τα παραπάνω στοιχεία σας αρκούν για να καταλάβετε τι έχει γίνει; Τα μηνύματα περνάνε προς πάσα κατεύθυνση.

Εκτός έδρας δηλαδή οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού έχουν δει δεκατρείς κίτρινες και οι «ερυθρόλευκοι» δώδεκα. Και ο Ολυμπιακός τους παίζει και μονότερμα κατά τα άλλα, έτσι; Και φτάνεις στα εντός, για να έχει δει ο Ολυμπιακός οχτώ κάρτες (μία κόκκινη) και δεκαπέντε οι αντίπαλοί του (η μία κόκκινη κι εδώ). Βάλτε τα κάτω λοιπόν, θυμηθείτε τα ματς και πείτε μας μετά ότι βλέπουμε φαντάσματα.

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ…

Τι αποδείχθηκε στην 10η αγωνιστική; Πως ο Ολυμπιακός ως το τέλος, θα πάει μόνος του, απέναντι σε όλους και όλα. Τι να σχολιάσεις; Αυτά που ζήσαμε στο Καραϊσκάκη με τον Σκουλά να έχει βάλει στοίχημα να σπάσει τα νεύρα του κόσμου του Ολυμπιακού; Μήπως να ανατρέξουμε στο Σάββατο και στον αγώνα του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ. «Λίγοι» οι Κρητικοί απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, βρήκαν τουλάχιστον τη φωνή τους στην εξέδρα, όταν τραγουδούσαν εις βάρος του Ολυμπιακού (και όχι μόνο). Μόνος του θα πάει ο Ολυμπιακός. Δεν περιμένει από κανέναν και τίποτα. Μόνος του και με τον κόσμο του. Μπορεί να το κάνει και να αντέξει για να πάρει το πρωτάθλημα; Η πορεία θα δείξει και μόνο…

*Η στήλη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Κόκκινος Πρωταθλητής» στις 12 Νοεμβρίου 2019.

Διαβάστε επίσης