Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το είπε και το έκανε ο Μαρινάκης

Το είπε και το έκανε ο Μαρινάκης
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 - 18:10
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Διαβάζω κι εγώ διάφορα για την ΑΕΚ και το τι χρειάζεται να γίνει για να αλλάξει η εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο. Και πολλοί, παρομοιάζουν τη χρονιά της με αυτή του Ολυμπιακού με τον Μπέσνικ Χάσι στον πάγκο. Τότε που προηγήθηκε 2-0 στο ΟΑΚΑ και στο τέλος ηττήθηκε 3-2. Η διαφορά είναι πως τότε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης το είπε και το έκανε. Ότι θα τους άλλαζε όλους. Και έτσι και έγινε. Έστω και σταδιακά. Κάποιοι έφυγαν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, άλλοι την... άκουσαν στο τέλος της σεζόν.

Μόνο που υπήρξαν και... θυσίες. Δηλαδή δεν σκεφτόταν η ομάδα αν θα πληρώσει αποζημίωση, για να φύγει κάποιος. Το είπε και το έκανε ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» γιατί έβλεπε μια κατάσταση... αρρωστημένη. Έφερε νωρίς νέο προπονητή, έβλεπε την ομάδα, τον στήριξε με τις μεταγραφές και το φετινό καλοκαίρι με περισσότερες. Ο σύλλογος άντεξε την περσινή διαδρομή και μια δεύτερη σεζόν χωρίς τίτλο και φέτος δείχνει πανέτοιμος για να κάνει αυτό που πρέπει. Να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας και υπό προϋποθέσεις να συνεχίσει και στην Ευρώπη, με πρόκριση στους «32» του Europa League αρχικά.

ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ;

Παίρνω πολλά μηνύματα από κόσμο, σε σχέση με τις διαιτησίες φέτος. Ρωτούν για το αν πρόκειται η ομάδα να κάνει κάτι για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και τον Μέλο Περέιρα. Καμία αναρωτιέμαι εγώ με αυτά τα λίγα που ξέρω. Τι να κάνει δηλαδή ο Ολυμπιακός; Δεν ξέρω τι αντίδραση μπορούν να βρουν οι «ερυθρόλευκοι». Εδώ βγαίνουν τα στελέχη της ομάδας και κάνουν δηλώσεις και ξεσηκώνονται για να τους... στήσουν στο απόσπασμα και να τιμωρηθούν. Όπως θα είδατε πάντως και σε σχετικά ρεπορτάζ, ετοιμάζουν και ξένο διαιτητή στο VAR. Το «χτίζει» εδώ και καιρό το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ο Περέιρα. Είναι και αυτό το άγχος που υπάρχει από Θεσσαλονίκη μεριά βλέπετε και δεν θέλει να... εκτεθεί.

ΤΟ VAR ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ…

Άκουγα έναν ακροατή χθες που ουσιαστικά στάθηκε στη διαφορά αντιμετώπισης με τη χρήση του VAR ως τώρα. Υποτίθεται ότι στην Ελλάδα ήρθε για να δώσει λύσεις, για να βοηθήσει το πρωτάθλημα και να μην έχουμε γκρίνιες. Τι έκανε ο φίλος ακροατής; Εξέφρασε κάποιες απορίες και σας τις παραθέτω, έτσι για να βγάζετε και εσείς τα συμπεράσματά σας και να μην μας περνάνε και χαζούς… Αρχικά, στην Ξάνθη, φάση για χέρι στη γραμμή από τον Μουλέν και το χτύπημα του Αμπάντι στον Ελ Αραμπί. Τίποτα από τον διαιτητή, ύπνο βαθύ ο Ζαχαριάδης στο VAR. Ούτε να πάει να πει του Διαμαντόπουλου να το δει, το παραμικρό. Μετά, στην Κρήτη, ο Μάνος πέφτει από το μαρκάρισμα του Εσίτι και ο Τζήλος αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί. Κάθετος ο Τζήλος που στο Παναθηναϊκός-ΟΦΗ δεν πετύχαινε φάση και κόντεψε να τινάξει το ματς στον αέρα! Ούτε από το VAR, όμως, τίποτα… Προσέξτε τώρα τη λεπτομέρεια. Τζήλος, λέει στο Σλοβένο διαιτητή για πέναλτι στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και ουσιαστικά τον οδηγεί στο να καταλογίσει και ο ΠΑΟΚ να «τσιμπήσει» ένα βαθμό. Δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό. Είναι μικρές λεπτομέρειες, που στο τέλος, όταν τις βάλουμε όλες μαζί κάτω, από αγωνιστική σε αγωνιστική, θα καταλάβουμε όλοι μας πάρα πολλά. Κι εντάξει, κάποιοι πιο μυημένοι δεν περίμεναν κάτι διαφορετικό. Αλλά βρε πωλητές του σανού, μην λέτε στον κόσμο ότι με το VAR είναι όλα δίκαια. Ειδικά όταν κάποιοι επιλέγουν πότε θα πάνε, όταν τους κρύβουν… οι μαέστροι απ’ έξω την όλη κατάσταση. Έξυπνοι είμαστε, σας καταλαβαίνουμε, σας νιώθουμε…

Υ.Γ.: Μια ακόμη νίκη επί του ΠΑΟΚ από τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Αυτή τη φορά στο χάντμπολ και μάλιστα μέσα στη Θεσσαλονίκη. Παντού… γλέντι πέφτει. Μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ ανδρών, βόλεϊ γυναικών, τώρα και χάντμπολ ανδρών.

Υ.Γ.2: Κακά τα… ψέματα πάντως, το καλό είναι να πέσει και το μεγάλο γλέντι την 1η Δεκέμβρη. Πρέπει να κλείσουν πολλά στόματα εκείνη την ημέρα. Πάρα πολλά.

Υ.Γ.3: Ομάδα από το MLS ρώτησε κάποια στιγμή για «ερυθρόλευκο». Ως εκεί, όμως. Γιατί μόλις πληροφορήθηκε (από ατζέντη) σχετικά νούμερα, ντρίμπλαρε και με… ευχαριστίες.

Υ.Γ.4: Το σίγουρο είναι ότι ο Χριστοδουλόπουλος θα πρέπει να μπει ομαλά. Σιγά-σιγά για να ξεπεράσει και το ψυχολογικό κομμάτι. Δεν είναι εύκολο να γυρίζεις στη δράση μετά από τόσο καιρό.

Υ.Γ.5: Ικανή είναι η Εθνική να το… ξαναφάει από τον Γκαζαριάν. Ικανή…

Υ.Γ.6: Μέχρι και στο χάντμπολ έχουν παράπονο για τη διαιτησία. Υπάρχει λύση. Τον Περέιρα βάλτε αρχιδιαιτητή και θα σας «μοντάρει» ανάλογα. Ξέρει…

Υ.Γ.7: Παράνοια για τον αγώνα με την Τότεναμ στο Λονδίνο. Τεράστια η ζήτηση, το θέμα είναι πόσοι θα τα καταφέρουν με όλη αυτή τη θέληση του κόσμου να δει από κοντά αυτό το ματς.

Υ.Γ.8: Ξέρει ο κόσμος και καταλαβαίνει. Δεν είναι χαζός, κάθε άλλο. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό…

Υ.Γ.9: Ρητό της ημέρας: «Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για το πώς αισθάνεσαι, μπορείς όμως να κάνεις κάτι για το πώς συμπεριφέρεσαι».

Υ.Γ.10: Τα μηνύματά σας στο [email protected]

Υ.Γ.11: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

-Η στήλη δημοσιεύθηκε στον «Κόκκινο Πρωταθλητή» στις 14 Νοεμβρίου 2019

Διαβάστε επίσης