Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μαρινάκης έβαλε τους όρους, ο Κόκκαλης μπορεί; Θέλει;

Ο Μαρινάκης έβαλε τους όρους, ο Κόκκαλης μπορεί; Θέλει;
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 - 23:47
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Κάπως έτσι, συνεχίστηκε και η χθεσινή ημέρα, αυτή τη φορά με τις θέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Σωκράτη Κόκκαλη. Ο επίλογος στη δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, νομίζω πως είναι η τελευταία ευκαιρία. «Σε καλώ ακόμα και τώρα να απαρνηθείς τους εχθρούς μας και να ξεκινήσεις να ονειρεύεσαι μαζί μας για το μεγαλείο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας», τονίζει χαρακτηριστικά, αλλά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος.

Λίγο πολύ, όσοι ζούμε καθημερινά το ρεπορτάζ, βλέπουμε τι έχει μεσολαβήσει. Με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον Σεπτέμβρη του 2017 θυμάμαι τελευταία φορά τον Σωκράτη Κόκκαλη στο Καραϊσκάκη, στο πλευρό του Μαρινάκη. Στη σουίτα του. Από τότε μεσολάβησαν πολλά και αρκετά σημεία αναφέρει ο νυν ηγέτης των «ερυθρολεύκων» στη δήλωσή του.

Πολλά από αυτά που έχουν γίνει, έχουν τονιστεί. Δεν είναι κάτι νέο η στάση που κράτησε ο Σωκράτης Κόκκαλης με την προηγούμενη κυβέρνηση. Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ που «πετάει» τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού έξω από το Ρέντη, είναι αυτή που νωρίτερα αναλαμβάνει μέσω της περιφέρειας την υπογειοποίηση του γηπέδου της ΑΕΚ.

Για τα χρέη, γνωρίζαμε. Δεν το δημοσιοποιούσε, όμως, ο Μαρινάκης και μέσω της χθεσινής του δήλωσης αναγκάστηκε να δώσει λεπτομέρειες. Το γεγονός ότι η ομάδα ήταν πολύ ανοιγμένη οικονομικά, δεν διαψεύδεται. Μιλούν από μόνοι τους οι αριθμοί. Έβαλε χρήματα ο Μαρινάκης και μάλιστα πολλά. Πιστέψτε με, ήταν πολλές φορές που ρώτησα στο πλαίσιο του ρεπορτάζ. Δεν ήθελε, όμως, να βγάλει κάτι προς τα έξω. Και φαντάζομαι πως από την άλλη, δεν έχει σκοπό να μείνει… θεατής και γι’ αυτό προχώρησε στη σχετική δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Από εκεί και πέρα, το «Σε χρησιμοποιεί ως σημαία του ο κάθε αντι-Ολυμπιακός», είναι όντως σοβαρό. Και εδώ θέλω να σταθώ. Κάποτε, άκουγες Παναθηναϊκούς, ΑΕΚτζήδες, οι ΠΑΟΚτζήδες δεν πρόλαβαν με την ομάδα που είχαν, να βρίζουν, να συκοφαντούν, τον Σωκράτη Κόκκαλη. Είχε… διαλύσει τα όνειρά τους, δεν σήκωναν κεφάλι στο ποδόσφαιρο και τον έχρηζαν ως τον αποκλειστικά υπεύθυνο για την κατάστασή τους. Σήμερα, βλέπεις τους ίδιους, ακόμη και δημοσιογράφους (!!!), να χρησιμοποιούν ως… σημαία τους τον Κόκκαλη. Προφανώς για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους και να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Ολυμπιακό και στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν είναι απλά όλα αυτά.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού παρακολουθεί και πικραίνεται. Αυτή τη φορά, δεν ήταν μια πολιτική παράταξη, μια «μπίσνα». Τον ενδιαφέρει, «καίγεται», ο Ολυμπιακός. Αυτό είναι που τον νοιάζει και επειδή δοκιμάστηκε και με δύσκολα χρόνια, δεν θέλει να τον δει σε τέτοιες καταστάσεις ξανά. Γι’ αυτό και όποιος τον «αγγίζει» και παίζει μαζί του, πλέον πηγαίνει απέναντι. Στο χέρι του Σωκράτη Κόκκαλη ήταν το τι θα κάνει.

Έτσι ξαφνικά «σκάνε» όλα! Και η ατζέντα πήγε… αλλού!

Έτσι είναι. Έρχεται στο φως της δημοσιότητας η επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Ακολουθούν δύσκολοι αγώνες. Με Πανιώνιο, Τότεναμ και ΠΑΟΚ. Σε είκοσι ημέρες θα γνωρίζεις και που θα είσαι στην Ευρώπη και αν θα συνεχίσεις. Και μέσα σε όλα αυτά, έρχεται η ιστορία με το ακίνητο στο Ρέντη για να κάνει άνω κάτω ένα σύλλογο. Να μην ασχολείται άνθρωπος με τα αίσχη του πρωταθλήματος, τα όσα κάνει η ΚΕΔ, η ΕΠΟ και τι μας περιμένει στο επόμενο διάστημα. Λες και βγήκε από την ατζέντα, εκεί που ήταν πρώτο θέμα. Και μετά, θέλουν να μας πείσουν πως κάποια πράγματα γίνονται τυχαία. Ναι, τυχαία. Έτσι ξαφνικά γίνονται όλα σε αυτή τη ζωή…

Υπεύθυνος για την ξεφτίλα του μπάσκετ! Καταλάβατε τώρα κύριε Βασιλακόπουλε ή όχι ακόμη;

Δεν μου ξένισε τίποτα. Πριν λίγες ημέρες εδώ στον «Κόκκινο Πρωταθλητή», έβαλα ένα υστερόγραφο. Όχι ότι έκανα τον έξυπνο. Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ο Πιτίνο και με το κλίμα που υπήρχε για τον Πεδουλάκη, το ένστικτό μου έδειχνε πως δεν θα αργήσει να πάει στον Παναθηναϊκό ξανά. Μου έκανε μια εντύπωση η συμφωνία του με την Εθνική ομάδα. Έγραφα πριν λίγες ημέρες, πως αν έχει θέμα ο Γιαννακόπουλος ας πάει να… πληρώσει τον Βασιλακόπουλο να τον πάρει από την Εθνική. Όχι φυσικά ότι θα είχαν κανένα πρόβλημα οι «πράσινοι». Η πρόσβαση υπήρχε στον Πιτίνο, του έκαναν και μια βραδιά στο ΟΑΚΑ σε αγώνα Ευρωλίγκας μετά τη συμφωνία του με την Εθνική και το χαλί είχε στρωθεί…

Τι έγινε τώρα; Δεν αποτελεί είδηση. Απλά είναι μια ακόμη επιβεβαίωση του γιατί το μπάσκετ έχει φτάσει σε αυτή την ξεφτίλα. Γι’ αυτό «βράζει» ο κόσμος του Ολυμπιακού βλέποντας όλα αυτά. Ο Παναθηναϊκός κάποτε φώναζε για τον Γιαννάκη και ο Βασιλακόπουλος τον «καθάρισε» και μάλιστα τον έβαλε απέναντί του και τα επόμενα χρόνια. Τώρα, αμηχανία στην ΕΟΚ, ε; Γελάει ο κόσμος όλος. Μα πραγματικά όλος. Όσο και να το ψάχνουν διάφοροι «παπαγάλοι», δεν θα αλλάξει τίποτα. Μέχρι τέλους θέλει να το πάει ο Ολυμπιακός, αλλά αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Δεν νιώθουν. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό. Και ψάχνει και τρόπο για να μείνει στην καρέκλα, να κριθεί λέει αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο του Αυγενάκη. Φοβερά πράγματα, είναι στιγμές που δεν χρειάζεται να αναλύεις περισσότερα. Μυαλό έχει ο κόσμος και καταλαβαίνει. Μετά τα χθεσινά μάλιστα, κατάλαβε και πιο πολλά.

-Η στήλη δημοσιεύθηκε στον «Κόκκινο Πρωταθλητή» την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019.

Διαβάστε επίσης