Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΒΑΖΕΙ ΣΕ... ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

ΒΑΖΕΙ ΣΕ... ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 - 22:22
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Καλημέρα αλάνια και καλή εβδομάδα. Μια ακόμη παράσταση χθες βράδυ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό, που επέστρεψε στο γήπεδό του μετά από 94 ημέρες. Κεκλεισμένων των θυρών, αλλά με τους ανθρώπους του συλλόγου να κάνουν τη διαφορά και εδώ. Και θα το αναφέρω πρώτο. Μια εικονική εξέδρα απέναντι από τα επίσημα και για τηλεοπτικούς λόγους ακόμη, κάπως καλύτερα φαίνεται. Ήχος στα μεγάφωνα του γηπέδου, να σου δίνεται η αίσθηση τουλάχιστον πως κάτι… υπάρχει ως ατμόσφαιρα, όχι αυτό που ακούγονται οι παίκτες και οι προπονητές σαν να πίνουν… καφεδάκι μαζί σου.

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» 3-1 τον Άρη και πλέον είναι στο+17 από την ΑΕΚ και στο +19 από τον ΠΑΟΚ. Το πρωτάθλημα είναι τυπική διαδικασία, αλλά αυτό που αξίζει αναφοράς, είναι ότι η ομάδα δεν κορόιδεψε στο διάστημα της καραντίνας. Οι παίκτες δηλαδή και στη συνέχεια και οι γυμναστές και το υπόλοιπο τιμ. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει γυρίσει καλύτερα από κάθε άλλη από την καραντίνα. Οι παίκτες του δείχνουν να βρίσκουν τρεξίματα, ρυθμό, ενέργεια και αυτό αποτυπώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χθες το βράδυ στο Καραϊσκάκη.

Μπορεί ο Πέδρο Μαρτίνς να χρειάστηκε να προβεί σε αλλαγή του Σεμέδο με τον Σισέ στο αρχικό σχήμα, αλλά οι άλλοι δέκα, ήταν αυτοί που πρωταγωνίστησαν στην πρεμιέρα των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Και με το σχήμα των τριών χαφ, με ξεκάθαρο στόχο να τους δώσει ρυθμό και ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Η διαφορά εδώ βέβαια, ήταν ότι ο Καμαρά έπαιξε πιο ψηλά. Βλέποντας κανείς τη διάταξη των Πειραιωτών, διαπίστωνε πως ο μέσος του Ολυμπιακού, έπαιζε κάτι σαν δεύτερος επιθετικός. Τόσο ψηλά. Κι αυτό βέβαια, αποτυπώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Καμαρά άνοιξε το σκορ στο 27’ εκμεταλλευόμενος τη νέα ασίστ του Βαλμπουενά, ένα λεπτό μετά (28’) με νέο πλασέ μετά από ασίστ του Ελ Αραμπί και ο γάμος… σχόλασε νωρίς. 2-0 πριν το μισάωρο, για να ακολουθήσει και η ασίστ του Καμαρά στο 3-0 του Μασούρα. Πέτυχε δύο γκολ, έφτιαξε ένα και έδειξε να του βγαίνει του Μαρτίνς αυτή η επιλογή να παίξει ψηλά. Χωρίς να κάνει τα πολλά τρεξίματα πίσω από την μπάλα, βοηθούσε στην πίεση ψηλά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και κάπως έτσι ήρθαν τα δύο λάθη στα πρώτα γκολ από τους φιλοξενούμενους.

Είναι ένα στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε για τη συνέχεια και που δεν αποκλείεται να ξαναδούμε, ειδικά σε δυνατά ματς. Με τα ως τώρα δεδομένα, ο Μαρτίνς φαίνεται πως δεν θα ρισκάρει. Να βάλει δηλαδή στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ τον Φορτούνη βασικό. Προτιμά να πηγαίνει έτσι, με τους τρεις μέσους του ενεργούς, όπως τονίσαμε άλλωστε, θέλει να παίρνουν ρυθμό.

Με το 3-0 σκορ ημιχρόνου, όπως ήταν αναμενόμενο ο Μαρτίνς έδωσε χρόνο σε παίκτες του. Έκανε έτσι τρεις μαζεμένες αλλαγές στο 52’, με Χασάν, Καφού και Φορτούνη να μπαίνουν. Ο ρυθμός έπεσε για τα καλά και ο Άρης αφού αρχικά είχε δοκάρι, κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με τον Ιντέγε. Ο Φορτούνης αστόχησε στο πέναλτι και έτσι «κούμπωσαν» όλα. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να να δουν τη συνέχεια, που τους θέλει να υποδέχονται τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, για πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Το θετικό πάντως, είναι πως η ομάδα πατάει καλά. Δείχνει σε καλή κατάσταση, ειδικά με το αρχικό της σχήμα που έχει δέσει και παρουσιάζει μια ομοιογένεια. Απλά καλό θα είναι όσο «καθαρίζει» εύκολα ματς, να παίρνουν χρόνο και οι υπόλοιποι, κυρίως για τη διαχείριση δυνάμεων της ομάδας. Κι αυτό έδειξε πως θέλει να κάνει ο Μαρτίνς χθες…

Υ.Γ.: Ματς που «κλείδωσε» νωρίς και διαιτησία τράβα βγάλε άκρη… Σώζει καταστάσεις και το VAR, αλλά αυτό που θέλουν… πέντε λεπτά να αποφασίσουν παραπάει. Σταματάει τη φάση για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Ομάρ στο 12’, κάρτα ποτέ, ότι να ‘ναι…

Υ.Γ.2: Βλέπω μπαρ να γεμίζουν, ένα χαμό σε πολλά μέρη. Αλήθεια, ο κόσμος στα γήπεδα δεν μπορεί να επιστρέψει; Έστω και ένα ποσοστό δηλαδή… Δεν γίνεται να θέλουμε κανονικότητα σε όλα και να είναι αυτή η εικόνα…

Υ.Γ.3: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

*Η στήλη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Κόκκινος Πρωταθλητής» την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020.

Διαβάστε επίσης