Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ευκαιρία για ένα ακόμη μήνυμα…

Ευκαιρία για ένα ακόμη μήνυμα…
Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020 - 18:35
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Καλημέρα αλάνια… Ένα ακόμη ματς με τον Παναθηναϊκό σήμερα στο ΟΑΚΑ, με την ομάδα πλέον να έχει εξασφαλίσει την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος στην ιστορία της. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο βέβαια, γιατί όπως και να ‘χει, ψυχολογικά το κίνητρο είναι μόνο στις εντυπώσεις και στο αήττητο. Όχι, δεν είναι κάτι απλό, αλλά όσο και να το κάνεις, θέλει μια άλλη νοοτροπία από εδώ και πέρα. Η ομάδα με τις αλλαγές κόντρα στον ΟΦΗ φάνηκε επηρεασμένη. Είναι λογικό, δεν μπορείς να έχεις το ίδιο πλάνο. Και ο Παναθηναϊκός βέβαια, είναι με απουσίες, δεν θα είναι όπως τον βρήκε ο Ολυμπιακός στην κανονική διάρκεια πρωταθλήματος.

Για εμένα, το σημερινό ματς πάει και σε άλλο επίπεδο. Περνάς ένα νέο μήνυμα στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου. Πριν λίγες ημέρες, ο Ολυμπιακός έβαλε τρία στους «πράσινους», έτσι… σβηστά, έτσι για πλάκα στο Καραϊσκάκη. Τώρα, έρχεται το τελευταίο φετινό απέναντί τους και νομίζω πως και η διοίκηση των Πειραιωτών θα ήθελε να δει μια καλή εικόνα και μια ακόμη νίκη. Η ομάδα έχει κίνητρο το αήττητο, το θέλουν όλοι, το λένε. Για μένα, όμως, μια ακόμη νίκη θα ήταν καταλυτική για να προστεθεί στην ως τώρα πορεία των «ερυθρολεύκων». Καλύτεροι είναι, κλάσεις ανώτεροι, άρα μπαίνουν στο γήπεδο και δείχνουν και σήμερα. Ένα ακόμη μήνυμα στην ομάδα του Αλαφούζου, με όλους αυτούς που περιμένουν να χαρούν για γκέλα του Θρύλου, στο πλευρό του. Έτσι είναι, τα εξηγήσαμε αυτά. Μόνος του ο Ολυμπιακός, ο Μαρινάκης και ο κόσμος, απέναντι σε όλους αυτούς που… πανηγυρίζουν μαζεμένοι! Όπως μάθει ο καθένας.

Υ.Γ.: Με Κομίνη ρέφερι σήμερα το ντέρμπι των αιωνίων. Φοβερό και αυτό με την ΚΕΔ. Δεν παίζει πουθενά τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι ικανός να παίζει Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Υ.Γ.2: Είναι αστείο να βάζεις πλάτη για τη Ριζούπολη. Και αντικειμενικός να είσαι, τι να συγκρίνεις με το Περιστέρι για παράδειγμα; Ακόμη και την Τούμπα και το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Υ.Γ.3: Στην Τούμπα έχουν καταλάβει ότι με αφορμή την έδρα του τελικού έχουν καταφέρει να «ανάψουν» τους οπαδούς Ολυμπιακού και ΑΕΚ και πάνε τα… μηνύματα μία από εδώ ή από εκεί; Ή μετά θα φταίνε οι… δημοσιογράφοι και οι παράγοντες;

Υ.Γ.4: Σοβαρότητα έβγαλε η ομάδα βόλεϊ χθες απέναντι στον Φοίνικα Σύρου. Έτσι ήρθε το 2-1 και η ομάδα είναι στους τελικούς, εκεί που θα βρει απέναντι τον Παναθηναϊκό εκτιμώ. Αυτό το πρωτάθλημα, πρέπει να έρθει στον Πειραιά, για πολλούς λόγους.

Υ.Γ.5: Λέτε να έχει καμία έκπληξη για σήμερα ο Μαρτίνς;

Υ.Γ.6: Αν είχε παρουσιάσει η ΚΑΕ Ολυμπιακός το πλάνο του Παναθηναϊκού, θα… γράφανε δέκα ημέρες κάτι «φιλαράκια» μας!

Υ.Γ.7: Πιστεύω ότι όλοι μέσα στην ομάδα ξέρουν ότι το «διπλό» στο ΟΑΚΑ το θέλει πολύ και ο κόσμος του Ολυμπιακού. Ακόμη και… διαλυμένος να είναι ο Παναθηναϊκός, τέτοια ματς τα θέλουν όλοι στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Υ.Γ.8: Στο θέμα του Γκιγιέρμε πάντως, μπορεί να έχουμε και εξελίξεις, αν δεν έρθει άμεσα ανανέωση. Γι’ αυτό και πολλοί λένε πως ο Ολυμπιακός κοιτάζει στην πιάτσα…

Υ.Γ.9: Ρητό της ημέρας: «Όταν η τύχη γίνεται πολύ ευνοϊκή, τότε είναι που δεν πρέπει να την εμπιστευόμαστε καθόλου».

Υ.Γ.10: Τα μηνύματά σας στο [email protected]

Υ.Γ.11: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ…

Βλέπεις τις δηλώσεις του Σωκράτη Διούδη, του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού και σημερινού αντιπάλου. Τι είπε το παιδί; Πως ο Ολυμπιακός ήταν η πιο ποιοτική ομάδα του πρωταθλήματος, η καλύτερη και του αξίζουν συγχαρητήρια για την κατάκτηση του τίτλου. Πέστε εσείς οι σύμμαχοι να το φάτε τώρα το παιδί, ξέρετε. Μπορεί να βγει και καμία δυσαρέσκεια, ποιος ξέρει; Εδώ τους ενόχλησε που μίλησε στο MEGA ο Δώνης, μετά άλλες δηλώσεις που έκανε.

Όλοι όσοι έχουν δει ποδόσφαιρο φέτος, υποκλίθηκαν στον Ολυμπιακό. Ακόμη περισσότερο αυτοί που το έζησαν από μέσα, που είδαν τις ομάδες τους απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Και ειδικά ακόμη και μετά την καραντίνα, ο Ολυμπιακός ήξερε τι ήθελε, έβγαλε αποφασιστικότητα για την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος και το λένε και οι αντίπαλοί του. Τώρα βέβαια, οι σύμμαχοι, θέλουν τα… μυαλά και τα μάτια απέναντι. Δεν αρέσουν τέτοιες δηλώσεις σαν του Διούδη. Ψαχτείτε, όμως, γιατί όλοι μιλούν με τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό και την πορεία του προς τον τίτλο. Άρα, κάτι είδαν, κάτι έζησαν. Μέσα στα γήπεδα, όχι στα τραπεζώματα και τα παρασκήνια των εξυγιαντών, έτσι; Ανεξάρτητα του σημερινού ματς πάντως, ο Διούδης είναι από τους κερδισμένους σε αυτή τη διαδρομή του Παναθηναϊκού… Του βγήκε.

ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΜΙΚΑ…

Αναμενόμενη η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να «κρατήσει» τον Κώστα Τσιμίκα. Ο αριστερός μπακ των Πειραιωτών, είναι από τους πιο επιβαρυμένους παίκτες των «ερυθρολεύκων» φέτος. Κράτησε τη θέση μόνος του ουσιαστικά, πήρε ελάχιστες ανάσες και ανταποκρίθηκε. Εκτιμώ πως σε κάποια ματς, του βγήκε η κούραση, είναι λογικό. Δεν μπορεί να πηγαίνει στο 100% μονίμως. Ένα παιδί που όχι μόνο κέρδισε φανέλα βασικού, αλλά βλέπει το όνομά του σε δημοσιεύματα του εξωτερικού, για ενδιαφέρον συλλόγων που θα φέρουν προτάσεις στον Ολυμπιακό. Ο Τσιμίκας στάθηκε περίφημα και αξίζει πολλά. Υπό το φόβο να… σκάσει έτσι, ο Μαρτίνς σωστά τον προστατεύει δίνοντάς του ανάσες. Θα πάρει την ευκαιρία του ο Γκασπάρ που έπαιξε αριστερά και με τον ΟΦΗ ένα ημίχρονο και αυτό είναι…

*Η στήλη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Κόκκινος Πρωταθλητής" την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020.

Διαβάστε επίσης