Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να το πάει μέχρι τέλους ο Ολυμπιακός

Να το πάει μέχρι τέλους ο Ολυμπιακός
Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 - 21:38
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Τέτοια… πλάκα είχαμε καιρό να σπάσουμε. Οι άνθρωποι στην ΕΠΟ, μάλλον πρέπει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να τους περνούν για… χαζούς, δεν εξηγείται διαφορετικά. Και που να ήξεραν που έχουν… μπλέξει. Λογικά, θα μάθουν σύντομα, γιατί οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται να μείνουν έτσι. Έρχεται η ΕΠΟ και σου βάζει καλεντάρι. Λόγω του κορονοϊού, ξέρει ότι πρέπει αρχές Αυγούστου να έχουν τελειώσει τα πάντα. Έχει τις κενές της ημερομηνίες, αλλά όχι, δεν… γίνεται. Βέβαια, αυτή η ΕΠΟ, αν το παραγγείλει κανάςΜελισσανίδης, είναι ικανή να βάλει τον τελικό την ίδια ημέρα του αγώνα με τους Γουλβς, για να μην… κατέβει ο Ολυμπιακός.

Διαβάζω σενάρια για τελικό στις 14 Αυγούστου, αν δεν προχωρήσει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη. Τι λέτε, αλήθεια; Δηλαδή δεν θα μπορεί ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού να πάρει ανάσα. Να ξεκουραστεί. Την ίδια ώρα που στην ΑΕΚ έχει πέσει γραμμή για άδεια και να γυρίσουν για να είναι ετοιμοπόλεμοι στον τελικό Κυπέλλου.
Κι αν ο Ολυμπιακός περάσει τους Γουλβς; Θα πρέπει να έχει… κάβα τον τελικό για να μην καθίσει ημέρα, έτσι; Προφανώς και μπορεί να είναι ένα τρικ τους για τη νέα χρονιά. Για να είναι επιβαρυμένοι οι «ερυθρόλευκοι», κουρασμένοι και να μην αντέξουν. Δεν εξηγείται διαφορετικά όλη αυτή η στάση. Γι’ αυτό και ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να κυνηγήσει τους ανθρώπους της ΕΠΟ. Να αναγκαστούν να μαρτυρήσουν, υπόλογοι είναι γι’ αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Όχι θα εξαρτάται ένας σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός, από κάτι… τυπάκια που είναι μέχρι τα καφενεία του χωριού τους και ως εκεί.

ΑΚΟΜΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ; ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ…
Αυτό που συμβαίνει με τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας πάντως είναι πρωτάκουστο. Εντάξει, ο Κοντονής το είχε κάνει onemanshow, βρήκε και την ΑΕΚ από δίπλα, μια χαρά του κάθισε τότε. Έγινε και η δουλίτσα και οι εξυγιαντές έμειναν απολύτως ευχαριστημένοι. Αυτή τη φορά, ο Ολυμπιακός πηγαίνει πιο διαβασμένος. Για τα καλά μάλιστα. Δεν θα γίνει έρμαιο των διαθέσεων της παρέας του Γραμμένου και αυτών που προστάζουν. Εδώ, τα πράγματα είναι απλά. Η ΑΕΚ δεν ήθελε να παίξει τώρα τον τελικό Κυπέλλου. Δεν ξέρω αν φοβήθηκε από το τρίμπαλο που έφαγε στα πλέι οφ, στη φιέστα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Δεν με απασχολεί αν είχε τραυματίες που δεν θα τον προλάβαιναν. Και ο Ολυμπιακός είχε τον Χασάν και τον Ελαμπντελαουί αμφίβολους. Αμφότεροι με ενοχλήσεις, πάνε στο Ρέντη για τη θεραπεία τους, ώστε να προλάβουν Γουλβς πλέον.
Η ΑΕΚ ουσιαστικά, απαίτησε τη Ριζούπολη για έδρα. Η ΕΠΟ προσκύνησε κανονικά και με το νόμο και είπε Ριζούπολη. Ο Ολυμπιακός βάζοντας στο τραπέζι τις αντιδράσεις του για τον ορισμό του τελικού εκεί, τους έβαλε δύσκολα. Τον ήθελαν να πάει έτσι, αδιάβαστος. Μια χαρά το είχαν προετοιμάσει, αλλά ήρθε και η αστυνομία και τους χάλασε τα σχέδια. Να έρχεται, όμως, ο Ολυμπιακός και να σου λέει, «μέσα στο σπίτι σου, στο ΟΑΚΑ». Εσύ, να… τσινάς. Να κάνεις ότι δεν θες. Να σου λέει και άλλη ημερομηνία, πάλι, να το αποφεύγεις. Να σου έρχεται η πρώτη επιστολή και να λες, «θα κάνουμε ότι πει η ΕΠΟ». Για την ακρίβεια, μήπως να απαντούσε η ΑΕΚ στο στυλ, «η ΕΠΟ θα κάνει ότι της πούμε και θα σας ενημερώσουμε»;

Η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να πάθει ο Γραμμένος για να εκτεθεί και άλλο. Γελάνε στην UEFA με την κατάσταση. Κάνανε πως και πως οι άνθρωποι για να τελειώσουν οι διοργανώσεις σε όλες τις χώρες και εδώ, γράφτηκε ιστορία. Για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά, τόσο απροκάλυπτα, μια ομοσπονδία με μια ομάδα να είναι στην ίδια γραμμή και να μη θέλουν να παίξουν στον τελικό!
Αυτή τη στιγμή, σενάρια κυκλοφορούν διάφορα με ημερομηνίες. Ε, εγώ δεν αποκλείω να μη γίνει και καθόλου ο τελικός. Γελάνε που γελάνε με την ΕΠΟ, ε, ας ξεβρακωθούν λίγο ακόμη και να τελειώσουν και στη συνείδηση του τελευταίου Έλληνα φιλάθλου. Βλέπεις και τα σενάρια για Δημητρίου πρόεδρο στην ΕΠΟ, ως επόμενο και είναι να σε πιάνει η ψυχή σου. Ναι, ναι, ξέρουμε. Θα αλλάξει το ποδόσφαιρο, θα το βελτιώσετε…

ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ! ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ…
Είναι μεγάλη υπόθεση να είσαι στον Ολυμπιακό. Οι παίκτες, ακόμη και οι νέοι στην ομάδα, το καταλαβαίνουν στα ταξίδια. Προ κορονοϊού βέβαια, γιατί μετά… μπερδεύτηκε η κατάσταση. Πάει ο Ολυμπιακός σε μια πόλη για πρωτάθλημα, Κύπελλο, γίνεται χαμός. Υποδοχή, σε ξενοδοχεία, αεροδρόμια, βλέπεις τη ζεστασιά και τη λατρεία του κόσμου του Θρύλου. Έχει καψούρα την ομάδα του και όσους είναι σε αυτήν, εδώ και χρόνια πλέον. Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» το ζουν ακόμη και στα ταξίδια τους για ξεκούραση. Πήγε ο Μαρτίνς στην Κρήτη, τον αγκάλιασε ο κόσμος του Ολυμπιακού. Πάει χθες ο Σα στη Ζάκυνθο, τον αποθεώνουν με τον ύμνο και τον κερνάνε σαμπάνιες στην παραλία. Παντού είναι ο κόσμος του Θρύλου και είναι περήφανος για την ομάδα του. Τυχεροί, όσοι είναι στο σύλλογο, εισπράττουν αυτή την αγάπη…

*Η στήλη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Κόκκινος Πρωταθλητής» την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020.

Διαβάστε επίσης