Ντουντούκα
Ελλάς, Ευρώπη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ο Θρύλος τους... έλιωσε και αυτή την καραμελίτσα!

Ο Θρύλος τους... έλιωσε και αυτή την καραμελίτσα!
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 - 00:21
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Τι έχουν ακούσει τα αυτάκια μας όλα αυτά τα χρόνια, τι έχουν διαβάσει και τα ματάκια μας… Θυμάμαι τις επιθυμίες αντιπάλων, οπαδών και στελεχών, για το τι θα γίνει όταν ο Ολυμπιακός δεν θα μπαίνει στους ομίλους του Champions League απευθείας. Η Ελλάδα κατρακύλησε βαθμολογικά, τα προνόμια χάθηκαν, αλλά έτσι είναι όταν οι Πειραιώτες έμεναν ως η μοναδική ομάδα που εκπροσωπούσε επάξια το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ήρθε ο Χάσι τη σεζόν 2017-18 και η ομάδα είχε πρώτο εμπόδιο την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Την ενίσχυσαν και με μετακίνηση οπαδών. Ο Ολυμπιακός έκλεισε στόματα, πέρασε, όπως εκτός άφησε και την Ριέκα, για να είναι στο ραντεβού με τους ομίλους του Champions League. Ανεξάρτητα αν μετά η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη, ο Ολυμπιακός τον πρώτο μεγάλο του στόχο τον είχε πετύχει.

Δοκιμάστηκε η ομάδα, αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης έβαλε στόχο να επιστρέψει ο Ολυμπιακός και στους τίτλους, αλλά και στους ομίλους του Champions League.

Το καλοκαίρι του 2019, η ευρωπαϊκή περιπέτεια, είχε τρεις προκρίσεις. Με καλές ομάδες, ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του, άφησε εκτός διαδοχικά Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ. Τρεις προκρίσεις με το δικό τους βαθμό δυσκολίας η καθεμία. Ο Ολυμπιακός, όμως, πάλι ήταν εκεί. Πάλι στους ομίλους του Champions League.

Το καλοκαίρι του 2020, λόγω της πανδημίας, το σύστημα διεξαγωγής άλλαξε. Βέβαια, ο Ολυμπιακός φρόντιζε να είναι στους ισχυρούς και απέναντί του να βρει τελικά την Ομόνοια. Δύο ματς, έκανε τη δουλειά του και για μια ακόμη σεζόν, η ομάδα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Άλλο αν αυτή τη φορά αγωνιά ο κόσμος, που δύσκολα θα είναι εντός γηπέδων. Από τα πράγματα που σε λυπούν, αλλά πρέπει να κερδηθεί και το στοίχημα με τον κορονοϊό.

ΕΛΙΩΣΕ Η ΚΑΡΑΜΕΛΙΤΣΑ

Εγώ αυτό που είδα πλέον, είναι πως η καραμελίτσα για το ότι ο Ολυμπιακός στα προκριματικά δεν μπορεί, έλιωσε. Έλιωσε για τα καλά. Έχουν πέσει σε κατάθλιψη, βλέποντας τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη να είναι και πάλι εκεί. Με 20 παρουσίες σε ομίλους, μήπως είναι μικρό πράγμα; Ας δοκιμάσουν και ας μας πουν…

Εννοείται πως οι όμιλοι θα έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αλλά η ομάδα θα έχει το χρόνο της ως τότε. Απόψε, όμως, έκανε τη δουλειά του μια χαρά, είχε το 2-0 από το Καραϊσκάκη ως το όπλο του και έτσι «κλείδωσε» την παρουσία του στην κλήρωση της Πέμπτης. Εκεί που θα μάθει τους αντιπάλους του. Μαζί και οι… απέναντί του, που θα φορούν νέες φανέλες τους, που θα φτιάξουν νέα γκρουπάκια στο facebook για να παρακαλούν ώστε ο Ολυμπιακός να μην τα καταφέρει και εκεί.

Και πέρσι το ίδιο έκαναν, μέχρι και Ερυθρό Αστέρα υποστήριξαν. Τις απαντήσεις ωστόσο τις πήραν, βλέποντας την ομάδα να παίζει μέχρι τον Αύγουστο! Και τέλη Σεπτέμβρη, να ξαναβλέπουν τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League. Δεν αντέχονται αυτά τα πράγματα… Δύσκολα…

Διαβάστε επίσης