Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν έχουν ανάγκη αυτή την Εθνική οι «ερυθρόλευκοι»

Δεν έχουν ανάγκη αυτή την Εθνική οι «ερυθρόλευκοι»
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 - 20:06
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Καμία εντύπωση δεν μου προξένησε η εντεκάδα της Εθνικής για τον αγώνα με τη Μολδαβία. Εκτός λέει ο Φορτούνης. Εκτός και ο Μπουχαλάκης. Αμφότεροι, βασικοί στο προηγούμενο ματς, στο φιλικό. Ε, σου λέει και ο Φαν Σιπ τώρα θα παίξει με τη Μολδαβία, εύκολο θα είναι το ματσάκι, άστο να το πάει όπως θέλει αυτός. Και όπως φυσικά θέλουν οι αυλικοί, εκεί γύρω από την ΕΠΟ.

Είναι ξεκάθαρο πως πλέον πάει το… σπρώξιμο σύννεφο. Παίκτες που δεν μπορούν μέσω των ομάδων τους να ανέβουν επίπεδο, να γίνουν περιζήτητοι σε ομάδες του εξωτερικού, μπαίνουν στην εντεκάδα της Εθνικής με στόχο να τους δουν, να τους πιστέψουν…

Βλέπω πολύ κόσμο, οπαδούς του Ολυμπιακού, να θεωρούν πως πρέπει να μην πηγαίνουν εκεί οι παίκτες. Και που πάνε βέβαια, δεν δείχνει να «καίγεται» και ο Ολλανδός προπονητής με ένα απλό βιογραφικό, για να τους χρησιμοποιήσει.

Μόνο που ελάχιστοι φαίνεται πως έχουν καταλάβει ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έχουν ανάγκη την Εθνική ομάδα. Δεν μπορούν να διαφημιστούν μέσω αυτής και δεν θέλουν. Και θα σας το πάω και παρακάτω με αφορμή έναν παίκτη που μας απασχόλησε πρόσφατα. Πρώην «ερυθρόλευκο».

Είχε ανάγκη ο Σιόβας την Εθνική; Δεν «έχτισε» το όνομά του στη Λεγκανιές, στο ισπανικό πρωτάθλημα. Υποβιβάστηκε η Λεγκανιές, αλλά ήρθε η πρόταση από την Ουέσκα και συνεχίζει και εκεί. Είναι άτιμο πράγμα και το ποδόσφαιρο, η μπάλα. Ο Φαν Σιπ έδινε show στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη και ο Σιόβας σκόραρε στο ισπανικό πρωτάθλημα…

Έχει ανάγκη ο Μπουχαλάκης την Εθνική δηλαδή για να δείξει προς τα έξω ποιος είναι; Δεν βλέπουν Ολυμπιακό; Ή μήπως είδαν στην Εθνική τον Τσιμίκα που δεν μπορεί να παίξει αντί του Γιαννούλη; Είχε εικόνα από τον Ολυμπιακό ο Κλοπ, το υπόλοιπο τιμ της Λίβερπουλ, έτσι έκανε την πρόταση και τον απέκτησε.

Είναι πολλά τα παραδείγματα. Θα χρειαστεί την Εθνική ο Φορτούνης μήπως για να φτιάξει το όνομά του; Ή ο Μασούρας; Ελάτε τώρα, σοβαροί να είμαστε. Όλοι όσοι είναι γύρω από το ποδόσφαιρο, έχουν καταλάβει πλήρως τι συμβαίνει με την Εθνική. Ο Φαν Σιπ έχει την τύχη να είναι σε ένα εύκολο όμιλο, κάνει τα δικά του με τις πλάτες αυτών που «κουμαντάρουν» την ΕΠΟ και μαζί βοηθούν και οι γνωστοί προπαγανδιστές. «Πόλεμο» σε όποιον δεν γουστάρουν, εκτός για… πλάκα. Δοκιμές, πειράματα, αλλά μήπως έχουν να απολογηθούν και σε κάποιον; Να δώσουν εξήγηση; Όχι φυσικά. Γι’ αυτό βρίσκουν και τα κάνουν.

Το μόνο άγχος του Μαρτίνς περιμένοντας τους διεθνείς του, είναι να πάνε όλα καλά με την πανδημία και να μη στερηθεί κάποιον από τις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας. Φαίνεται πως το κεφάλαιο Έλληνες διεθνείς του Ολυμπιακού θα έχει και συνέχεια πάντως. Εδώ θα είμαστε…

Διαβάστε επίσης