Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χαρήκατε «ψυχούλες» μου;

Χαρήκατε «ψυχούλες» μου;
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 - 00:51
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Ο Ολυμπιακός είχε μια καλή ευκαιρία στην Πορτογαλία. Μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα και να αλλάξει για τα καλά τον όμιλο, ειδικά από τη στιγμή που η Μάντσεστερ Σίτι έκανε επίδειξη δύναμης στο «Βελοντρόμ» απέναντι στη Μαρσέιγ. Η ομάδα ηττήθηκε 2-0, σε ένα ματς που άξιζε κάτι καλύτερο. Σίγουρα για να φτάσεις σε αυτό το σημείο, κάποια πράγματα δεν τα έχεις κάνει καλά.

Πέφτουν όλοι πάνω στον Μπουχαλάκη για τη φάση του 1-0. Εγώ στην ίδια φάση βλέπω τρία λάθη, για να μη γράψω τέσσερα. Είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά για να είμαι ειλικρινής, περιμένω σε αυτό το κομμάτι να δω βελτίωση. Για το πως παίζεται η μπάλα όταν είναι πίσω και γιατί κάποιες φορές γυρίζει τόσο εύκολα πίσω… Ειδικά όταν είναι νωρίς στο ματς. Κάπως έτσι δεν ήρθε ο αποκλεισμός στην Αγγλία από τους Γουλβς; Ένα φθηνό λάθος πλήρωσες και τότε…

Η ομάδα έψαξε να συνέλθει από το λάθος του 1-0. Και ουσιαστικά το κατάφερε μετά από λίγα λεπτά. Τελείωσε το ματς έχοντας 56% κατοχή μπάλας, πήρε τις στιγμές του. Μπορούσε να ισοφαρίσει, στο τέλος βρέθηκε να δεχθεί και δεύτερο γκολ και το βράδυ του έγινε κακό.

Ο Ολυμπιακός άρχισε ιδανικά τον όμιλο με νίκη επί της Μαρσέιγ. Χθες, με θετικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι το φαβορί ακόμη και για τη δεύτερη θέση. Τώρα, προσγειώνεται στην πραγματικότητα και βλέπει πως ο ρεαλιστικός του στόχος μπορεί να είναι η τρίτη θέση, αλλά αν δεν τα πας καλά στο «Βελοντρόμ», μπορείς να μπλέξεις και να φλερτάρεις ακόμη και με την τέταρτη. Αυτός είναι ο όμιλος, τι να κάνουμε.

Ήταν πάντως μια βραδιά με πολλά συμπεράσματα. Βλέπεις στα social media χαρά που πήραν! Μέχρι και Πόρτο έγιναν! Από τον Αύγουστο είχατε να πανηγυρίσετε «ψυχούλες» μου. Τότε βάλατε κίτρινες φανέλες και υποστηρίζατε Γουλβς. Τώρα μπλε με λευκό και υποστηρίζατε Πόρτο. Αλήθεια, τόση πίκρα; Τόση στέρηση; Τόσο πόνο σας έχει δώσει ο Ολυμπιακός για να βγαίνετε έτσι άνετοι και να χαίρεστε; Δεν θα χαθούμε, εδώ θα είμαστε. Εντός και εκτός συνόρων. Ο Ολυμπιακός βλέπετε και τις κούπες έχει στη συλλογή του και τις διαφημίζει και βαθμούς στην Ελλάδα δίνει και τις πιθανότητές του για κάτι καλό θα έχει στην Ευρώπη. Δεν θα μπω στη διαδικασία οφθαλμός αντί… οφθαλμού εγώ, γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να συγκρίνεις.

Από εκεί και πέρα, βλέπω και κάτι Ολυμπιακάρες που απόψε στήσανε στο απόσπασμα τον Μπουχαλάκη. Και με τη Μαρσέιγ είχε λάθη ο Ανδρέας, αλλά έκανε ματσάρα. Και ο Εμβιλά μπορούσε να τη στείλει κόρνερ την μπάλα και όχι να «γεννήσει» φάση. Όπως και ενδεχομένως ο Σεμέδο μπορούσε να ψάξει κάτι άλλο… Τα λάθη είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Ένα να κάνεις, μπορείς να το πληρώσεις. Πριν μια εβδομάδα, ο αριστερός μπακ της Μαρσέιγ πάει να κάνει ντρίμπλα, τον κόβει ο Ραφίνια, ο Βαλμπουενά σεντράρει και ο Χασάν σκοράρει. Δεν έγινε λάθος εκεί;

Ελπίζω κάποιοι που τα ισοπεδώνετε όλα σε μια βραδιά, να μην είστε έτσι και στη ζωή σας, Γιατί αν είστε έτσι, να το… αφήσω καλύτερα.

Ο Ολυμπιακός τώρα μπροστά του έχει δύσκολο δρόμο. Δύο ματς με τη Σίτι που μετράει έξι βαθμούς με 6-1 γκολ. Δύο νίκες, έχει κάνει μια καλή αρχή και στα δύο συνεχόμενα ματς με τον Ολυμπιακό καλείται να «κλειδώσει» την πρόκριση και μαθηματικά. Εκτιμώ πως τα ματς της Μαρσέιγ με την Πόρτο, θα δείξουν πολλά. Αν κάνει δύο νίκες η μία από τις δύο, μπλέκεις για τα καλά. Μπλέκεις ακόμη και αν πάρουν από μία νίκη. Μπορεί να σε βολεύουν δύο ισοπαλίες. Όλα σχετικά, γιατί ο Ολυμπιακός μετά τα ματς με τη Σίτι θα πρέπει να πάει στη Γαλλία και να αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ». Ένα δύσκολο βράδυ και με άγχος πιθανότατα… Θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα, απλά εγώ δεν θα χάσω την πίστη μου. Πάντα θα πιστεύω πως μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Το 46ο. Ένα πρωτάθλημα που πάλι θα κοιτάξουν να σου βάλουν εμπόδια, να σε… μαγειρέψουν. Ζούμε μια περίεργη εποχή. Η ομάδα έχει «χτυπηθεί» και από τον κορονοϊό, καταγράφει πλέον αρκετά κρούσματα και παίζει ακόμη και αυτό το ρόλο του. Κι αν εδώ λες άλλαξες τον Σισέ με τον Μπα, σας θυμίζω ότι ο Καμαρά, ένας από τους πιο κομβικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, έλειψε και από το Οπόρτο, αλλά και από το Καραϊσκάκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε...

Διαβάστε επίσης

Τελεία και παύλα, Θρύλε είσαι...

Τελεία και παύλα, Θρύλε είσαι...

Τι βραδιά Θεέ μου! Τι ζήσαμε πάλι! Να ήταν και γεμάτο το Καραϊσκάκη… Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για το μεγάλο τρίποντο του Ολυμπιακού και τη μεγάλη δικαίωση του Βαγγέλη Μαρινάκη…