Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έχεις μεγάλη τρέλα και πολλά κιλά... καρύδια ρε Σισέ!

Έχεις μεγάλη τρέλα και πολλά κιλά... καρύδια ρε Σισέ!
Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020 - 17:18
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Ο γιατρός του Ολυμπιακού κάνει τη δουλειά του. Και την κάνει καλά. Βλέποντας το γόνατο του Σισέ και πως… χορεύει αυτό στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο, αγχώνεσαι. Αν έχει πειραχθεί χιαστός, μηνίσκος, κάτι. Ο Χρήστος Θέος δεν ρίσκαρε ποτέ με αυτά. Η εντολή ήταν κάθετη, να αντικατασταθεί ο Σισέ. Ο στόπερ του Ολυμπιακού, όμως, βλέποντας την ομάδα του στο 0-0 απέναντι στον ΟΦΗ, κάνει κατάθεση ψυχής.

Φωνάζει να συνεχίσει. Ναι, δεν ακούει το γιατρό. Είναι από τις στιγμές που μετράει η ψυχή, όμως, η κατάθεση που κάνεις. Κι αυτό έκανε ο Σισέ. Κάλλιστα θα μπορούσε να βγει, να μπει ο Αβραάμ, να το δουν με την… ηρεμία τους. Ακόμη και τώρα που γράφω αυτό το κείμενο, έχω ενδοιασμούς για την κατάσταση του Σισέ. Που προφανώς θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί τι έχει. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό, είδαμε και άλλους στο παρελθόν να βγάζουν ματς με σοβαρό τραυματισμό.

Προφανώς και ο προπονητής έδειξε ότι πήρε μέρος του ρίσκου. Ο Μαρτίνς θα μπορούσε να πει «μπαίνει ο Αβραάμ, τέλος…». Αυτός έδειξε, αποφάσισε με τη σειρά του.

Αυτό που κάνει ο Σισέ, όμως, το γουστάρει ο κάθε οπαδός του Ολυμπιακού. Έβγαλε την τρέλα που έχει. Μεγάλη τρέλα. Έδειξε, όμως, ότι έχει και πολλά κιλά… καρύδια ο Σισέ. Έμεινε μέσα για να βοηθήσει την ομάδα σε αυτή της τη δύσκολη προσπάθεια, στη μάχη για την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος.

Ως επαγγελματίας, έκανε λάθος. Ως εικόνα, όμως, ήταν πολύ δυνατή. Γιατί ήταν κατάθεση ψυχής, αυτή που κάθε οπαδός θέλει να βλέπει από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Ελπίζω και πάλι, όλα να είναι καλά… Για να ηρεμήσει και ο γιατρός!

Διαβάστε επίσης