Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρούμπεν Σεμέδο! Η τρέλα και η Λίβερπουλ…

Ρούμπεν Σεμέδο! Η τρέλα και η Λίβερπουλ…
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 - 22:27
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Για τον Ρούμπεν Σεμέδο έχω την καλύτερη άποψη γι’ αυτά που μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο. Ειδικά όταν είναι συγκεντρωμένος, όταν… φωνάζει στον εαυτό του πως «απόψε θα είμαι όπως πρέπει». Στόπερ που ήρθε και με το «καλημέρα» έκανε τη διαφορά στην άμυνα του Ολυμπιακού. Μαζί του ανέβηκε και ο Μπα, τώρα παίζει με τον Σισέ, μπορεί να τραβήξει τον οποιονδήποτε.

Ο Ολυμπιακός αμυντικά γράφει ρεκόρ, καλές επιδόσεις, αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι μόνο δικό του θέμα. Του πιστώνεται, όμως, σε μεγάλο βαθμό. Ο Ρούμπεν Σεμέδο ήρθε στον Ολυμπιακό για να… φύγει κάποια στιγμή. Έκπληξη για πολλούς, είναι που παρέμεινε στο ρόστερ και για τη φετινή περίοδο. Ο ίδιος πέρσι προς το τέλος της σεζόν είχε δείξει ότι θέλει να συνεχίσει αλλού, αλλά ο Ολυμπιακός δεν ενέδωσε στην Μπενφίκα.

Οι Πορτογάλοι μπορεί να επιστρέψουν, αλλά στην παρούσα φάση, το όνομα της Λίβερπουλ ήρθε και μπήκε στο τραπέζι. Και από όσο γνωρίζω, δεν είναι ένα… παραμυθάκι των Πορτογάλων που έβγαλαν το θέμα. Όντως η Λίβερπουλ έχει στη λίστα της τον Σεμέδο για τον Ιανουάριο, καθώς θέλει να καλύψει τα προβλήματα που της έχουν προκύψει με πολλούς τραυματισμούς.

Για ορισμένους, μπορεί να φαίνεται παράλογο. Βλέπετε, θέλουν να παρουσιάζουν μόνο το… κακό παιδί. Τον Σεμέδο που έσπασε την καραντίνα για να βρεθεί στο πάρτι της Συγγρού. Τον Σεμέδο που στα νεύρα του μπορεί να κάνει πολλά λάθη. Τον Σεμέδο που πριν έρθει στον Ολυμπιακό πέρασε και από τη φυλακή. Το μόνο που δεν αμφισβητείται, όμως, είναι η κλάση του, η ποιότητά του. Γι’ αυτό και τον ήθελε η Μπενφίκα, γι’ αυτό τον θέλει και η Λίβερπουλ.

Ο Σεμέδο, γεννήθηκε για ντόρο. Δεν είναι ούτε θα είναι… βαρετή η ζωή του. Θα περνάει καλά, θα κάνει τα γούστα του, αλλά μέσα στο γήπεδο είναι κάτι… άλλο. Κι αυτό, το γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του. Ο Μαρτίνς θα τον περιμένει να επιστρέψει, όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ θα τιμωρηθεί με πρόστιμο. Από εκεί και πέρα, όμως, επιθυμούσε την παραμονή του, ήθελε να στηριχθεί πάνω του στην Ευρώπη και στους ομίλους του Champions League. Με αυτόν μπήκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε αυτούς.

Ο Φερνάντο Σάντος, προπονητής του στην εθνική Πορτογαλίας, διαχώρισε τη θέση του. Δεν τον έβγαλε στη… σέντρα για το ξενύχτι, παρέπεμψε στον Ολυμπιακό γι’ αυτό. Τον έβαλε βασικό στο φιλικό της Τετάρτης και δεν του δημιούργησε πρόβλημα με τη συμμετοχή του εκεί. Κάτι που επίσης δείχνει πολλά…

Τα εκτός γηπέδου, είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Η Λίβερπουλ, όμως, τον έχει ξεχωρίσει, τον καλοβλέπει και είναι λογικό να τον θέλει. Κάλλιστα μπορεί να σταθεί σε αυτό το πρωτάθλημα ο Σεμέδο, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από πρωτοκλασάτα στόπερ. Νομίζω πως θα δούμε αρκετά επεισόδια σε αυτό το θέμα στη συνέχεια.

Κρατήστε πως Λίβερπουλ και Ολυμπιακός άνοιξαν παρτίδα για τα καλά με τη μεταγραφή του Τσιμίκα…

Διαβάστε επίσης