Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν τους πέρασε το μπλόκο!

Δεν τους πέρασε το μπλόκο!
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 - 22:21
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Πάμε στο… ψητό κατευθείαν. Ο Ολυμπιακός στην Τούμπα δεν ήταν καλός. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο, θα μπορούσε να έχει προηγηθεί, να έχει σκοράρει, να βάλει άλλα δεδομένα στο ματς. Η ισοπαλία του κάνει μια χαρά. Την παίρνει μαζί του και συνεχίζει το δρόμο του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μένει μόνος πρώτος, αήττητος, είναι στο +10 από τον ΠΑΟΚ. Εκκρεμεί και η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη άλλωστε, να δούμε τι θα προκύψει και εκεί, με ανοιχτό το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών του ΠΑΟΚ.

Εγώ αυτό που είδα, είναι ένα ωραίο μπλόκο που προσπάθησαν να φτιάξουν. Τρίτο σερί εκτός έδρας ματς ήταν αυτό για τον Ολυμπιακό. Είχε περάσει από την Τρίπολη, με νίκη επί του Αστέρα. Είχε περάσει με νίκη και από το Αγρίνιο, κόντρα στον Ολυμπιακό. Που ήθελαν να τον σταματήσουν; Στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ.

Θέλετε να πάρουμε υποθετικά το σενάριο; Έληγε το ματς 1-0. Γινόταν 2-1 στο δοκάρι του Τζόλη. Ο ΠΑΟΚ θα πήγαινε στο -7 από τον Ολυμπιακό και οι δύο ομάδες θα έχουν να αναμετρηθούν ξανά στις 27 Ιανουαρίου στο Καραϊσκάκη. Τι πιστεύετε; Δεν θα διαβάζατε για ΠΑΟΚ που είναι… εδώ; Για τον Ολυμπιακό διάφορα υπονοούμενα;

Αυτός ήταν ο στόχος. Στο μπλόκο, να… κολλήσει ο Ολυμπιακός. Ήρθε το γκολ του Μπα και τους χάλασε όλο το έργο τώρα, με τον Ολυμπιακό να είναι στο +10 από τους Θεσσαλονικείς. Και την εκτίμησή μου για τον αγώνα του Καραϊσκάκη, την κάνω… Ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που είδαμε στην Τούμπα.

Από εκεί και πέρα, ήταν ένα κακό βράδυ. Δεν βγήκαν οι επιλογές του κόουτς, δεν μπόρεσε να απειλήσει στο δεύτερο μέρος. Βέβαια, κρατάω και το ότι τόσο οι δύο προπονητές, όσο και οι παίκτες, αναφέρθηκαν στον δυνατό αέρα.

Δεν μου άρεσε που είδα τον Ολυμπιακό να τρώει τρεις φάσεις από τον Ίνγκασον. Και μοιραία και το γκολ. Αλήθεια, με την ευκαιρία. Τι διαφορά έχει το γκολ του Ολυμπιακού στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ, με αυτό στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός; Δείτε γραμμές και μου… λέτε.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, με την έγκριση της ΠΑΕ, μπήκε κι έβαλε πανό στην εξέδρα. Αυτό με το όνομα του Τζήλου, ήταν όλα τα λεφτά πάντως! Πρώτη φορά αναγνωρίστηκε η… συμπαράσταση ενός διαιτητή σε μια ομάδα. Πως έπαιξε ο Βιεϊρίνια απόψε άλλωστε στην Τούμπα; Λόγω Τζήλου… Να μην πουν ένα ευχαριστώ για τα τόσα πέναλτι; Πανέξυπνη η κίνησή τους, άντε, έγραψαν και τον Κωνσταντινέα, λογικά θα είναι καλεσμένος στη «Δίκη» του Θωμαΐδη τώρα.

Δεν τον πήγε και τον Μαρτίνς το βράδυ, αλλά αυτό που έκανε ο Γκαρσία με τον Τζόλη, ήταν… φοβερό! Έχοντας και τον Ραφίνια σε ένα ακόμη δύσκολο βράδυ, χωρίς να ανέβει, να του φορτώνουν την πλευρά αρκετές φορές.

Η δουλειά έγινε για τον Ολυμπιακό, που καλείται να διορθώσει αυτά που δεν… πάνε καλά. Θα τονίσω κάτι, όμως. Μπαίνοντας στο 2021, με το μπλόκο και λόγω προγράμματος, είδα το +5 από τον ΠΑΟΚ να γίνεται +10. Τόσο με τις γκέλες της ομάδας της Θεσσαλονίκης βέβαια, αλλά η ομάδα πέρασε από Τρίπολη, Αγρίνιο, Τούμπα και συνεχίζει αήττητη.

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

Διαβάστε επίσης

Το ποδόσφαιρο σας ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ!

Το ποδόσφαιρο σας ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ!

Τα... καφενεία της Ομόνοιας, της Κράσνονταρ, η γλώσσα που έβγαλαν κόντρα στον Ολυμπιακό! Ποιοι δίνουν βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο;