Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άτιμο πράγμα το κάρμα! Δικαίωση εντός κι εκτός γηπέδου!

Άτιμο πράγμα το κάρμα! Δικαίωση εντός κι εκτός γηπέδου!
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 - 14:02
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Άτιμο πράγμα το κάρμα. Να το ξέρετε αυτό. Και δείτε τι παιχνίδια σου παίζει η μοίρα καμιά φορά έτσι; Ειδικά σε αυτούς που ζουν στον μικρόκοσμό τους και πήραν ένα ακόμη μάθημα. Και χθες βράδυ, αλλά και σήμερα το πρωί.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2014, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον ΠΑΟΚ. Γνωρίζει την εντός έδρας ήττα με 1-2, λίγες ημέρες πριν παίξει με την Μάλμε στο Champions League. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης βλέπει τον Άγγελο Αναστασιάδη στα αποδυτήρια και του δίνει συγχαρητήρια.

Την επόμενη ημέρα, 4 Δεκεμβρίου 2014, έρχεται η δίωξη του του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστείδη Κορέα και πάνω σε αυτή, «χτίζονται» πολλά. Ακόμη και καριέρες για ορισμένους. Θα επιστρέψω, όμως, σε αυτό.

27 Ιανουαρίου 2021, ο Ολυμπιακός υποδέχεται πάλι τον ΠΑΟΚ στο γήπεδό του. Αυτή τη φορά, τον «καθαρίζει» με 3-0, με τα γκολ των Ελ Αραμπί, Καμαρά και Βρουσάι. Όχι, δεν περίμενε κανείς συγχαρητήρια από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Όταν όλα αυτά τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει, έχουν υιοθετήσει την τακτική της λάσπης απέναντι στο σύλλογο του Ολυμπιακού και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Την επόμενη ημέρα, 28 Ιανουαρίου 2021, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακήρυξε αθώο τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και όλους τους υπόλοιπους. Τα όσα έχουν προηγηθεί, είναι γνωστά σε όλους. Είναι άτιμο πράγμα το κάρμα, όμως. Είδατε πως έρχονται κάποια πράγματα; Από την ανωτερότητα του Βαγγέλη Μαρινάκη ένα βράδυ της ήττας το 2014, στην απόλυτη δικαίωση (εντός και εκτός γηπέδου) το 2021.

Μεσολάβησαν πολλά. Όλα αυτά τα χρόνια, γράφτηκαν χιλιάδες λέξεων. Έπαιξαν βρώμικα με το όνομα του Ολυμπιακού, του Βαγγέλη Μαρινάκη, όλων όσων κατηγορήθηκαν. Έκαναν τα πάντα για να περάσει στο υποσυνείδητο του κάθε Έλληνα οπαδού, ότι αυτοί φταίνε, ότι αυτοί είναι οι υπεύθυνοι. Το πέρασαν σε μια μερίδα, μόνο που αυτή τη φορά δεν μιλούν τα blog, οι τηλεοπτικές δίκες και τα τρολάκια στα social media.

Αυτή τη φορά, μίλησε η πραγματική δικαιοσύνη και έχασαν τη λαλιά τους. Την έχασαν το βράδυ της Τετάρτης από την ομάδα του Μαρτίνς μέσα στο γήπεδο. Είχαν φροντίσει νωρίτερα να χτίσουν κλίμα, να προσπαθήσουν μέσω παραγγελιών της ΕΠΟ στην ΚΕΔ, να φτιάξουν ένα νέο ψέμα. Ότι σπρώχτηκε ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι και γι’ αυτό αυξάνεται η διαφορά του στη βαθμολογία. Ε, βλέπεις και τι έγινε στα γήπεδα την Τετάρτη και νιώθεις. Στα γήπεδα έτσι, ΜΕΣΑ στον αγωνιστικό χώρο, όχι σε αίθουσες και… ξενοδοχεία.

Η σημερινή ημέρα, σαφέστατα και είναι ξεχωριστή. Όλοι όσοι κυνηγήθηκαν είναι αθώοι. Και για μένα, έχει ειδικό βάρος αυτή η απόφαση. Και για τον ηγέτη του Ολυμπιακού φυσικά, αλλά και για τον… τελευταίο, ένα διαιτητή π.χ. που λόγω της στοχοποίησης δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει στην περιοχή του.

Σήμερα, τελείωσε ένα ΨΕΜΑ. Ήθελαν να έχουν σε ομηρία τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ταυτόχρονα την ομάδα του Ολυμπιακού. Να μη μπω στη διαδικασία να γράψω για υποβιβασμούς και όλα τα άλλα σενάρια που επιθυμούσαν. Άλλες… επιτυχίες τους και αυτές!

Τώρα, όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού, ζητάει να μη μείνει τίποτα αναπάντητο. Να κυνηγηθούν όλοι όσοι έπαιξαν βρώμικα όλο αυτό το διάστημα. Αυτή, είναι μια απόφαση των πρωταγωνιστών όλα αυτά τα χρόνια. Των ανθρώπων που κυνηγήθηκαν.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτοί. Όλοι σήμερα νιώθουμε και εισπράττουμε μια δικαίωση, γι’ αυτό και ο κόσμος έχει… ξεσπάσει. Διαβάζαμε για δημοσιογράφους της «εγκληματικής οργάνωσης». Διαβάζαμε μετά για δημοσιογράφους της «συμμορίας». Έτσι τους βόλευε το πακέτο, για να είναι πιο ελκυστικό. Έχτισαν λαό με ψεύτικα προφίλ στα social media. «Χτυπούσαν» από το πρωί ως το άλλο πρωί, κανονικότατα. Με απρεπείς χαρακτηρισμούς. Έπαιζαν με τις οικογένειες όλων. Ήρθε, όμως, μια μεγάλη νίκη μέσα στο γήπεδο και μια απόφαση της δικαιοσύνης μέσα σε λίγες ώρες, για να πάρουν πολλές από τις απαντήσεις.

Όχι, δεν περιμένω να ζητήσει κανείς συγνώμη. Που να βρουν το σθένος να το πράξουν. Θα προσπαθήσουν να βρουν κάτι άλλο να ασχοληθούν, να καταπιαστούν. Ας πειστούν, όμως, βλέποντας αριθμούς τηλεθέασης και όχι μόνο, πως μόνοι τους τα πιστεύουν πια.

Μήπως η πλειοψηφία του κόσμου της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ το βράδυ της Τετάρτης θεωρούσε υπεύθυνη τη διαιτησία; Αυτή έφταιγε; Υποβιβασμό ζητούσαν και εφ’ όρου ζωής απαγόρευση.

Σας το επαναλαμβάνω. Ο κόσμος του Ολυμπιακού νιώθει τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση που θα μπορούσε να έχει. Βλέπει μέσα σε λίγες ημέρες πάρτι μεταγραφικό με Παπασταθόπουλο, νίκη που έστειλε τον ΠΑΟΚ στο -15, δικαίωση μέσω απόφασης της πραγματικής δικαιοσύνης. Για το πως αισθάνεστε όλοι εσείς που υιοθετήσατε αυτή τη λάσπη, που την εκτοξεύσατε, που… παραδώσατε ψυχές στο διάβολο και συμμαχήσατε, κοιταχτείτε στον καθρέφτη.

Απορώ αν μπορείτε να κοιμάστε ήσυχα τα βράδια. Αν αισθάνεστε τύψεις για ότι χτίσατε και σας το επέστρεψε (και) το ίδιο το ποδόσφαιρο…

Διαβάστε επίσης