Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού με τις εξελίξεις στην Ευρώπη!

Το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού με τις εξελίξεις στην Ευρώπη!
Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 - 19:56
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Μεγάλος χαμός για την ιστορία με την European Super League και το τι θα γίνει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Για μένα είναι μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό, που έστω και επικοινωνιακά, έπαιξε το όνομά του για να συμμετάσχει σε αυτή τη φόρμουλα. Ανεξάρτητα αν και τα πρώτα μηνύματα δεν ήταν ενθαρρυντικά από ανθρώπους του συλλόγου, όσον αφορά σε μια προοπτική.

Έβλεπες, όμως, στο εξωτερικό, σχόλια των ξένων φίλων του ποδοσφαίρου. Έβαζαν τους δώδεκα που έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση και αναζητούσαν τις υπόλοιπες ομάδες. Και σε αυτές, είναι και ο Ολυμπιακός. Αυτό, φυσικά οι «ερυθρόλευκοι» το κέρδισαν με την εικόνα τους τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί οι αναφορές, υπήρχαν από φίλους του ποδοσφαίρου στο εξωτερικό. Έβλεπες να γράφουν για τον Ολυμπιακό από την Ελλάδα και τη Γαλατά από την Τουρκία. Έτσι είναι αυτά…..

Φυσικά και από την ομάδα των Πειραιωτών δεν έχει δοθεί στίγμα για μετάβαση στη European Super League. Κρίνοντας και από την πρώτη δήλωση του Πέδρο Μαρτίνς, μόνο θετικό δεν τον είδα, κάθε άλλο. Χωράει μεγάλη κουβέντα για την επόμενη ημέρα στο ποδόσφαιρο με αυτά τα δεδομένα, αλλά εγώ στέκομαι στο κέρδος του Ολυμπιακού. Γιατί ότι και να συμβεί στο τέλος, κερδισμένος θα είναι. Ακόμη και με το νέο format του Champions League, ο δρόμος του για τους ομίλους μπορεί να είναι πιο βατός.

Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια, δεν απαξίωσε την Ευρώπη. Μπορεί να μην ήρθε η σούπερ πορεία, αλλά είναι εκεί. Έχω εξηγήσει και παλιότερα, πως είναι μια φιλοσοφία του Βαγγέλη Μαρινάκη και μάλιστα, μπορείτε να ακούσετε και το σχετικό podcast που είχα κάνει, σχετικά το θέμα αυτό. Ο Μαρινάκης θέλει να βλέπει τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη να προχωράει. Και φέτος θα μπορούσε να το έχει κάνει, ανεξάρτητα αν λύγισε από τα προβλήματα του πρώτου αγώνα και το ραντεβού του με την ατυχία, καθώς έπεσε πάνω στην Άρσεναλ, που ήταν πιο υποψιασμένη σε όλα τα επίπεδα, μετά την περσινή ιστορία και τον αποκλεισμό της.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να ψηλώνει στην Ευρώπη, να είναι πάντα υπολογίσιμος και να κερδίζει και στην εκτίμηση του μέσου φιλάθλου. Ξέρετε, κέρδος είναι ακόμη και η ανάρτηση του Ποντένσε. Γιατί παίκτες της Γιουνάιτεντ και όχι μόνο, με την ερυθρόλευκη φανέλα του Ολυμπιακού τον έβαλαν τον Πορτογάλο, όχι με αυτή των Γουλβς.

Λεπτομέρειες για κάποιους, αλλά στο ταμείο που γίνεται στο τέλος, ο Ολυμπιακός είναι ο κερδισμένος της υπόθεσης όπως φαίνεται. Έστω και επικοινωνιακά σε τέτοιες ώρες…

Θυμηθείτε εδώ το επεισόδιο με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια.

Ακούστε το μέσω Spotify εδώ:

Ή μπορείτε μέσω του YouTube εδώ:

Διαβάστε επίσης