Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η μεγάλη δικαίωση του Βαγγέλη Μαρινάκη!

Η μεγάλη δικαίωση του Βαγγέλη Μαρινάκη!
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 - 00:59
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Περίμενα τα ματς για τα προκριματικά του Conference… Μαύρη νύχτα. Άρης και ΑΕΚ αποχαιρέτησαν, από τα πρώτα τους ραντεβού. Στην τρίτη πλέον διοργάνωση της UEFA. Δεν είναι ούτε για καζούρα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο κατρακυλά. Η 30ή Ιουλίου, είναι η ημέρα που ο ηγέτης του Ολυμπιακού έχει τα γενέθλιά του. Οι ευχές όλων, συνοδεύουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη μεγάλη του δικαίωση, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ.

Άλλοι επένδυσαν στη λάσπη, στην προπαγάνδα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ακόμη και όταν είδε τα δύσκολα, ότι είπε, το έκανε. «Θα τα αλλάξω όλα» έλεγε και το έπραξε. Και ο Ολυμπιακός επέστρεψε και κατέκτησε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα. Είναι και το φαβορί και για το τρίτο, που θα είναι το 47ο στην ιστορία του. Μπήκε στους ομίλους του Champions League, έφτασε στους «16» του Europa League. Και μπορούσε και παραπάνω, στις λεπτομέρειες κρίθηκαν όλα.

Τέτοια βραδιά που το ελληνικό ποδόσφαιρο καταποντίζεται, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δείχνει το πως γίνεται. ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ! Όχι στην προπαγάνδα. Όχι να λιβανίζουν οι γύρω γύρω. Στον Ολυμπιακό, γίνεται αυτοκριτική. Βλέπουν τα λάθη, κοιτάζουν να τα διορθώσουν. Μόνο που αυτός που τρέχει την ομάδα, την έχει ΚΑΨΟΥΡΑ. Την ΑΓΑΠΑ. Δεν την έχει ως… όπλο για άλλους σκοπούς. Δεν φοβήθηκε να κοντραριστεί. Δεν φοβήθηκε να πάει απέναντι! Δικαιώθηκε περίτρανα, όμως.

Τόλμησε να τον αντιγράψει στα «θα σας αλλάξω όλους», ο… επενδυτής της ΑΕΚ. Κι έφτασε να παίζει με 10 ίδιους από αυτούς που -και καλά- θα άλλαζαν. Όχι, δεν χωράει σύγκριση. Ακόμη και οι φίλοι της ΑΕΚ, κατά βάθος γνωρίζουν τις τεράστιες διαφορές και τη σκληρή πραγματικότητα. Ανεξάρτητα αν κάποιοι προσπαθούν να τους παραμυθιάσουν.

Χρόνια πολλά στον άνθρωπο που άντεξε πολλές ΜΑΧΕΣ. Πολλές στιγμές που τον πολέμησαν. Δεν πτοήθηκε. Άλλοι θα είχαν φύγει… τρέχοντας, αφήνοντας τη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας στον προβληματισμό. Ο ίδιος, όμως, ανέλαβε το 2010 και έχουμε 2021. Έντεκα χρόνια μιας διαδρομής με κούπες, με μεγάλες βραδιές. Αλλά και στις πίκρες, εκεί, πάνω από το… πρόβλημα για να ψάξει τη λύση, την επόμενη ημέρα.

Γερός να είναι με την οικογένειά του. Αποτελεί τον εγγυητή για το μέλλον του Θρύλου, για έναν Ολυμπιακό που πλησιάζει πιο κοντά στο πέμπτο αστέρι. Κι αυτό, θα το ράψει στη φανέλα του με τον εορτάζοντα Βαγγέλη Μαρινάκη! Χρόνια πολλά και γερά. Αυτός ξέρει!

Διαβάστε επίσης