Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προτεραιότητα το 48ο και το Champions League

Προτεραιότητα το 48ο και το Champions League
Πέμπτη, 5 Μαΐου 2022 - 17:17

Ο Ολυμπιακός στην Τούμπα εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος στην ιστορία του. Οι «ερυθρόλευκοι» το γιόρτασαν με την ψυχή τους και πλέον, το μυαλό πηγαίνει και στη νέα χρονιά. Βλέπετε κάποια μηνύματα υπάρχουν ήδη, όπως με τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων και το ότι ο Ολυμπιακός γλιτώνει έναν προκριματικό γύρο.

Αυτή τη στιγμή, η απόφαση έχει παρθεί. Σε απόλυτη συνεννόηση, διοίκηση και προπονητής. Ο Πέδρο Μαρτίνς, στα επόμενα ματς, αναμένεται να χρησιμοποιήσει παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής, παίκτες που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ως τώρα... τράβηξαν κουπί. Που επιβαρύνθηκαν, που παίζουν συνεχόμενα. Και ήδη, υπάρχουν και κάποια προβλήματα τραυματισμών. Για να μην... τρέχουν οι «ερυθρόλευκοι» έτσι και ενόψει της νέας σεζόν, έχουν πάρει την απόφαση, να μην «καούν» παίκτες. Να ολοκληρωθεί η χρονιά και με ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα και κάπως έτσι, να μπει σε προτεραιότητα το 48ο πρωτάθλημα και η πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Θα γίνει κανονικά προετοιμασία, όχι μια κατάσταση των προηγούμενων ετών που λόγω της πανδημίας υπήρξε αναπροσαρμογή όλου του καλεντάρι. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να είναι έτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση. Να μπουν αρχικά στους ομίλους του Champions League, να επιστρέψουν σε αυτούς. Η διοίκηση άλλωστε, ήδη έχει βάλει μπροστά κινήσεις. Και όπως επισημάνθηκε και από τον αντιπρόεδρο των Πειραιωτών, Κώστα Καραπαπά, θα γίνει ό,τι πρέπει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η περσινή δοκιμασία και με τα προβλήματα κορονοϊού στα προκριματικά, είναι μάθημα. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο, ο Μαρτίνς θέλει οι παίκτες του να εμφανιστούν ξεκούραστοι στην προετοιμασία, να έχουν πάρει τις ανάσες τους. Να δουλέψουν σε ένα σωστό πλαίσιο και ο Ολυμπιακός να μπει πανέτοιμος για την επιστροφή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά και να βάλει τις βάσεις για το 48ο πρωτάθλημα με το «καλημέρα».

Οι δηλώσεις του Μαρτίνς μετά το τέλος του αγώνα στην Τούμπα άλλωστε, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω με τον καλύτερο τρόπο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει ζήσει την πίεση, γνωρίζει τι έχει τραβήξει αυτή η ομάδα όλη αυτή τη σεζόν και περιμένει πως και πως, το να ξεκουραστούν κάποιοι ποδοσφαιριστές του που αποτελούν βαρόμετρο για τους «ερυθρόλευκους».
Ο βασικός στόχος επιτεύχθηκε, ας δούμε έτσι και παίκτες που ως τώρα δεν είχαν δείξει πολλά...

Διαβάστε επίσης

Έτσι όπως έπρεπε τα είπε…

Έτσι όπως έπρεπε τα είπε…

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για τη συνέντευξη του Κώστα Καραπαπά στον «bwinΣΠΟΡ FM 94,6» και τα μηνύματα που περνούν…