Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ευχαριστούμε για όλα, αλλά κόουτς πλέον είσαι εκτός τόπου και χρόνου...

Ευχαριστούμε για όλα, αλλά κόουτς πλέον είσαι εκτός τόπου και χρόνου...
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 - 13:33
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Για τον Μαρτίνς έχουμε μιλήσει πολύ. Καιρό. Ήμουν από τους πρώτους που του είχα κάνει έντονη κριτική που ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί στο Κύπελλο Ελλάδας από τη Λαμία. Στα δικά μου μάτια, πίστευα τότε πως δεν μπορούσε αυτό να συμβεί. Ο Μαρτίνς της δεύτερης και τρίτης χρονιάς, δεν είχε σχέση με αυτόν της πρώτης που μάθαινε την ομάδα. Βελτιώθηκε, έδειξε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, πέτυχε. Φτάσαμε να ζήσουμε μοναδικές στιγμές στο “Emirates” σε μια ονειρική πρόκριση. Κλήθηκε να διαχειριστεί την ομάδα σε μια δύσκολη εποχή με τον κορονοϊό, αλλά πλέον, το ‘χει χάσει το έργο και μιλούν τα αποτελέσματα, αλλά και οι δηλώσεις του.

Με τον εαυτό μου τα έχω καλά, γιατί τον στήριξα. Όπως και για κάποια ζητήματα που είχα τους ενδοιασμούς μου, νιώθω πως δεν άλλαξε κάτι. Δεν ήταν ο προπονητής που «έφτιαχνε» την ομάδα ψυχολογικά. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, φαίνονται και οι παίκτες σαν να έχουν «αδειάσει», σαν να μην εμπνέονται. Ίσως γιατί ανακάτεψε πολύ την ομάδα; Γιατί δεν ένιωθαν καλά; Έχουν και αυτοί βέβαια τις ευθύνες τους, είναι μια άλλη κουβέντα που δεν θα την βγάλουμε στην άκρη. Θα την κάνουμε και άμεσα…

Μου λένε πολλοί για το ρόστερ. Και το είπα παραστατικά. Πήγα σε ένα ραδιόφωνο. Δεν είχε σήμα, έπεφτε στα FM, δεν πλήρωνε στην ώρα του, τα μάζεψα και έφυγα. Πήγα σπίτι μου. Αν ο Μαρτίνς ένιωθε ότι φταίει η διοίκηση, έπρεπε να τα μαζέψει και να φύγει. Να πει πως δεν τον εμπνέει αυτό το πλάνο και να μη συνεχίσει. Πριν την έναρξη της προετοιμασίας, έβαζε μια φωτογραφία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και έλεγε πόσο μεγάλη υπόθεση είναι να έχει τον πρόεδρο δίπλα του, να τον στηρίζει. Αυτός την έβαλε… Δεν το γράψαμε εμείς.

Μεταγραφικές αστοχίες πολλές. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Και όπως ήταν αναμενόμενο, όταν βγαίνεις μπροστά, όταν λες τα δικά σου για θέματα όπως του Φορτούνη, θα υποστείς και τις συνέπειες. Δήλωνε πως ήταν δική του απόφαση. Ο κόσμος είδε να μη στηρίζει έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή και φυσικά, φώναζε το όνομά του, για να «πικάρει» και την επιλογή του προπονητή.

Αχάριστος δεν είμαι. Ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό πρόσφερε. Έγραψε ρεκόρ. Δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις, ειδικά σε άλλες εποχές. Και δεν πίστευα ότι ήταν καλύτερος του Μπάγεβιτς ή του Βαλβέρδε. Είχε τη δική του διαδρομή στον Ολυμπιακό, προσπάθησε, έφερε ιδέες, αλλά από κάποια στιγμή και μετά, έγινε προβλέψιμος. Σαν να στέρεψε από ιδέες. Σαν να έχασε τα αποδυτήρια; Δεν ξέρω τι του συνέβη, αλλά ο Μαρτίνς αυτός δεν ήταν. Κι αυτό, διαπιστωνόταν από τις δηλώσεις του. Μαζεμένες δικαιολογίες, πολλές κουβέντες. Η Μακάμπι ήρθε δύο ημέρες νωρίτερα, αλλά ο Ολυμπιακός πήγε χωρίς προπόνηση στο Ισραήλ. Δεν πίστευε ότι θα επηρεαζόταν από τις συνθήκες, αλλά τις επικαλέστηκε μετά το 1-1.

Καμπανάκια χτυπούσαν και πολλά. Η διοίκηση τον περασμένο Γενάρη τον στήριξε. Γιατί αν τότε δεν του είχε ανανεώσει το συμβόλαιο, μπορεί να είχε μπει σε αμφισβήτηση το 47ο πρωτάθλημα. Εκεί πέρασε το μήνυμα πως με αυτόν θα πορευθεί. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν καλή. Κακή εικόνα με Αταλάντα, σε πολλά ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Κι έχοντας χάσει και έναν τελικό νωρίτερα από τους Θεσσαλονικείς.

Μετά το τέλος του αγώνα με την Μακάμπι Χάιφα, πίστευα πως θα πάρει την ευθύνη. Όχι να… τραγουδήσει το «αναλαμβάνω την ευθύνη μου σαν άντρας» για να καλύψει το 0-4. Να πει ότι παραιτείται. Γι’ αυτό και ρώτησα στη συνέντευξη Τύπου για το αν έχει κλείσει ο κύκλος του. Πιστεύει πως θα δουλέψει και θα το γυρίσει. Μόνο που αυτή τη στιγμή, πιστεύω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να το εκτιμά αυτό. Ειδικά μέσα στον οργανισμό του Ολυμπιακού, που γνωρίζουν και καταστάσεις.

Ο Μαρτίνς κάπου στη διαδρομή το ‘χασε. Είχε στήριξη. Δεν μπήκε στα σχοινιά σε σχέση με προκατόχους του. Εκνευρίστηκε με τις ερωτήσεις για το… μέλλον του, αλλά επί κορονοϊού, ελάχιστες φορές μπήκε σε δυσκολία από εμάς τους δημοσιογράφους. Πραγματικά πρέπει να τον ευχαριστούμε για ό,τι πρόσφερε στον Ολυμπιακό. Να είναι καλά, αλλά το διαζύγιο είναι αναπόφευκτο. Δεν μπορείς να πεις στον οπαδό που ένιωσε ταπεινωμένος με το 0-4 από την Μακάμπι Χάιφα, όχι τη… Ρεάλ Μαδρίτης, να πάει την Πέμπτη στο γήπεδο και να κοουτσάρει ο Μαρτίνς. Οι δικαιολογίες εξαντλήθηκαν και το θέμα για τον Πορτογάλο δεν είναι αν θα γίνει κατά ένα, δύο εκατομμύρια πλουσιότερος. Δεν παραιτήθηκε, φαίνεται πως θα περιμένει τη διοίκηση να τον φωνάξει… Επαγγελματίας θα πει κάποιος. Ναι, οκ… Πέμπτη σεζόν στην ομάδα, ίσως θα έπρεπε να διαβάζει και να αναγνωρίζει και κάποια πράγματα διαφορετικά.

Αναμένοντας τις εξελίξεις, θα επιστρέψω με νέο άρθρο… Να είστε καλά, να προσέχετε τους εαυτούς σας. «Σκάσαμε» όλοι από αυτή τη νύχτα, δεν κοιμηθήκαμε, αλλά θα πρέπει να δούμε μπροστά, όπως έγινε πριν έρθει ο Μαρτίνς, αλλά και μετά από αυτόν…

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

Υ.Γ.2: Όταν ο κόσμος παρατάει δουλειές και διακοπές, έρχεται στο γήπεδο, σε στηρίζει, του ζητάς μια συγνώμη. Και ο Μαρτίνς αντί να ζητήσει συγνώμη, χτυπούσε το χέρι στο τραπέζι, εκνευρισμένος επειδή ρωτούσαμε για παραίτηση και για κύκλο που έχει ολοκληρωθεί…

Διαβάστε επίσης