Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

H κραυγή απελπισίας και το διαχρονικό…ξύδι

 H κραυγή απελπισίας και το διαχρονικό…ξύδι
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015 - 22:18

Εκραξε ο Κοντονής ! Εβγαλε κραυγή απελπισίας, μετά από μήνες σιωπής και περισυλλογής : «Υπάρχω ! Και όσο υπάρχω, θα το ... φωνάζω» !

Μήνες ολόκληρους είχε να φωνάξει, να κάνει αισθητή την παρουσία του. Αναλώνονταν επικοινωνιακά με την υποδοχή διαφόρων αθλητών περίεργων αθλημάτων, όπως του τρίτου παγκόσμιου πρωταθλητή της ... πολλαπλής μπουρμπουλήθρας. Ε, δεν είναι αυτές σοβαρές ασχολίες για ένα πληθωρικό υφυπουργό και μάλιστα εκ Ζακύνθου, πού έχει σημασία.

Ετσι είναι και εδώ πού τα λέμε, πολύ κράτησε αμίλητος και αφανής. Από την εποχή της υπερήφανης αντίστασης στις ΦΙΦΕΣ και τις ΟΥΕΦΕΣ είχαμε να τον ακούσουμε, να ασχοληθούμε μαζί του. Και – ώ, ναι ! – του λείψαμε ! Άνθρωποι σαν αυτόν, ένα πράγμα δεν μπορούν να αντέξουν : Να βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αφάνεια, στην ανυπαρξία. Εντάξει, να κάνουν υπομονή μία, να κάνουν δύο, στο τέλος δεν αντέχουν. Το παίρνουν απόφαση, βγαίνουν έξω και κράζουν !

Ετσι πού λέτε και ο κ. Κοντονής, ο υπερήφανος υφυπουργός Αθλητισμού πού δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και δεν επιτρέπει ουδεμίαν παράβαση των νόμων ( των δικών του, δηλαδή, γιατί οι ... άλλοι νόμοι, οι πρίν απ’ αυτόν, έχουν κυριολεκτικά δεινοπαθήσει ) μετά από μήνες σιωπής και αφάνειας ξαφνικά πετάχτηκε «σαν την πορδή» ( πού έλεγε η συγχωρεμένη η γιαγιά μου όποτε πεταγόμουνα και της έκοβα την κουβέντα ) και ανακοίνωσε ... τι ;

Εδώ, αγαπητοί, είναι πού λένε ότι η επιστήμη σηκώνει τα χέρια μπροστά σε τέτοια φαινόμενα. Τι ακριβώς ανακοίνωσε, ο κ. υφυπουργός Αθλητισμού ; Εν ολίγοις, ότι εσχάτως σες αγώνες ποδοσφαίρου παρατηρούνται επανειλημμένα φαινόμενα παραβίασης των κανονισμών διεξαγωγής αγώνων, γεγονός πού ήδη προκαλεί την αντίδραση της φίλαθλης κοινής γνώμης» !
Και επειδή ... αντιλήφθηκε όλα αυτά τα αξιοκατάκριτα, ο κ. Κοντονής επισημαίνει ότι η πιστή τήρηση και εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των οργάνων του ποδοσφαίρου. Και αν αυτά τα όργανα δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, δεν θα το αποδεχτεί, δηλαδή ... θα παρέμβει !

Ερώτηση πρώτη : Και τι ... μας το λέει ; Τι μας νοιάζουν όλα αυτά και απευθύνεται ΣΕ ΜΑΣ ; Αν θέλει να παρεμβαίνει, και αν ΤΟΥ ΚΟΝΤΑΕΙ να το κάνει, ας το κάνει, να δεί πόσα απίδια παίρνει ο σάκος.

Δεύτερον, γιατί τον πείραξε τόσο το ΓΚΟΛ του Ιντέγε ; Τι ; Πως είπατε ; Ναι λοιπόν, αυτό πείραξε τον κ. Κοντονή και όλα τα άλλα τα ακούω για πλάκα. Ποια ... φωτοβολίδα και του κώλου τα εννιάμερα, Αυτά, τα γράφουν τα αρδάκια για να δικαιολογήσουν την δήθεν ... «αναγκαία υπουργική πρωτοβουλία» ! Ποιες φωτοβολίδες και πού τις είδαν τα αρδάκια τις φωτοβολίδες ; Καπνογόνο έπεσε, πού δεν αναφέρεται σε κανένα κανονισμό το καπνογόνο, Αλλά αφού δεν τους βγήκε το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ πού περίμεναν και έκαναν ολονύχτιες παρακλήσεις να χάσει ο Ολυμπιακός, το γύρισαν απ’ το τσάμικο στο καλαματιανό.

Τρίτον, πού την είδε ο κ. Κοντονής την «αντίδραση της κοινής γνώμης» ; Ποια είναι η «κοινή γνώμη» πού «αντέδρασε» ; Τα σάϊτς, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες του Αλαφούζου και του Μελισσανίδη ; Αυτοί πού από το πρωϊ ως το βράδυ, ακόμα και να ... βήξει κάποιος, ζητάνε απεγνωσμένα την «παρέμβαση του Κοντονή» ; Με το παραμικρό, αρχίζουν οι παπαριές του τύπου «τι κάνει ο υφυπουργός ;» ή «γιατί δεν παρεμβαίνει ο κ. Κοντονής ;» Καμία κοινή γνώμη δεν αντέδρασε για τα καπνογόνα, κύριε Κοντονή. Μόνον ένα ΜΕΡΟΣ των ΜΜΕ, πού ΟΛΟΙ γνωρίζουμε ΠΟΥ και σε ΠΟΙΟΥΣ ανήκουν.

Τους περίμενε να είναι δουλικά ανθρωπάκια ;

Πάμε παρακάτω. Τέταρτον λοιπόν, και ερωτώ. Γιατί ΑΠΕΙΛΕΙ την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα και τα «αρμόδια όργανα» ο υφυπουργός ; Μήπως ... θυμάται ΠΟΙΑ είναι η ιδιότητα των μελών των πειθαρχικών επιτροπών ; Θυμάται ότι πρόκειται για ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, πού λυσσομανούσε τόσους μήνες να βάλει στη θέση των παλιών ; Τι έπαθε τώρα ο υφυπουργός, ΔΕΝ ... ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ούτε οι τακτικοί δικαστές ; Τι θέλει δηλαδή, να δικάζει ... μόνος του ; Να κατακυρώνει αποτελέσματα, να ακυρώνει γκολ, να σφυρίζει πέναλτυ, να ... συλλαμβάνει και να παραπέμπει ; Τόσο ...δημοκρατικά τα θέλει, τέλος πάντων ;

Τακτικούς δικαστές απαίτησε, τακτικούς δικαστές ΒΆΛΑΝΕ. Ποδοσφαιρικό εισαγγελέα εν ενεργεία απαίτησε, ποδοσφαιρικό εισαγγελέα εν ενεργεία διορίσανε. Τον συγκεκριμένο, τον κ. Σιμιτζόγλου ήθελε, τον κ. Σιμιτζόγλου βάλανε. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν ΠΟΙΟΥΣ και ΓΙΑΤΙ κατηγορεί για ολιγωρία, τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ; Η μήπως είχε την εντύπωση πως οι ΤΑΚΤΙΚΟΙ, οι ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ δικαστές θα ήταν τίποτα «ανθρωπάκια» πού θα υπάκουαν δουλικά στις απαιτήσεις των ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ και των ΥΠΟΠΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ;

Ο κ. Κοντονής, έχει κάθε δικαίωμα να κάνει, ή να μην κάνει αποδεκτή την οποιαδήποτε απόφαση πού θεωρεί ο ίδιος ότι είναι ... «ανεκτική». Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ τον ενέδυσε με υπερ-αρμοδιότητες πού δεν του κάνουν, είναι πολύ ... φαρδιές, τόσο φαρδιές πού ... πλέουν πάνω του.

Οι ...εντιμότατοι φίλοι του !

Και για να το ξεκαθαρίσουμε για άλλη μία φορά. Ο κ. Κοντονής ΒΑΣΙΚΑ έχει πρόβλημα με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, διότι απλά, ήταν ανέκαθεν ήταν, είναι και ΘΑ ΕΙΝΑΙ οπαδός του Παναθηναϊκού. Ο κ. Κοντονής είναι ΦΙΛΟΣ του κ. Αλαφούζου, του κ. Μελισσανίδη και του κ. Ιβάν Σαββίδη. Αυτά, δεν αμφισβητούνται.

Από κεί και πέρα, πρέπει να επαναλάβω, κάτι πού έχω γράψει άπειρες φορές από αυτήν εδώ και από άλλες δημοσιογραφικές επάλξεις : Ο κ. Κοντονής μπορεί να έχει ενδυθεί με αρμοδιότητες πάνω και πέρα από τις διαστάσεις της οντότητάς του, διότι έτσι επέλεξε ο σημερινός πρωθυπουργός, ο ίδιος πού έχει ήδη διακριθεί για πολλές από τις επιλογές του. Όλα αυτά, όμως, σε καμία περίπτωση σημαίνουν και πως μπορεί να ΒΛΑΨΕΙ τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και τους οπαδούς του ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τα βάλει, γιατί απλά, δεν έχει το ανάστημα. Διότι, συγκρινόμενος με το μεγαλείο του Θρύλου, αποτελεί απειροελάχιστο μόριο του ποδοσφαιρικού σύμπαντος.

Από κει και πέρα, αν δεν συμφωνεί με την εγκυρότητα του γκολ του Ιντέγε, δεν πειράζει, τι να κάνουμε. Ξυδάκι, κύριε Κοντονή. Ουδείς ασχολείται με τη γνώμη και την άποψή σου. Αν θέλεις, γράψ’το στα απομνημονεύματά σου, αλλά μη μας ζαλίζεις τον...έρωτα.

Διαβάστε επίσης