Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το τεστ των «μη μεταγραφών» και άλλες πράσινες ιστορίες

Το τεστ των «μη μεταγραφών» και άλλες πράσινες ιστορίες
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 - 17:03

Ίσως φέτος να ξεκίνησε νωρίτερα, αλλά αυτό δικαιολογείται λόγω των εκτάκτων συνθηκών. Συνήθως οι προσπάθειες του Παναθηναϊκού να επηρεάσει τους πάντες και τα πάντα δηλητηριάζοντας το πρωτάθλημα, ξεκινούσαν μία εβδομάδα πριν από το ντέρμπι. Αυτήν τη φορά, ο Αλαφούζος και οι λεγεωνάριοί του ξεκίνησαν την προσπάθεια ακόμα πιο νωρίς, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν! Φροντίζοντας μάλιστα να τη συνδυάσουν με την πρόσληψη του νέου τους προπονητή, του αντικαταστάτη του... αναντικατάστατου Αναστασίου! Και αυτό το αναντικατάστατος, δεν το λέω εγώ. Το έλεγε ο ίδιος Αλαφούζος, αυτός που τον... αντικατέστησε!

Θυμάστε τι έλεγε ο Αλαφούζος, πριν από λίγες μόλις εβδομάδες; «Αν φύγει ο Αναστασίου, θα φύγω κι εγώ»!

Ετσι είναι, βαρυσήμαντες δηλώσεις, που μπαίνουν από το ένα αυτί και βγαίνουν απ’ το άλλο, γιατί την επόμενη κιόλας στιγμή ξεχνιούνται. Σαν να μην έγιναν ποτέ. Και τι συνέβη τελικά; Ο Αναστασίου «πήρε τον μπούλο», ο Αλαφούζος δεν τον πήρε. Ακόμη.

Αντί να αποχωρήσει, που λέτε, και να γίνει παρελθόν όπως διεμήνυε, ο Αλαφούζος προσέλαβε άλλον προπονητή. Ο οποίος πέρασε με επιτυχία όλα τα τεστ! Οπως, για παράδειγμα, το τεστ των μεταγραφών! Για να προσληφθεί προπονητής στον Παναθηναϊκό, θα πρέπει απαραιτήτως να μη ζητάει παίκτες! Και όχι μόνο να μη ζητάει, αλλά να εμφανίζεται, όποτε πρέπει, απόλυτα ικανοποιημένος με το δυναμικό της ομάδας! Οπως έκανε ο... «συγχωρεμένος» ο Αναστασίου! Πριν από κάθε μεταγραφική περίοδο, προχωρούσε στη σωστή δήλωση: «Ο Παναθηναϊκός έχει το καλύτερο ρόστερ»!

Το οποίον βεβαίως ακριβώς μεταφραζόμενο, σήμαινε πολύ απλά ότι δεν χρειάζεται να γίνει καμία μεταγραφή. Κάποιες φορές, μάλιστα, προσέθετε και μία «ουρά»: «Εκτός αν βρεθεί κάτι που πραγματικά να αξίζει» !

Αν δει το χορτάρι, μπορεί να... αρχίσει να το τρώει!

Και το «κάτι» που εννοούσε βεβαίως, ήταν κάνας παίκτης στο τζάμπα! Οπως ένας τερματοφύλακας που πήρε από τον Πανιώνιο τελευταίες ώρες των μεταγραφών και ακόμα δεν έχει δει ούτε το χρώμα του πάγκου. Ή πάλι, κανένας πολυτραυματίας, που ακόμα δεν έχει δει ούτε τον χλοοτάπητα της λεωφόρου. Γιατί έτσι και τον δει, από τη λαχτάρα του μπορεί να πέσει στα τέσσερα και να αρχίσει να τρώει το χορτάρι! Και ονόματα, δεν λέμε.
Ετσι που λέτε, ο Στραπατσάδας πέρασε το τεστ των απαιτήσεων για μεταγραφές με βαθμό λίαν καλώς. Και για να καταλάβετε το πνεύμα και το νόημα της δοκιμασίας, σας μεταφέρω τη σχετική παράγραφο των δηλώσεων του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΟΑ: «Ούτε ο ίδιος ο κ. Στραπατσάδα έθεσε τέτοιο θέμα ούτε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού (σημ. γράφοντος: Κάτι μας... είπε τώρα!!). Οταν φτάσει στο σημείο να έχει σωστή κρίση (σ.γρ.: είναι προφανές ότι τον προσέλαβαν χωρίς να διαθέτει σωστή κρίση!!!) για το ρόστερ που θα παραλάβει από αύριο θα μπορεί να κάνει και τις εισηγήσεις του. Η διοίκηση θα τον ανταμείψει με ό,τι ζητήσει, κάτι που βέβαια είναι...σχετικό»!!!

Γυμνή και αδύναμη σαν πωπός νεογέννητου

Καταλάβατε τώρα; Δεν το γράφω αυτό βεβαίως για σας, τους αναγνώστες αυτής εδώ της στήλης που ΣΙΓΟΥΡΑ έχετε καταλάβει, για τους άλλους, τους απέναντι το γράφω, που όσο να ’ναι, αρκετές φορές μου προκαλούν τον οίκτο με την αγαθοσύνη, την αφέλεια και την... μακαριότητά τους!

Τι σημαίνουν αυτά που διαβάσατε; Οτι, πολύ απλά και απολύτως ΞΕΚΑΘΑΡΑ, περίπτωση ενίσχυσης του Παναθηναϊκού με παίκτες στην ερχόμενη περίοδο των μεταγραφών, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ! Και τι θα γίνει, με την ομάδα που είναι ΓΥΜΝΗ και ΑΔΥΝΑΜΗ σαν πωπός νεογέννητου;

Α, μην... χολοσκάτε γι’ αυτό, αγαπητοί βάζελοι. Δεν υπάρχει και κανένας ιδιαίτερος λόγος δηλαδή να ενισχυθεί η ομάδα, αφού το πρωτάθλημα δεν θα κριθεί στο γήπεδο, ΟΟΟΧΙ! Στα δικαστήρια θα κριθεί! Επομένως, είτε αποκτηθούν παίκτες είτε όχι, το δικαστήριο θα στέψει την ομαδάρα μας πρωταθλήτρια! Ξέρει τι κάνει ο γίγαντας ο πρόεδρος και ηγέτης μας, Αλλάχ ου ακμπάρ.

Τα οράματα και τις ονειρώξεις του, σαν γεγονότα!

Στις ίδιες δηλώσεις ο υπεύθυνος επικοινωνίας (λέγεται ότι... θα γράφει και τα τουίτ του Τουίτι!) αναφέρθηκε και στη γνωστή δήλωση του Αλαφούζου, περί «δικαστηρίων». Και «εξήγησε» ότι εννοούσε πως βάσει πληροφοριών που είχε, πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση που ο ανακριτής ΕΚΛΕΙΣΕ προ ημερών, έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελία, αλλά ακόμη δεν έχει δοθεί σε εισαγγελέα προκειμένου να μελετηθεί και να υπάρξει η σχετική πρόταση στο Δικαστικό Συμβούλιο, που αναμένεται να γίνει μετά από κάτι... μήνες!

Από... πού κι ως πού κι ως... πότε λοιπόν ο Αλαφούζος έχει αντλήσει «πληροφορίες»; Και από... ποιον, ή ποιους, αφού ακόμη η δικογραφία είναι σε «νεκρό σημείο»;

Θα σας πω εγώ, αγαπητοί φίλοι: ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ο Αλαφούζος! Πάλι ΨΕΜΑΤΑ λέει. Ούτε πληροφορίες έχει ούτε ΤΙΠΟΤΑ! Εχει απλά μία ΕΜΜΟΝΗ στο να παρουσιάζει τα οράματα και τις ΟΝΕΙΡΩΞΕΙΣ του σαν... γεγονότα ! Και αυτό για να ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας του, αλλά και για να «ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ» στο μέτρο και τον βαθμό που φρονεί ότι δύναται να επηρεάζει τις εξελίξεις!

Τίποτα δεν ξέρει ο Αλαφούζος, ούτε και πληροφορίες έχει. Απλά, προσπαθεί να δημιουργεί εντυπώσεις για να είναι ΕΤΟΙΜΟ το ΑΛΛΟΘΙ του για τα ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ! Οταν όλοι θα του ζητάνε ευθύνες για τα ανείπωτα ΧΑΛΙΑ και την ΚΑΤΑΝΤΙΑ της ομάδας τους, να έχει κάτι να τους λέει: «Εμείς φταίμε, ή η ΕΠΟ, η διαιτησία, η εγκληματική οργάνωση, το κράτος πού δεν επεμβαίνει» και πάει λέγοντας.

Αυτός είναι ο Αλαφούζος, μόνον αυτά μπορεί να περιμένει κάποιος απ’ αυτόν. Αυτή είναι η λογική του, η πρακτική του, η κοσμοθεωρία του, η φιλοσοφία του:
«Συκοφάντησε, συκοφάντησε, πάντα κάτι θα μένει» !

Σας θυμίζει κάποιον αυτό;

Ξένους διαιτητές για να κερδίσει σίγουρα, όπως με την... Καμπάλα!

Ξένους διαιτητές «ζητάει» ο Πόα. Για να σφυρίξουν δίκαια και να κερδίσει στα σίγουρα. Οπως ακριβώς έγινε με την... Καμπάλα. Φυσικά, αυτό ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Και επειδή ακριβώς δεν γίνεται, γι’ αυτό και το... ζητάει ο Πόα. Γιατί δεν γίνεται με τίποτα. Σίγουρη η άρνηση δηλαδή, οπότε να και ένα ακόμη επιχείρημα «στο πιάτο»: «Εμείς ζητήσαμε ξένους διαιτητές, αλλά η... ΕΠΟ δεν θέλει».

Βεβαίως ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι ξένοι διαιτητές ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ για το ελληνικό πρωτάθλημα. Οπως επίσης, ξέρει πολύ καλά πως πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, όπως ΟΛΕΣ οι ομάδες έτσι και αυτός, ΥΠΕΓΡΑΨΕ ένα έγγραφο, μία ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ότι θα ΥΠΑΚΟΥΕΙ στους ΚΑΝΟΝΕΣ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, διότι αν δεν το έκανε, δεν θα έπαιρνε ΑΔΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο πρωτάθλημα!

Αν τώρα αυτά που υπογράφει τα θεωρεί κωλόχαρτο για την τουαλέτα, δικό του το ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Τις ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ, όμως, καλύτερα να τις ξεχάσει. Δεν περνάνε...

*** Εδώ πού τα λέμε, ο Κάκος τη δικαιούνταν τη θέση. Είναι πιο παλιός ΠΑΟΚτζής από τον Ιβάν.

*** ΚΟΥΙΖ απλής αριθμητικής: Αν ο Αναστασίου πάρει τα οφειλόμενα σε σαράντα δόσεις, ο Στραπατσάδας σε πόσες δόσεις θα πάρει τα... συμφωνηθέντα;

*** «Στραματσιόνι σήμερα, Στραπατσ-ιόνι μετά το ντέρμπι» ( Leon Idas )

*** Ο Παναθηναϊκός διέψευσε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο παίκτες της ομάδας του στο τέλος του αγώνα έδωσαν συγχαρητήρια στον διαιτητή Κύζα. Αλήθεια, ο Πέτριτς, που τον συνεχάρη δια χειραψίας, σε ποια ομάδα παίζει;

*** Τεράστια και ανεπανάληπτη η επιτυχία του διεθνούς Μαραθωνίου. Κανείς δεν άφησε την τελευταία του πνοή! Μόνον 20 δρομείς διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μόλις σε 22 δύο άλλους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ψιλοπράγματα, δηλαδή.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 11/11/2015)

Διαβάστε επίσης