Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξεφτίλα ο Φύσσας, καταπέλτης ο Σα Πίντο: «Όλα ψέματα»!

Ξεφτίλα ο Φύσσας, καταπέλτης ο Σα Πίντο: «Όλα ψέματα»!
Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 - 17:42

Μας τον παρουσίασε χθες ο Παναθηναϊκός. Τον νέο του προπονητή, σε μία σεμνή, λιτή και απέριττη εκδήλωση. Με παρόντα και τον Αλαφούζο. Ο Στραπατσάδας (ποιητική αδεία) είπε πράγματα αναμενόμενα, πλην ενδιαφέροντα. Είπε, για παράδειγμα, ότι η επίθεση φέρνει τα εισιτήρια, η άμυνα τους τίτλους. Για... παίκτες, δεν... αντελήφθη να φέρνουν κάτι. Που να μιλήσει, όμως, για παίκτες που χρειάζεται η ομάδα. Απαγορευμένη είναι η λέξη.

Ο Αλαφούζος, τώρα, επανέλαβε τον γνωστό εαυτό του, με μίαν όμως διαφορά. Οτι αυτήν τη φορά δεν μίλησε καθόλου για τον διαιτητή και τη διαιτησία. Γι’ αυτό το θέμα έχει κάνει προσωρινή εκεχειρία με τον... εαυτό του. Από Δευτέρα θα ξαναρχίσει, με κορύφωση βεβαίως την ημέρα του ορισμού.

Τέλος πάντων, για όλα αυτά έχουμε μπροστά μας μέρες να τα ξαναπούμε. Αλλο είναι αυτό που θα μας απασχολήσει σήμερα, από τα λόγια του Αλαφούζου. Η επανάληψη της αναφοράς του στα δικαστικά. Είπε ακριβώς: «Είμαι αισιόδοξος πως θα έχουμε εξελίξεις στα δικαστικά».

Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά τη φράση αυτή, θα διαπιστώσουμε εύκολα ότι η βεβαιότητα που είχε δείξει στις προηγούμενες δηλώσεις του («το πρωτάθλημα θα κριθεί στα δικαστήρια») μεταβλήθηκε σε απλή «αισιοδοξία». Δήλωση δηλαδή εντελώς αόριστη, στηριγμένη σε απλή πιθανολόγηση. Εμφανέστατη η αλλαγή, που για μένα σημαίνει ότι κάτι θα συνέβη, κάτι πρέπει να μεσολάβησε, που του άλλαξε τη ρητορική.

«Υποπτεύομαι», λοιπόν, ότι ο κ. Αλαφούζος πληροφορήθηκε τα περιεχόμενα του φακέλου της υπόθεσης που ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης έκλεισε και προώθησε στην εισαγγελία προκειμένου να ανατεθεί σε εισαγγελέα-εισηγητή. Σ’ αυτό τον φάκελο, περιλαμβάνεται και η καταγγελία του υπαλλήλου του Παναθηναϊκού Τάκη Φύσσα σχετικά με τον αγώνα Ατρόμητος - Ολυμπιακός.

Κατάθεση-κόλαφος για Φύσσα

Για το θέμα αυτό (που τόσες και τόσες... ελπίδες είχε γεμίσει τους «πράσινους») τα στοιχεία είναι κυριολεκτικά συντριπτικά και αναδεικνύουν όλο το φάσμα της σκευωρίας που στήθηκε, με πρωταγωνιστή βεβαίως τον καταγγέλλοντα Τάκη Φύσσα. Η κατάθεση του πρώην προπονητή του Ατρομήτου Σα Πίντο στον ανακριτή αποδείχτηκε πραγματικός κόλαφος γι’ αυτόν! Ο Πορτογάλος τεχνικός, λοιπόν, κατέθεσε ότι ο Φύσσας προχώρησε σ’ αυτές τις καταγγελίες για λόγους που μόνον ο ίδιος γνωρίζει, προφανώς στην προσπάθειά του να βοηθήσει τη νέα του ομάδα και πως ο ίδιος δεν είχε ποτέ, ούτε και έχει καμία σχέση μαζί του! Φυσικά, ο Σα Πίντο αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε σχετική συνομιλία με τον διευθυντή του Παναθηναϊκού.

Το μόνο που θυμόταν ο Σα Πίντο, ήταν πως κάποια στιγμή ο Φύσσας τον είχε ρωτήσει γιατί έφυγε από τον Ατρόμητο και του απάντησε ότι είχε πολύ σοβαρούς προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Μετά από αυτή την κατηγορηματική διάψευση του Φύσσα από τον Σα Πίντο, ο ανακριτής δεν έκρινε σκόπιμο να καλέσει τον πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας Σάντος και τον βοηθό του Ρικάρντο, αφού δεν θα είχαν να προσθέσουν απολύτως τίποτα.

Αλλη... φάπα από την κατάθεση του Πέρεθ!

Στην ίδια δικογραφία, περιλαμβάνεται και η μαρτυρική κατάθεση (αυτοπρόσωπη) του πρώην ποδοσφαιριστή της Βέροιας Γκιγέρμο Πέρεθ. Αλλη... απογοήτευση εκεί!

Ο Πέρεθ είχε καταθέσει στον ανακριτή στις αρχές Οκτωβρίου και οι ΑΡΔοΜΜΕμέδες του συγκροτήματος έγραφαν ότι «σύμφωνα με τις πληροφορίες τους», «επιβεβαίωσε τις καταγγελίες των Γεωργέα, Καλαΐτζίδη, Καλογέρη, ότι ο αγώνας ήταν χειραγωγημένος, σημειώνοντας ότι ενημερώθηκε για το γεγονός εκ των υστέρων».

Βεβαίως όλα αυτά ήταν μυθεύματα των ΑΡΔοΜΜΕμέδων, που τα έγραφαν σίγουροι ότι κανένας δεν μπορούσε να τους διαψεύσει. Στην κατάθεσή του, ο Πέρεθ επανέλαβε ότι το τουίτ του («μόνο ο Γεωργέας έχει αρχ...») δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, αλλά μόνο με τον θαυμασμό που έτρεφε για τον πρώην συμπαίκτη του ότι μπορούσε και αγωνιζόταν ακόμα. Οσο για τη συγκεκριμένη καταγγελία, ο Πέρεθ ήταν ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ: Δεν είχε αντιληφθεί τίποτα το ύποπτο κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ότι μετά από ημέρες «από κάποιον είχε ακούσει πως κάτι είχε γίνει σχετικά με το σκορ», χωρίς να δώσει σημασία.

Και τώρα, το... μπούμερανγκ!

Τώρα, λοιπόν, αυτή η τροπή που πήραν οι δύο υποθέσεις, «ξεπατώνει» στην κυριολεξία τις όποιες «ελπίδες» του Αλαφούζου για μία δικαστική εξέλιξη τέτοια που θα... έκρινε ακόμα και τον τίτλο στα δικαστήρια. Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο η γελοιοποίηση του προέδρου και ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού (ούτε η... πρώτη είναι ούτε η τελευταία και βεβαίως ο… βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται). Το βασικότερο και σημαντικότερο είναι πως είναι πλέον πιθανότατο -αν όχι βεβαιότατο- ότι θα υπάρξει φαινόμενο «μπούμερανγκ», κυρίως για την υπόθεση του Περιστερίου (διότι στης Βέροιας δεν υπήρξε καμία ανάμειξη του Ολυμπιακού και των ανθρώπων του).

Τώρα που αποδείχθηκε πανηγυρικά πλέον ότι οι καταγγελίες ήταν ψευδείς, οι θιγόμενοι μπορούν να αποφασίσουν να προχωρήσουν σε ενέργειες κατά εκείνων οι οποίοι τους κατήγγειλαν. Κάτι που όπως όλα δείχνουν, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα συμβεί, στο άμεσο μέλλον...

Η κλάψα του Αναστασίου στο... Βέλγιο!

Μου γράφει, ο Γιώργος Καρβουνιάρης από το Βέλγιο:

«Με την κλάψα τους έχουν μια ζωή τους διαιτητές στην τσίτα!! ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!! Ανεξαιρέτως!! Την Κυριακή εδώ είχαμε το ΝΤΕΡΜΠΙ Στάνταρ - Αντερλεχτ, όπου ακυρώθηκε ένα κανονικότατο γκολ του Ντεφούρ της Αντερλεχτ. Αποτέλεσμα, έχασε η Αντερλεχτ 1-0. Ο διαιτητής στο τέλος του αγώνα που είδε τα στιγμιότυπα, βγήκε αμέσως και παραδέχτηκε την ορθότητα του γκολ και ζήτησε συγγνώμη!! Και όλα καλά και όλα ωραία!! Στην Ελλάδα τέτοια συμπεριφορά μόνο ο Ολυμπιακός έχει και μόνο ο Ολυμπιακός δέχεται το λάθος του διαιτητή!! Το ανθρώπινο λάθος!!! Και οι άλλοι, τρομάρα τους, θέλουν και ξένους διαιτητές!! Ας έρθει να πιάσει δουλειά εδώ ο Αναστασίου με τη νοοτροπία που κληρονόμησε!! Που νομίζει ότι είναι και περιζήτητος εδώ!!! Τρομάρα του και αυτού!!».

Να συμπληρώσω μερικά στοιχεία για το πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα. Διαιτητής στο ντέρμπι του βελγικού πρωταθλήματος ήταν ο Μπαρτ Βέρτεντερ, 27 ετών!

Ο Βέρτεντερ έχει γίνει ήδη διεθνής και φέτος έχει σφυρίξει σε τρεις αγώνες του Europa League και εννέα της Πρέμιερ Λιγκ Βελγίου.

Τώρα βέβαια, στο Βέλγιο ο Αναστασίου θα είχε εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. Διότι εκεί δεν θα είχε τις πλάτες των ΜΜΕ ιδιοκτησίας του προέδρου του, να τον καλύπτουν και να τα ρίχνουν όλα στη διαιτησία.

Οσο για τις πιθανότητες να πιάσει δουλειά στο Βέλγιο ο Αναστασίου, δεν τις απορρίπτω. Ολο και κάποια από τις Γκανκ, Γκενκ, Γκαντ, Γκουνκ, Γκουχ, Μπαντ, Κλανκ, Μπριζ, Πριτς, Καρτράικ και Πατατράικ θα του ζητήσει τις υπηρεσίες του. Είναι τόσες πολλές...

Αποκλειστικό: Υστερα από απαίτηση των δανειστών, μετά την πρώτη, αίρεται η προστασία και της τελευταίας κατοικίας!

*** Κατέπληξε με τη φιλοσοφία του ο νέος προπονητής του Πόα. «Η επίθεση φέρνει τα εισιτήρια και η άμυνα τα πρωταθλήματα», είπε. Δέχομαι με τον δέοντα σεβασμό τη θεωρία του. Αν δεν ξέρει αυτός που έχει πάρει... αμέτρητα πρωταθλήματα (...στον ύπνο του) ποιος θα ξέρει;

*** Πολύ κοντά έφτασε η ΑΕΚ στην απόκτηση του Νορβηγού σκόρερ Σόντερλουντ, έγραφαν τόσες μέρες τα κιτρινόμαυρα ΑΡΔάκια. Και όντως, θα τον είχε ήδη κλείσει, αν δεν υπήρχε μία μικρή λεπτομέρεια: Οτι δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα του... μέχρι το 2017! Εκτός από ψεύτες, πιάστηκαν και αδιάβαστοι.

*** Δεν θα είχε αντίρρηση ο Πόα για τον Σταυράκη στο ντέρμπι, μου είπαν. Αλλο ότι με το που θα βγει το όνομά του, θα αρχίσουν τη γκρίνια και τα αναθέματα. Ο,τι γίνει, θα είναι για το ξεκάρφωμα.

Αποδομήθηκε πλήρως και αυτή η σκευωρία εναντίον του Ολυμπιακού, τόσο ώστε ο ανακριτής δεν θεώρησε σκόπιμο να καλέσει τον Σάντος και τον Ρικάρντο να καταθέσουν

Μία προς μία κατέρρευσαν και οι τελευταίες ελπίδες του Αλαφούζου για τα «δικαστικά»

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/11/2015)

Διαβάστε επίσης