Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτοί που δεν ξέρουν ποδόσφαιρο επιστρατεύουν πάντα την «αλητεία»

Αυτοί που δεν ξέρουν ποδόσφαιρο επιστρατεύουν πάντα την «αλητεία»
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 - 17:23

Το μεγάλο και κρισιμότερο τεστ για τον διαιτητή κ. Παππά λέγεται «πειθαρχικός έλεγχος». Και όταν μιλάμε για πειθαρχικό έλεγχο, σε αγώνες του Παναθηναϊκού, τα περιθώρια εφαρμογής του είναι αρκετά στενά και περιορισμένα. Ουσιαστικά ο λόγος γίνεται για τέσσερις ή πέντε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, όντας εντελώς ατάλαντοι και στερούμενοι ποδοσφαιρικής ποιότητας, προσπαθούν ΠΑΝΤΑ να καλύψουν τις αδυναμίες τους αυτές, παίζοντας όχι απλά δυνατά, ή έστω και σκληρά, αλλά ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΑ.

Οι παίκτες αυτοί, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι κατά σειράν ο Ταυλαρίδης, ο Λαγός, ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Μπεργκ (ναι, ο Μπεργκ!) και σε δεύτερο πλάνο ο Κουτρουμπής.

Πρώτος των πρώτων, ο... «διεθνής» (!!!) Στάθης Ταυλαρίδης, που έπρεπε να φτάσει στα ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ χρόνια του για να κληθεί και να μετάσχει σε επίσημο αγώνα της εθνικής ομάδας! Φυσικά, η κλήση του δεν είχε καμία σχέση με την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και την αντικειμενικότητα.

Ο Ταυλαρίδης είναι ένας ΚΑΚΟΣ αμυντικός, ένας παίκτης που αποτελεί συνεχή ΚΙΝΔΥΝΟ για κάθε αντίπαλό του και ιδιαίτερα σε αγώνες εναντίον του Ολυμπιακού. Το μένος του Ταυλαρίδη εναντίον του Ολυμπιακού έχει να κάνει με το ότι στις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ φορές που (είτε ο ίδιος είτε μέσω μάνατζερ) προσπάθησε να κάνει τον Ολυμπιακό να ενδιαφερθεί γι’ αυτόν, συνάντησε ΚΛΕΙΣΤΕΣ πόρτες. Ουδέποτε ο Ολυμπιακός τον αξιολόγησε σαν ποδοσφαιριστή ικανό να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα και αυτό ο Ταυλαρίδης δεν πρόκειται ποτέ να το ξεχάσει. Το τραύμα που του έχει δημιουργηθεί είναι τεράστιο και θα τον πονάει σε όλη του τη ζωή.

Το μένος του Ταυλαρίδη εναντίον του Ολυμπιακού εκδηλώθηκε σε οξύτατη μορφή σε εκείνο το αξέχαστο δολοφονικό χτύπημα εναντίον του Αφελάι, που όλοι θυμόμαστε ότι θα μπορούσε να κάνει τεράστια και μη ιάσιμη ζημιά στον ξένο ποδοσφαιριστή.

Ομως, η λίστα των αντιαθλητικών και αντισυναδελφικών χτυπημάτων του Ταυλαρίδη σε αντιπάλους δεν έχει τελειωμό, αλλά έχει και διεθνή αντίκτυπο! Πολύ πρόσφατα, στον αγώνα Παναθηναϊκός - Μπριζ, με ΑΛΗΤΙΚΗ αγκωνιά έσπασε τα δόντια του Ντε Σούτερ, ο οποίος αντικαταστάθηκε και νοσηλεύτηκε σε ελληνικό νοσοκομείο, προκειμένου να του γίνει η χειρουργική αποκατάσταση.

Στα παιχνίδια του Πόα με ελληνικές ομάδες, η «Ταυλαριάς» είναι ανεξάντλητη. Να θυμίσω μόνο, σαν απόλυτα ενδεικτική του... αθλητικού του ήθους, τις ύβρεις που εκστόμισε κατά του νεαρού Ρισβάνη, όταν ο αγώνας της ομάδας του στη Νέα Σμύρνη έληξε με νίκη του Πανιωνίου. Προφανώς, κατά το... υπερεκχειλίζον ήθος του Ταυλαρίδη, ο Ρισβάνης κάτι θα έπρεπε να κάνει για να... μη χάσει η πρώην ομάδα του!

Ακόμα να επέμβει ο κ. Σιμιτζόγλου!

Το αποκορύφωμα της επίδειξης ήθους του Ταυλαρίδη αποτελεί ασφαλώς η ΕΠΙΘΕΣΗ του εναντίον του διαιτητή Αρετόπουλου, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, μετά την ήττα της ομάδας του από τον ΠΑΟΚ!
Ο Ταυλαρίδης εξύβρισε τόσο τον κ. Αρετόπουλο όσο και τον επόπτη κ. Τουμπακάρη, προς τον οποίο επιχείρησε να επιτεθεί!

«Δεν ντρέπεστε, ξεφτιλισμένοι», ήταν μία, ίσως η πιο «αθώα», από τις ΥΒΡΕΙΣ που εκστόμισε ο νταής των ελληνικών γηπέδων και που είδαν το φως της δημοσιότητας (27 Οκτωβρίου 2015).

Ομως ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ η συμπεριφορά του Ταυλαρίδη δεν έχει απασχολήσει τον αθλητικό ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, κ. Σιμιτζόγλου, τον τόσο ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ σε άλλες, ήσσονες περιπτώσεις.

Λαγός: Η επιτομή του άσχετου!

Η περίπτωση του Λαγού είναι εντελώς διαφορετική. Ο νεαρός μέσος αποτελεί την επιτομή του άσχετου με το ποδόσφαιρο παίκτη, που έτυχε να βρεθεί την κατάλληλη εποχή στην κατάλληλη ομάδα! Ο Λαγός, με τα στοιχεία που έχει δείξει μέχρι σήμερα, δεν θα ήταν δυνατόν να αποτελεί βασικό παίκτη σε καμία άλλη από τις ομάδες της Superleague.

Ο Λαγός, όπως και ο Ταυλαρίδης, δεν είναι δυνατόν να τελειώνουν αγώνα και όταν γίνεται αυτό, γίνεται αποκλειστικά και μόνο λόγω της ΑΝΟΧΗΣ των διαιτητών.

Χτυπάει τον αντίπαλο και μετά κάνει το θύμα!

Για τον Μάρκους Μπεργκ βεβαίως δεν ισχύει το «ελαφρυντικό» της κακής ποιότητας. Είναι ένας πολύ καλός σέντερ φορ, παίκτης υψηλής ποιότητας, αλλά πολύ χαμηλού ποδοσφαιρικού ήθους. Η επιμονή του Μπεργκ να τελειώνει τις φάσεις τον οδηγεί σε αντιαθλητικές μεθόδους, όπως το να ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΩ στον αντίπαλο, στη συνέχεια να σωριάζεται κάτω και να... ζητάει παράβαση! Ή, επίσης, να ΧΤΥΠΑΕΙ εκτός φάσεως τον αντίπαλο και μετά να... πέφτει και να κάνει το... θύμα. Το έχει κάνει τόσες φορές αυτό σε κάθε αγώνα ο Μπεργκ, ώστε να το έχουν πλέον ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ οι διαιτητές και να μην του δίνουν σημασία, τουλάχιστον στις εννέα από τις δέκα φορές. Η μία, όμως, που θα υποκύψει ο διαιτητής, μπορεί να αποβεί μοιραία για την αντίπαλη ομάδα.

Για τον Τριανταφυλλόπουλο, δεν νομίζω ότι χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Αυτός δεν κάνει να παίζει ούτε στα τοπικά ερασιτεχνικά και προσπαθώντας να καλύψει την αγωνιστική του ανεπάρκεια, παριστάνει τον τσαμπουκά, διεκδικώντας την... πρωτιά από τον Ταυλαρίδη.

Θα τολμήσει ο κ. Παππάς;

Αυτή είναι, πάνω-κάτω, η ανθρωπογεωγραφία των αντιαθλητικών ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Η οποία εκδηλώνεται στο πολλαπλάσιο μέσα στη Λεωφόρο και αναλόγως με τον ΔΙΑΙΤΗΤΗ. Ετσι και πάρουν χαμπάρι τον διαιτητή ότι ΣΗΚΩΝΕΙ τις μαγκιές ή ότι ΦΟΒΑΤΑΙ την εξέδρα, ξεπερνούν κάθε όριο. Και είναι ικανοί για ΟΛΑ. Δεν ξέρουν τι θα πει συναδελφικότητα, δεν ξέρουν τι θα πει δεοντολογία, δεν ξέρουν τι θα πει αθλητικό ήθος. Είμαι βέβαιος ότι όσοι εξ αυτών παίξουν στο αυριανό ντέρμπι, θα αποτελέσουν τους πρωταγωνιστές της (ποδοσφαιρικής) αλητείας.

Από κει και πέρα, βεβαίως, είναι και θέμα του διαιτητή. Τι θα κάνει ο κ. Παππάς όταν θα γίνει μάρτυρας της αντιαθλητικής συμπεριφοράς των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού; Θα ΤΟΛΜΗΣΕΙ να εφαρμόσει τους κανονισμούς, ή θα το παίξει συμβιβαστικός εθελοτυφλώντας και ξεπερνώντας με διάφορους «έντεχνους» τρόπους τις κακοτοπιές;

Νομίζω ότι το παρελθόν του Αθηναίου διαιτητή σε κρίσιμους αγώνες βρίθει συμβιβασμών. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να καταλάβει ότι ήρθε η ώρα να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ και το θάρρος του, αλλά και την ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ του, αρετή που θα τον συνοδεύει, θέλει-δεν θέλει, μέχρι το τέλος της ζωής του, εντός ή εκτός διαιτησίας.

Καραγκιοζότερος του Καραγκιόζη!

Πριν από δύο ημέρες ο Χατζηαβάτης είχε ζητήσει ραντεβού από τον Χότζα και ο Χότζας το δέχτηκε χωρίς δισταγμό.

«Δέχομαι οποιονδήποτε Χατζηαβάτη ζητήσει να με δει», είπε.

Η επίσκεψη του Χατζηαβάτη στο γραφείο του Χότζα είχε κλείσει για σήμερα. Λίγο πριν από το μεσημέρι, όμως, η γραμματέας του Χατζηαβάτη τηλεφώνησε στον Χότζα και τον ενημέρωσε:

«Ο κύριος Χατζηαβάτης σάς ζητάει συγγνώμη, αλλά δεν θα μπορέσει να έρθει στο ραντεβού λόγω απρόοπτου προσωπικού προβλήματος».
«Εντάξει», απάντησε ο Χότζας και συνέχισε τη δουλειά του.

Λίγο αργότερα, από το γραφείο του Χατζηαβάτη διέρρευσε ότι... «ο Χατζηαβάτης έριξε πόρτα στον Χότζα».

Και ο Χότζας σχολίασε: «Αυτός ο Χατζηαβάτης έκανε την υπέρβαση. Εγινε... Καραγκιοζότερος του Καραγκιόζη».

*** Αν ο Παναθηναϊκός αντί για ξένους ζητούσε επιπρόσθετους διαιτητές, το αίτημά του θα είχε περισσότερες πιθανότητες να γίνει δεκτό. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν θα συνέφερε μέσα στη Λεωφόρο, έτσι;

*** Ο Παναγιώτης Βαρούχας δήλωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Παππά. Κι αν δηλαδή είχαμε ακόμα μία ελπίδα ότι ο διαιτητής θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, πάει! Τη χάσαμε κι αυτή

Μέγα τεστ για τον διαιτητή Παππά: Εφαρμογή των κανονισμών ή... ανοχή στα δρεπάνια του Παναθηναϊκού;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 20/11/2015)

Διαβάστε επίσης

Το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει ονοματεπώνυμο: Ιωάννης Αλαφούζος!

Το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει ονοματεπώνυμο: Ιωάννης Αλαφούζος!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει ότι τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής, δεν είναι κυρίαρχο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το κυρίαρχο πρόβλημα είναι άλλο και έχει ονοματεπώνυμο: Λέγεται Ιωάννης Αλαφούζος.